Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
Gdje ulete market mejkeri tu trava ne raste.
od market makera su.
maker se nakupovao i ispod 625, tako da i to kad proda, prodaje s plusom i oslobadja sredstva za daljnje branjenje cijene.a ako ode gore, ima on još toga kupovanog po preko 625.
isto tako kad je crveni dan, on stavlja bid 5-10kn iznad bida.sasvim jasna logika
Pa danas je crveni dan i nije se stavljao 5-10kn iznad bida. Naprotiv cijenu brani tamo negdje u pozadini iza puno sitnih, a bilo bi ih još više da je veći spread jer bi im pohlepa bila veća. Čini mi se da su trejderi koji pokušavaju jahati na valovima korisniji za likvidnost od market maker-a.
Još uvijek imamo na ULPL manji promet od PUNT.
[/quote]
kolega, danas se sve zelenei, od europe, crobexa do eura i futuresa.
MM je stajao na ULPL u prvim redovima, nedavno je deluxu uzeo dobru količinu bez pada cijene, kako bi to prošlo da ga nije bilo?ali ako od MMa očekujete da vam dionica ne mrdne dok se druge utapaju, bojim se da onda imate nerealna očekivanja.nisu ni oni svoju lovu na cesti našli.ako odbijanac i potraje, ULPL vam neće rasti dok MM malo ne oslobodi skladišta, stajat će vam nisko sa askom.uostalom, pogledajte po EU dionicama kako rade MM-i.
mislim da je bolje da ga ima nego da ga nema.
pozdrav
Previše se odljepila od Atlantske nekaj tu smrdi
Ko da ju namjerno tišču i to ispod bolingera da se ne ističe kad se pokaže to kaj se valja iza brda
Jel zna neko kaj se događa tu?
Uostalom pogledajte ATGR. Tamo stvarno veliki nalog strši 10kn iznad ostatka bida.
I ta dionica ima stabilnu cijenu oko 700kn.
da da, mejkeri su samo kad treba štopat za gore a za dole kad krene nema ih ni
blizu dok ne propadne……………..još jedna od gluparija netransparentna ……….
Uostalom pogledajte ATGR. Tamo stvarno veliki nalog strši 10kn iznad ostatka bida.
I ta dionica ima stabilnu cijenu oko 700kn.
da da, mejkeri su samo kad treba štopat za gore a za dole kad krene nema ih ni
blizu dok ne propadne……………..još jedna od gluparija netransparentna ……….
[/quote]
MM probali radit, poplacali clanarinu ….i sad su po strani [lol] [lol] [lol]
Smolinjo ima nekaj u tome al zakaj?
Taj šatro marketmejker da makne svoje naloge ode sve gore 5% sa jednim komadom iz zeke
Kaj ovo delaju zbog dividende?To mi malo glupo ispada
Gubitnik svibnja.
http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-uljanik-plovidba-najslabija-ove-godine,78481.html
Prva dva rangirana ili predsjednik uprave i zamjenik otpuštaju svoj portfelj, ali ga puni sam ULPL.
Drugim rječima ili nije dobro ili drugi dio dividende ide u dionicama ???