ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 19:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,17
2.381
168
14,10
14,50
-1,40%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

izašao sam s pola zato sto mislim datako treba

ne razumem kolega, der to pojasni malo… dvadesetak i vise po komadu si bacio jer si dandvatri zakasnio misliti… i jos dvadesetak ako ovi skoro dadnu resto dividendulje… ispada da na onom ‘gapu’ neces ubost’ ni za kolumbo [undecid]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

izašao sam s pola zato sto mislim datako treba

ne razumem kolega, der to pojasni malo… dvadesetak i vise po komadu si bacio jer si dandvatri zakasnio misliti… i jos dvadesetak ako ovi skoro dadnu resto dividendulje… ispada da na onom ‘gapu’ neces ubost’ ni za kolumbo [undecid]
[/quote]

Zato i jesam resto ostavio:-)

Ulpl mi je bila najjaca pozicija u portfelju i kad sam odlucio pokratit dio portfelja, morao sam i tu ..a bilo je vrlo lagano, kvalitetna roba po kvalitetnoj cijeni lako najde kupca

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

… kad sam odlucio pokratit dio portfelja, morao sam i tu ..a bilo je vrlo lagano, kvalitetna roba po kvalitetnoj cijeni lako najde kupca

pa nisi valjda kratio dio portfelja iz zahebancije ? napustas krobeks, kupujes zetu jahtu ili sto ce biti ?

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

BRODARI
Brodarsko tržište: BDI skokom od 8,9% stigao na granicu od 4.000
Autor/izvor: SEEbiz
ANALIZA – Još jedan dobar tjedan za brodarsko tržište. BDI index u tjednu je ojačao gotovo 9 posto (8,9%) i stigao vrlo blizu razine od 4.000 bodova iako je tijekom tjedna i prelazio tu vrijednost.

Svi relevantni indeksi brodarskog tržišta proteklog tjedna podigli su vrijednosti što je i logično jer se i pjačala aktivnost na tržištu. Tako je Baltic Capesize Index bio najveći dobitnik sa skokom od 10,49 posto, Baltic Panamax ojačao je 6,84 posto, Baltic Supramax 6,51 posto, a Baltic Handysize imao je najmanji rast – 4,89 posto. Potražnja se čini snažnom, a vjetar u leđa je rast američke potrošnje koja je važna potpora.

Pozitivno je i to što je porasla potražnja za ne-naftnim robama tijekom travnja. Prema podacima Svjetske banke, indeks robnih tržišta u travnju je porastao čak 9,6 posto, odnosno gotovo šest puta jače nego tijekom ožujka. Najveću potporu rastu tog indeksa dali su željezna rudača, poljoprivredni proizvodi i plemeniti metali. I brodovi na svjetskom tržištu sada postižu bolje cijene. Primjer je panamax "Gemini S" koji je prodan za 43 milijuna dolara. Samo mjesec dana prije brod istog tipa "Iotrana" prodan je za dva milijuna dolara manje. Interes za handysize brodove i dalje je velik što potvrđuje veliki interes kupaca za brod "Fortune Express" koji je na kraju prodan za 21 milijun dolara.

I dalje se pozorno prate informacije iz Kine, najvažnijeg tržišta za brodarski biznis. Kina je priopćila kako je u travnju proizvela 55,4 milijuna tona čelika, jedan posto više nego u ožujku. Bez obzira na to, tržište strahuje kako će kineska ekonomija uskoro početi usporavati. Otome svjedoče i podaci o zalihama kineskih proizvoda od čelika koji su povećane prošloga tjedna za 150 tisuća tona.

Ode onih 400 u pet minuta [shocked]

ode 400 komada, ali se sada trguje na ipak malo realnijim cijenama. Nema više ivana7 da druka 😀

Na ULPL-R-A trend je definitivno prema dolje, a k tome i GAP na 570kn.

…ne treba zanemariti činjenicu da se Jupiter trenutno nalazi u konjukciji sedme kuće Neptuna…a ćerka će da ti bude zdrava, sretno da se uda za čoveka i da ima četiri zdrave dece [sealed]

Tko ima ove naloge po 100 komada na 615kn-bid i 625kn-ask?
Jesu li to nalozi market maker-a?

Ja sam laik pa ću vjerovatno bubnuti glupost, ali to što siluju na asku za skoro 13kn kada dionica stagnira meni izgleda loše. Manji spread smanjuje vjerovatnost da se sitni trejderi postave na bidu. Oni su nekako korisniji market maker-i nego ovi službeni.

Mislim da današnji promet ULPL govori sam za sebe.
Čak i PUNT ima veći promet od ULPL, a nema market maker-a.
[rolleyes]

Zrno do zrna pogača, burek do bureka pekara, pekara do pekare Mlinar.

pa kolega dionica nije više interesantna, neki su full izašli, a drugi su oslobodili dovoljnu količinu novca. Vratit će se svi kad dionica krene up na 650-660kn

od market makera su.

maker se nakupovao i ispod 625, tako da i to kad proda, prodaje s plusom i oslobadja sredstva za daljnje branjenje cijene.a ako ode gore, ima on još toga kupovanog po preko 625.
isto tako kad je crveni dan, on stavlja bid 5-10kn iznad bida.sasvim jasna logika

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

od market makera su.

maker se nakupovao i ispod 625, tako da i to kad proda, prodaje s plusom i oslobadja sredstva za daljnje branjenje cijene.a ako ode gore, ima on još toga kupovanog po preko 625.
isto tako kad je crveni dan, on stavlja bid 5-10kn iznad bida.sasvim jasna logika

Pa danas je crveni dan i nije se stavljao 5-10kn iznad bida. Naprotiv cijenu brani tamo negdje u pozadini iza puno sitnih, a bilo bi ih još više da je veći spread jer bi im pohlepa bila veća. Čini mi se da su trejderi koji pokušavaju jahati na valovima korisniji za likvidnost od market maker-a.

Još uvijek imamo na ULPL manji promet od PUNT.

Uostalom pogledajte ATGR. Tamo stvarno veliki nalog strši 10kn iznad ostatka bida.
I ta dionica ima stabilnu cijenu oko 700kn.

New Report

Close