Ne vidim razlog zašto netko ne bi prodao dionicu ako je zadovoljan zaradom.. Mislim da je to i cilj trgovanja.. Ja ih osobno ne namjeravam nositi u grob sa sobom tako da… Svatko zna jel mu se isplati prodat ili ne.. Samo, poslije nema plakanja i konstatacija tipa "znao sam.."
Problem nije samo u kupcima/prodavačima.. Veliku ulogu na žalost igraju i firme.. Dok god Hanfa neće obavljat svoj posao kako treba, niš od normalnog tržišta.. I Ulpl je mogla sama sebi dići cijenu da je htjela.. Samo da su, kao što i priliči ozbiljnog firmi, najavili sjednicu NO barem tjedan dana prije.. Ovako ispada da se dečeci dogovore na kavici da bi je mogli održat sutra ili prekosutra pa pošalju burzi word ?! dokument o održavanju iste.. Pa da bar nisu mogli PDF napravit sa žigom firme nego su valjda zamolili ZSE da copy/paste na svoju stranicu…
Da, to je istina, najmanje što su mogli jest obavijestiti dioničare na primjerenom memorandumu, a ne ovako bez potpisa, datuma, žiga..
Pozdrav svima,
večeras je na Radiju Rijeka bio zanimljivi intervju s gdinom. Pavletićem.
U kratkim crtama rekao je da treba spašavati hrvatsku brodogradnju jer da se više isplati da je ima nego da je nema.
što se tiče poslovanja ULPL rekao je da je 2009. bila uredna godina i da isto očekuje za 2010.
Da vozarine prijevoza bulka rastu, a za tankere treba pričekati treći i četvrti kvartal jer da oni standardno kasne.
Da su uspjeli odgoditi plaćanje rate za Verige za 15 dana (što ne znači dobro, pitanje koje si ja postavljam je da li će imati za dividendu, ići još bolje da ju daju u dionicama)
I ostalo sve po starom, čuje se neka socijalna komponenta u njegovim govorima, ne znam da li je to dobro ili loše.
Inače imam dionice ULPL.
Pozdrav
Slovenac je prodao onih 1500 komada. Nitko iz top 10 nije kupio.
kao što rekoh 10.2. "opa 1500 u komadu….. janez nastavlja…" [thumbsup]
I prije se ulagalo u brodove pa se našlo za dividendicu [tongue] Ja preferiram cash, ali nije da bi se rasplakao i kada bi bila podjeljena u dionicama.. naravno uz fer vrijednost, što je realno obzirom da su brzopoteznom objavom NO (manje od 3 radna dana) "uspjeli" (namjerno?) spriječit dizanje cijene.. i još, minus cca 3% od zadnjih 2 dana prošlog tjedna.. 630? može i manja.. [lol]
Ako će dividenda biti u dionicama onda je ovo štopanje cijena razumljivo jer je interes da prilikom isplate dividende cijena dionice bude što niža radi manjeg harača. Vjerojatno će odluka nadzornog odbora biti prijedlog da se imaocima dionica ULPL po stanju na dan održavanja sjednice nadzornog isplati dividenda u dionicama. U kojem omjeru to je već nešto drugo, ali sam siguran da dioničari neće biti zakinuti. Rast cijene će se i dalje štopati sve do objave razultata za 1 Q. Nakon toga je sve moguće. Ako je upravi namjera i izlistanje na nekoj stranoj burzi u interesu im je da očiste trezor i prebace te dionice na dioničare, a nakon toga cijena može rasti u nebesa. Svima odgovara.
U slučaju isplate u dionicama predviđam omjer isplate – jedna dionica dividende na svakih 15 – 2’0 dionica- Po meni je vjerojatnija opcija 15 dionica za 1 dionicu dividende.
Ako cijenu dionice od 650 kn podijelimo sa 15 dobijemo dividenud od cca. 43 kn. Prosječna cijena u zadnja 2 – 3 mjeseca je manja tj. oko 630 kn pa onda dobijemo dividendu od 42 kn.
Slovenac je prodao onih 1500 komada. Nitko iz top 10 nije kupio.
Mozda i nije glup sto prodaje ak bude dividenda u dionicama. Danas proda a sutra dobi istu kolicinu nazad.
glup je ako proda prije datuma za ex dividend day, što je vjerojatno učinio. Premda čovjek ima brdo dioincai i sigurno je jako pametan, samo mu je zatrebalo casha za nešto drugo. možda je kupio jahtu ili neki ferari na sniženju.
U slučaju isplate u dionicama predviđam omjer isplate – jedna dionica dividende na svakih 15 – 2’0 dionica- Po meni je vjerojatnija opcija 15 dionica za 1 dionicu dividende.
Ako cijenu dionice od 650 kn podijelimo sa 15 dobijemo dividenud od cca. 43 kn. Prosječna cijena u zadnja 2 – 3 mjeseca je manja tj. oko 630 kn pa onda dobijemo dividendu od 42 kn.
nema u trezoru dovoljno za 1/15 , morali bi kupit još parhilljada
Kolega jjure molim vas da ponovo izračunate pa uzmete u obzir da na trezorske neide dividenda već se one dijele preostalim dioničarima. Hvala
Kolega jjure molim vas da ponovo izračunate pa uzmete u obzir da na trezorske neide dividenda već se one dijele preostalim dioničarima. Hvala
ja sam izračuno i trezor ne može pokrit omjer 1/15 = 6,67%.
trezor pokriva 6,49% , a ti računaj [huh]