Evo jedno solidno pitanje koje me mući već danima.
Zasto nema interesa na ovoj dionici,pa niti prometa ako smatramo da je jedna odlična firma i sa odličnim pokazateljima.
Imam ULPL
Evo ti jedan od razumnijih odgovora:hrvati ne kupuju dionicu ako misle da na njoj ne mogu zaraditi najmanje duplo u tjedan dana i pritom ih ne zanimaju dugoročne investicije već samo kratkoroćna dobit,kada dionicu prodaju što se njih tiče firma može u stečaj samo da se lova uzela nabrzinu.Da i jedan od takvih investitora razmišlja makar o razdoblju na koje se obićno investira u dionice,a to je famoznih od 3-5 godina nebi nam niti burza niti država a bogme niti hanfa bile takve kakve jesu. [pray] [pray]
Zasto nema interesa na ovoj dionici,pa niti prometa ako smatramo da je jedna odlična firma i sa odličnim pokazateljima.
Imam ULPL
Evo ti jedan od razumnijih odgovora:hrvati ne kupuju dionicu ako misle da na njoj ne mogu zaraditi najmanje duplo u tjedan dana i pritom ih ne zanimaju dugoročne investicije već samo kratkoroćna dobit,kada dionicu prodaju što se njih tiče firma može u stečaj samo da se lova uzela nabrzinu.Da i jedan od takvih investitora razmišlja makar o razdoblju na koje se obićno investira u dionice,a to je famoznih od 3-5 godina nebi nam niti burza niti država a bogme niti hanfa bile takve kakve jesu. [pray] [pray]
[/quote]
Zato bi ja držao dionicu najamnje 3 godine kad netko bez ikakvih razloga sruši tu dionicu za 30-ak % u roku 7 dana.
Kolega moj, nismo krivi mi mali ulagaći već trebate se zapitati što to veliki rade?
ULPL je bila negdje oko 920 kn i srušili su je prošle godine cca na 550 kn bez ikakvog razloga,a firma ima dobiti 52 milje kuna gdje bi sad trebala biti najmanje 1500 kn.
…i sad se zapitajte zasto bi je netko držao 3 godine kad se sa njom može trejdati ,a izgleda da su i to ukinuli [lol] dionica mrtva skoro 8 mjeseci
Imam ULPL
[/quote]
Puno hrvata je postalo dogoročnim ulagačima na Crobexu iznad 5000 bodova. Ljudi su izgubili svoje dugogodišnje ušteđevine jer su negdje čuli da se na dionicama ne može izgubiti, dionice samo mogu rasti.
Svakome bi savjetovao ako mu dionica brzo naraste da kapitalizira zaradu, jer to je jedini način da budeš u dugoročnom plusu!
[/quote]
…
Svakome bi savjetovao ako mu dionica brzo naraste da kapitalizira zaradu, jer to je jedini način da budeš u dugoročnom plusu!
[/quote]
A ako mu brzo padne?
[/quote]
Zato bi ja držao dionicu najamnje 3 godine kad netko bez ikakvih razloga sruši tu dionicu za 30-ak % u roku 7 dana.
Kolega moj, nismo krivi mi mali ulagaći već trebate se zapitati što to veliki rade?
ULPL je bila negdje oko 920 kn i srušili su je prošle godine cca na 550 kn bez ikakvog razloga,a firma ima dobiti 52 milje kuna gdje bi sad trebala biti najmanje 1500 kn.
…i sad se zapitajte zasto bi je netko držao 3 godine kad se sa njom može trejdati ,a izgleda da su i to ukinuli [lol] dionica mrtva skoro 8 mjeseci
[/quote]
Nisam mislio na nikoga poimence pa čak niti na određenu dionicu,ovo što sam rekao o hrvatskim investicijskim navikama je u velikoj mjeri točno, cijelo ozračje na burzi je takvo kakvo je.Npr ako netko ruši umjetno cijenu dionice isto tako je može i dizati.Dionicu ULPL nisu srušili prodavatelji već samo nedostatak kupaca.Nažalost u RH se kupci pojavljuju i to velika većina njih samo kada nanjuše eventualnu brzu zaradu u roku tjedan dana,brzi omaste brk i cijena nakon toka može samo dolje,čvrsto zauzimanje pozicija ne postoji i samo se vrtimo u krug.Veliki su nebitini ako malih kupaca ima dovoljno i ako su spremni držati dionicu neko određeno razdoblje.
Stop loss, brzo padaju uglavnom dionice koje su brzo rasle. A kad nešto brzo raste onda to ne treba ni kupovati.
palamudi se bezveze…………….
ulpl će rasti samo je pitanje kojim intezitetom…….
trejd od 2-5% je moguć…….i surfanje na tim malim valićima ali uglavnom se tu ekipa više napije i naguca vode nego što zarade……..
uzmimo antišu koji govori da je najveće zarada kad se kapitalizira dobit…..a šta ako nakon toga dionica( a tako obično biva) nastavi rasti……..onda za iste pare može kupiti manje dionica i tako nekoliko puta i onda što……..
Pametni drže ovu dionicu……kupuju je……
uz ovakav brutalni menadžment nije me strah ni briga……..
više mi smeta mnogo krpelja koji su se zalipili na ovu dionicu i kupuju i prodaju uglavnom sa minusom od par posto jer ih je strah…………….
A STRAH JE NAJVEĆA KOČNICA I PUT U GUBITAK JE ZAGARANTIRAN……
lp
Stop loss, brzo padaju uglavnom dionice koje su brzo rasle. A kad nešto brzo raste onda to ne treba ni kupovati.
hoćeš reći da je ulpl rasla……..
pa stagnira godinu dana i nijeje se malka nego samo prema dolje…….. [shocked]
Jedna od varijanti je daje ovo danas možebitna reakcija na najavu sjednice NO za slučaj da se ponovi prošlogodišnji model isplate dividende. U tom slučaju za stjecanje prava na predujam zadnji dan za stjecanje prava je bio 12.03, te bi danas bio dobar dan za kapitalizaciju – prosjek 653 kn + 20 kn predujma..
Može biti a ne mora..
Ne vidim razlog zašto netko ne bi prodao dionicu ako je zadovoljan zaradom.. Mislim da je to i cilj trgovanja.. Ja ih osobno ne namjeravam nositi u grob sa sobom tako da… Svatko zna jel mu se isplati prodat ili ne.. Samo, poslije nema plakanja i konstatacija tipa "znao sam.."
Problem nije samo u kupcima/prodavačima.. Veliku ulogu na žalost igraju i firme.. Dok god Hanfa neće obavljat svoj posao kako treba, niš od normalnog tržišta.. I Ulpl je mogla sama sebi dići cijenu da je htjela.. Samo da su, kao što i priliči ozbiljnog firmi, najavili sjednicu NO barem tjedan dana prije.. Ovako ispada da se dečeci dogovore na kavici da bi je mogli održat sutra ili prekosutra pa pošalju burzi word ?! dokument o održavanju iste.. Pa da bar nisu mogli PDF napravit sa žigom firme nego su valjda zamolili ZSE da copy/paste na svoju stranicu…
hoćeš reći da je ulpl rasla……..
pa stagnira godinu dana i nijeje se malka nego samo prema dolje…….. [shocked]
[/quote]
Meni je ostala u lijepom sijećanju, svibanj prošle godine i rast od 500 kn do 980 kn u dva tjedna. Pa imala je dobar performanas i u srpnju s 500kn do 700 kn isto u dva tjedna.
Samo je trebalo kupovati u pravo vrijeme i moglo se zaraditi brdo love na ULPL.