Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,30 | 272 | 19 | 14,30 | 14,60 | 0,00% |
Opet delux sa kolega zasto ovo,zasto ono, pa sta je tako cudno sta ULPL raste nakon 8 mjeseci stagniranja i padanja !???, vozarine idu gore, priča se o dividendi ,pretače se iz građevinskog sektora u brodare… dajte se jedanput na vrijeme ukrcajte pa da ne bude opet tih pomalo bedastih pitanja.. [tongue]
Hvala kolega Deluks na tituliranju iako ne zaslužujem to. Dobro par puta ste me pitali na pm za savjete i ja sam vam dragovoljno pomogo jer nisam zločest.
Zašto raste Ulpl? Pa valjda i iz istih razloga šta rastu Atpl i Jdpl. Pali su sa onih vaših 730 dokup dokup i samo dokup na 580 pa sad na 650 malo porasli tako da mi je nejasno šta hoćete reć?
Ko je vas slušao je još uvjek u minusu i nije mi jasno zašto se hrustite. Osim toga kolega dragi još mi uvjek dugujete odgovor na pitanje koliki je krobeks bio tamo u lipnju 2009. kad ste ga umanjili za 300 bodova. Zbog toga a i zbog vaših drugih komentara neću se obazirat na vaše postove dok ljepo ne odgovorite na pitanje o lokalnom dnu i naučite se komunikaciji argumentima a ne neistinama i izrazito infantilnim postovima.
hvala ljepo i ugodni vam dani!
[thumbsup]
"Očekujem danas blago pozitivno trgovanje na domaćem tržištu, s nešto većim fokusom ulagača na brodarske dionice zbog pozitivnih kretanja na globalnom tržištu brodskog prijevoza", ističe analitičarka u brokerskoj tvrtki Abacus brokeri Maja Bešević.
Na globalnom brodarskom tržištu indeks vozarina sipkog tereta BDI ojačao je u tjedan dana 13 posto, a samo jučer za 7,2 posto, te sada iznosi 3121 bod.
"Nakon završetka proslave Nove godine u Kini, započeo je uzlet vozarina. Osim što tamošnje kompanije obnavljaju zalihe sirovina iz uvoza, zahuktavaju se i pregovori Kine s vodećim svjetskim dobavljačima željezne rudače. Pretpostavlja se da bi cijena tone rudače mogla biti 90 dolara po toni, što je 50 posto više nego lani", navodi Bešević.
Kako dodaje, BDI indeks obično svake godine u travnju i svibnju bilježi snažan uzlet upravo zbog tih pregovora.
"Nadalje, u siječnju je Kina intenzivirala uvoz željezne rudače na 47 milijuna tona, što je 43 posto više nego u siječnju prošle godine. U cijeloj 2010. očekuje se da će kineski uvoz porasti do 10 posto, što bi također trebalo pozitivno utjecati na vozarine na brodarskom tržištu", kaže Bešević.
Dodatno, i Međunarodni monetarni fond nedavno je revidirao naviše svoje projekcije rasta globalne trgovine, te sada očekuje njezin rast u ovoj godini od 5,8 posto, te iduće godine za 6,3 posto, ističe Bešević.
No, napominje i da se očekuje porast brodarske flote u svijetu za 9,7 posto, što će ponešto ograničavati rast vozarina.
Kolega croket
ja sam pun ulpl
i to stalno ponavljam
meni je gušt kad ide gore
a pitam Badmana, prof koji je prodao po 600 kn meni i GERONIMU
Evo malo gledam po podacima ulpl u povijesti
svake godine redovna dividenda, s tim da su i imali nekoliko dokapa i prikupljali kapital kad drugi nisu ni znali sto je dokapitalizacija
BRAVO ULPL
evo dividenda zadnje 4 godine
39,30
42,50
41,81
149,76
@ delux ,ispričavam se onda,krivo se interpretirao, mislio sam da je opet podjebavanje na djelu [smiley]
dulux, čini mi se da je i poglavica platio članarinu na oko 600 kuna
al ajde da i ti jednom drukaš na nečemu što stvarno i vrijedi
[thumbsup]
Meni je jasno da je kolega BADMAN, prof, morao prodat krupnom kapitalu po 600 kn , jer švercane cigare ne moze kupiti bez keša, nemre provuc karticu u minus, ali onda se ne treba baviti burzom…
Kolega jjure
Ja ne drukam, argumentirano smo GERONIMO i ja vise puta pisali zasto su ULPL i KODT trenutno najbolje tvrtke za kupit na zse
Kolega jjure
Ja ne drukam, argumentirano smo GERONIMO i ja vise puta pisali zasto su ULPL i KODT trenutno najbolje tvrtke za kupit na zse
Kolega Delu Ks,
vi i kolega Geronimo ste sinonimi za promašaje što se tiče preporuka.
Pa sjetite se samo vaših uleta u ULPL na 740 kad vas je kolega Johnny nakitio,slava mu,
svjetlili ste ko Božićna drvca.
A Dalekovod na 400?
Kukulele [bye]
evo vam neke osnovne multiplikatore za ulpl
P/S 1,54
P/E 6,74
P/B 0,64
BVPS 1.006,00
EPS 95,40
A vozarine na dnu dna…
Prosjecan ROE ove tvrtke u zadnjih 7 god je cca 30