Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 12,21 | 3.784 | 310 | 12,10 | 12,90 | -2,40% |
Još koji dan, sta to znaci ? cekam vec 7 mjeseci da se ova mrcina pomakne,ali nista ne pali,ni dobit,ni novi brodovi,apsolutno nista, svi su odustali od ulpl zasad, a najvise od svega me muci promet od 100 dionica dnevno u prosjeku…
btw nisam ti dao jedinicu 😀
[/quote]
Ako ti je sadasnja cijena na asku manja od ulaza, dokupi i smanji ulaz. Uskoro bi mogla objava o dividendi a onda bi mogli i gore. Koliko ne zna se. A mogla bi i dividenda u dionicama jer trezor ima dionice a zaobisao bi se i harac
[/quote]
Dodjelom dividende u dionicama se ne zaobilazi "harač",baš kao što je bio slućaj sa dionicama ATPL…haračom se harači svaka dobit iznad 3000 kn.
Onaj s 300 će biti pametniji pa će se povuć da se kladimo da će se maknut kad bude prvi na meniju [lol]
Hehe, vrlo vjerovatno.. Najbitnije da se (barem na kratko) ne prati Atpl.. Već mi je dosta da nam dionica ovisi o njenom kretanju..
Obzirom na to koliko su kasnili sa objavom rezultata, mislim da će taktizirati i sa Nadzornim odborom odnosno odlukom o dividendi. Pogotovo jer se NO družio krajem 12 mjeseca. Kako god, nadam se da će biti u cashu.. Osim naravno pod uvjetom da daju neki diskont na trenutnu vrijednost dionice obzirom da će tada skočiti cijena..
Još koji dan, sta to znaci ? cekam vec 7 mjeseci da se ova mrcina pomakne,ali nista ne pali,ni dobit,ni novi brodovi,apsolutno nista, svi su odustali od ulpl zasad, a najvise od svega me muci promet od 100 dionica dnevno u prosjeku…
btw nisam ti dao jedinicu 😀
[/quote]
Ako ti je sadasnja cijena na asku manja od ulaza, dokupi i smanji ulaz. Uskoro bi mogla objava o dividendi a onda bi mogli i gore. Koliko ne zna se. A mogla bi i dividenda u dionicama jer trezor ima dionice a zaobisao bi se i harac
[/quote]
Dodjelom dividende u dionicama se ne zaobilazi "harač",baš kao što je bio slućaj sa dionicama ATPL…haračom se harači svaka dobit iznad 3000 kn.
[/quote]
Hmmm, a kako je to dobit ako ne prodaš dionice?! Ili što ako cijena padne? To bi značilo da trebaš platiti porez i na dionice koje trenutno imaš.. Ako se ne varam, dobit postaje ono što sjedne na tekući račun. Ili mi je to barem logično, ali se varam…
Hmmm, a kako je to dobit ako ne prodaš dionice?! Ili što ako cijena padne? To bi značilo da trebaš platiti porez i na dionice koje trenutno imaš.. Ako se ne varam, dobit postaje ono što sjedne na tekući račun. Ili mi je to barem logično, ali se varam…
Imala sam ATPL i dividendu sam dobila u dionicama,za 1 kom manje nego sam po mojem izračunu trebala dobiti (12za1), a u kešu nešto više nego sam ja izračunala..to znaći da je ATPL kod dodjele dividende odbila harač a razliku dodjelila u dionicama i rest uplatila na račun.
Neka naprave kao Atlanska u dionicama a ostatak(nedjeljiv) u kunama
a sta ce im dijonice ? imaju ih za napunit cijelu svoju flotu i da ostane jos za ove ugovorene brode… a za cash bi i rodjeni trezor zahebali [lol]
of kors, osim ako ne misle firmu prodat stajznam abdoolally ebrahimu or shit… al to su neke druge price, o tome herr pilula vise zna [kiss] [lol]
Imala sam ATPL i dividendu sam dobila u dionicama,za 1 kom manje nego sam po mojem izračunu trebala dobiti (12za1), a u kešu nešto više nego sam ja izračunala..to znaći da je ATPL kod dodjele dividende odbila harač a razliku dodjelila u dionicama i rest uplatila na račun.
[/quote]
a valjda onda je tak… dionice onda spadaju pod udio u dobiti na temelju udjela u kapitalu… eh, bezveze.. kako god, obzirom na to da sam (nepotrebno [undecid] ) riješio ht, ne moram se brinuti da ću preći 3000kn [tongue] naravno, ako se ne zaigram u međuvremenu [cool]
[/quote]
a valjda onda je tak… dionice onda spadaju pod udio u dobiti na temelju udjela u kapitalu… eh, bezveze.. kako god, obzirom na to da sam (nepotrebno [undecid] ) riješio ht, ne moram se brinuti da ću preći 3000kn [tongue] naravno, ako se ne zaigram u međuvremenu [cool]
[/quote]
Mada je i to diskutabilno(oporezivanje dividende iznad 3000 kn) jer koliko ja znam primanja do 3000kn mjsečno su neoporeziva..a dividenda je dobit na godišnjoj razini i tek ako prelazi 36 000 kn,bi trebala podlijezati zakonu o oporezivanju..postavila sam jednom to pitanje ali sam ostala bez odgovora.
.. šteta što Atpl nisam jučer utopio za građevni materijal kao što sam mislio [lol]
Jedina svijetla točka koja bi se mogla desiti u skoro vrijeme je sjednica Nadzornog odbora. Ipak je i prošle godine bila početkom veljače.. [pray]
-Kako bi te danas nasapunali, da si napravio to što si mislio.Sreća da nisi. [thumbsup]
mislim da je mare.mare u pravu..
-e kad to znas da li mozes rec kad ce ulpl bit 2000 kuna…za 2 3 ili 4 godine?
-i da li znas oce li dividenda bit znad 35kn?
a evo sta ja znam:
-2000kn ce bit za 3 godine
-i dividenda ce bit 35-40 kn
-sad se kupuje..a za 3-5 godine se treba prodavat…
-naznam sta misle fondovi-a i sta ce mislit–ali su oni kopali za te pare–
–nego samo se čudim kako to da fondovi kupuju (primjer ingre-po 10 puta vecoj cijeni od sadašnje a sad propali u vodu—a bice u njih vrijedi pravilo NISAM DOVOLJNO BOGAT DA KUPUJEM JEFTINO)
-Kako bi te danas nasapunali, da si napravio to što si mislio.Sreća da nisi. [thumbsup]
[/quote]
Nope.. isti dan bih im dao razrješnicu na 15% i nakrcao se ht/om.. naravno, samo do Skupštine pa nazad u "mirne vode" – podebljavanje virtualnog snopa Ulpl [lol]