ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 19:19
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
13,31
24.806
1,864
13,00
13,60
-3,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Iako za ovu dionicu BDI nije od presudnih značaja činjenica je da u ovom sektoru isti ima primarnu ulogu u svemu.Ako je ova dionica na maximumu BDI-a vrijedila čak i preko 4.500 kn sada bi proporcionalno trebala bit na 1/3 iste cijene zbog toga jer je i BDI na oko 1/3 svog maximuma.I tu bi trebalo još uzet u obzir da pad BDI-a nije utjecao toliko na ovu firmu zbog dugoročnih ugovora.

Eh, pa zar nije bila i pokoja dokapitalizacija u razdoblju nakon cijene 4500.. time se isključuje proporcionalnost u kretanju cijene ULPL i BDI-a.

Šta se tiče novonaručenih novogradnji, pretpostavljam da će ih doći skuplje nego na ino-marketu? ATPL za novonaručene panamaxe plaća 32 mil$, koliko bi mogle ULPL koštati ove supre, više od toga?? Pitam, ne znam.

… Šta se tiče novonaručenih novogradnji, pretpostavljam da će ih doći skuplje nego na ino-marketu? ATPL za novonaručene panamaxe plaća 32 mil$, koliko bi mogle ULPL koštati ove supre, više od toga?? Pitam, ne znam.

sve i da imas tu brojku u tekstu- to bi u ovom trenutku ionako bila samo mrtva slova na papiru…
nego, ako ides usporedjivati ovo s atpl onda su tvoje namjere da vrlo vjerojatno bilo koji iznos over 32 mil $ proglasis losim potezom… a to bi bilo apsolutni BS… pauletic je mozda i mogao prosle godine napraviti kakav krivi potez, ali danas je, bar sto se mene tice, to prakticki nemoguce… osim ako nije izgubio razum, a sto cijenim da je malo vjerojatno…
u svakom slucaju, atpl i jiangsu easter heavy nisu ni priblizno ista prica kao sto su ulpl i uljanik… nadam se da cemo se u tome sloziti… zapravo, vjerujem da smo se vec slozili obzirom na link u tvom potpisu [wink]

i btw, kaze novi tekst: … glavna tema razgovora biti visina izračuna vrijednosti državne naknade za isknjiženo pomorsko dobro odnosno nekretnine i zemljišta unutar kruga brodogradilišta…
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/do-kraja-tjedna-novi-razgovori-o.aspx

pa da ga vezemo, barem intrige radi, uz onaj gregorovicev s kraja kolovoza:
… On veli da je tim sporazumom predviđeno da će od države Uljanik dobiti oko 107 milijuna eura. I to, 344 milijuna kuna (oko 47 milijuna eura) u gotovini. Potom, da će Uljanik prepustiti Vladi otplatu dva kredita od 60 milijuna eura. Krediti su to koje Uljanik otplaćuje Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) te jednoj njemačkoj banci…
http://www.glasistre.hr/istra/vijest/102108

ugl. vec je zanimljivo… moze samo biti jos zanimljivije [tongue]
zivijo

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

eto su ti odgovorili uljanikovci… poetskim jecajima zbore o ugradjenim ‘potrebnim mehanizmima’…
iskustvo te uci da je to sve sto trebas znati [lol]

‘… Pratećim dokumentima Uljanik Brodogradilište d.d. zadržava sva prava putem kojih će ugovori imati kvalitetne učinke na ukupne i konačne rezultate poslovanja po ta dva broda. To naglašavamo iz razloga što je danas tržišna vrijednost takvih brodova značajno niža od naših stvarnih troškova proizvodnje.
Iskustvo nas uči da je tržište brodogradnje i brodarstva promjenjiva kategorija te je realno očekivati i njegov rast – ozdravljenje. Zato je važno naglasiti da smo u dokumentaciji sa Uljanik Plovidbom ugradili potrebne mehanizme putem kojih ćemo buduće pogodnosti očekivano boljeg tržišta ugraditi u rezultate poslovanja Uljanik Brodogradilišta…’

Mijenjao sam danas dio HT za ULPL i nadam se da nisam fulao [pray]
Nekak mi je izgledalo povoljno kao HT na cca 215 [wink]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Prodaja mi je nešto slaba…………
Molim tehničare na koliko bi mogli ponovo kupiti…hvala………

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Evo još jedan plaćeni oglas u nizu…………

http://www.seebiz.eu/hr/burze/boskovic-vijesti-iz-kine-mogle-bi-srusiti-brodare,66339.html#MeldeFingerhoch

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Evo još jedan plaćeni oglas u nizu…………

nemam mistifikacije, na zalost… tesko da tu imade novaca za ekipu na lignje pozvati…
toj hini, koja je na dobrom tragu onog sto se dogadja s radiom 101, mozes utopiti manje vise sto hoces… sve ovog tipa moze, samo nemoj trazit’ pare, i suradnja ce da bidne na obostrano zadovoljstvo…
zalosnije je samo to da postoje portali i sl. koji nisu sposobni sami producirati nista bolje, pa eto prenose ovakve i slicne analitikanlije po cijeni preplate od stajaznam par tisucica kn mjesecno [yawn]

Prodaja mi je nešto slaba…………
Molim tehničare na koliko bi mogli ponovo kupiti…hvala………

Ojačat će prodaja ne brini, pa ćeš onda plakati.
Eto kako je to izgldalo u USA
DRYS Jan 20 6.12 0.13 2.08%
DSX Jan 20 15.08 0.51 3.27%
EGLE Jan 20 5.52 0.15 2.65%
EXM Jan 20 6.58 0.40 5.73%
GNK Jan 20 23.32 1.33 5.40%

A vijesti iz Kine su loše!!!!

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Eto kako je to izgldalo u USA… DRYS Jan 20…
A vijesti iz Kine su loše!!!!

http://www.shipspotting.com/modules/myalbum/photo.php?lid=1049153
Eto kako je to izgldalo u HRV… ULPL Jan 09
A vijesti iz Hine su loše!!!! [lol]

Situacija je jasna.
Uljanik plovidba je najbolja. Profitabilnost i općenito poslovanje ULPL se ne može pratiti u periodu jednog ili dva kvartala. čak i jedne cijele godine. Pogledajte poslovanje Uljanik plovidbe unazad 3 godine. Dinamiku povećanja prihoda. Upoznajte se sa investicijama i planovima za budućnost, proučite sektor i projekciju sektora, okruženje, konkurenciju.
Sprema se inflacija i to velika i ekipa bježi iz casha u bilo kakvu poziciju. Enormna količina casha čeka na ulaz, a brodarske dionice su podcijenjene. teško da će se ameri ozbiljno korigirati jer anticipiraju budućnost. A budućnost je puno zelembaća u sistemu [thumbsup] [thumbsup]

Iako za ovu dionicu BDI nije od presudnih značaja činjenica je da u ovom sektoru isti ima primarnu ulogu u svemu.Ako je ova dionica na maximumu BDI-a vrijedila čak i preko 4.500 kn sada bi proporcionalno trebala bit na 1/3 iste cijene zbog toga jer je i BDI na oko 1/3 svog maximuma.I tu bi trebalo još uzet u obzir da pad BDI-a nije utjecao toliko na ovu firmu zbog dugoročnih ugovora.
Novčani tijek od poslovnih aktivnosti je u porastu cca. 80%.Da nisu povećali kratkoročne obveze bio bi u porastu cca. 40%.S novim brodovima je zaočekivat da će porast biti i veći.
Novčani tijek od investicijskih aktivnosti je oštećen za uteg od 240 mil koji su izdvojili za kupnju.
I bez obzira na to ukupno smanjenje novaca u blagajni je za cca. 60 mil, a to je i malo s obzirom na kupnju.
ULPL nije imala problema sa servisiranjem dugoročnih obaveza jer je priliv sredstava bio dostatan za pokriće obaveza.Njih nisu iznenadile ni niske vozarine jer su imali dugoročne ugovore kažu na deset godina.Dakle,i dalje stabilni prihodi.Upravo je činjenica da se nije dogodilo ništa neočekivano odnosno da ULPL nije žrtva niskih vozarina.
Pogledajte strukturu top 10 dioničara plovidbe i vidjet ćete kremu rukovodstva brodogradilišta. A da ne pričam o tome što će se dogoditi ako se ostvare kuloarske priče o preuzimanju brodogradilišta od strane vlastite uprave preko plovidbe u drugom krugu privatizacije.

Jednostavno, već mi je glupo dokazivati da ovaj brodar i dan danas radi s velikom dobiti makoliko to neki ne željeli vidjeti [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]
ULPL je brodar s najmlađom flotom na mediteranu koja novce zarađuje na najkonkurentnijem
tržištu svijeta gdje ne postoje prikaze poput Sanadera,Šukera,Polančeca i drugih da im sjede u NO-ima i odlučuju čiji će rođo biti u upravi,na porti ili nedaj Bože kapetan broda.
Sa svojih 29 stalno zaposlenih ljudi zarađuje više od npr. IGH-a kompanije koja ima par stotina zaposlenika i kojima su na račun monopolizma i mita i korupcije otvorena sva vrata u RH,a ostvaruje puno manje dobiti.

Sada je vidljivo da je jača akumulacija u tijeku, a čini mi se da su svi oni mrga nalozi zadnjih tjedana upravo i bili kako bi se pritisnulo prodaju.
[/quote]
11.11.2004 je cijena bila 750 kuna

Bravo vidim da su neki shvatili igru index GBH je u uzletu a kako vidim i korporacija Fing ima prste u tome ….mislim da će biti vatreno sljedečih nekoliko tjedana ….Samo naprijed Nebo je granica….ispod 450 krečemo

Bravo vidim da su neki shvatili igru index GBH je u uzletu a kako vidim i korporacija Fing ima prste u tome ….mislim da će biti vatreno sljedečih nekoliko tjedana ….Samo naprijed Nebo je granica….ispod 450 krečemo

Kolege,ne razumijem čemu biti kivan na većinske vlasnike i njihovo bogaćenje.Pa što nije jasno,ako se oni bogate bogatimo se i mi.Sad biti ljubomoran na njih što su zaradili više je ko igranje u pješčaniku i svađa s trogodišnjakom oko toga čiji je tata veći.
Pa ipak ta ekipa vodi firmu i svakodnevno se bori za nju za razliku od nas koje tu trkeljamo i nezadovoljni smo jer nam nisu zaradili 500% u 3 dana pa da mi to prodamo i hvalimo se okolo s našim potezima.Mislim da bi bilo bolje da im pomognemo ne prodavajući dionice za bagatelu i tu i tamo dokupljujući kad je povoljno kao sada.I ova dionica će odraditi pristojnu zaradu kao i ostale brodarske i to prije ako budete manje nervozni i čuvate pozicije umjesto da ih lako prepuštate drugima [thumbsup] [thumbsup]

HTTP://PERPETUALADOLESCENTFUNK.BLOGSPOT.COM/

New Report

Close