ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ mare

i dokupljujem,pa zažalim…pa kad malo skoči cijena ja ne žalim i tako iz mjeseca u mjesec…

ja se nikad ne žalim kad skoči i kad raste……..
to mi je jednostavno najdraže ……. [wink]

care [thumbsup]

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

Na ovim razinama vozarina Uljanik Plovidba plovi i odlično zarađuje,ni prošle godine nije bilo perioda kad se plovilo i gubilo,a 2009. je odrađena daleko bolje od očekivanog pa mislim da sa priličnom sigurnošću možemo očekivat dobru 2010.!Iz brojki u postovima kolege Pere Mađara i Over 25 vidi se da je trenutno brodski prijevoz isplativ biznis,a po svoj prilici takav će i ostati.Dakle imamo dobru projekciju poslovanja ,a kao što znamo to je ono što burza cijeni i na ovim cijenama ULPL je dobar izbor za dokup.Slično važi i za TNPL [thumbsup]

Iznimno popularan korisnik unutar zajednice

Hrvatski brodari u najvećoj krizi zaradili 15 milijuna $

Hrvatski brodari uspješno su prebordili kriznu 2009., flota je ne samo sačuvana već i pojačana novogradnjama, a novčane rezerve nisu istopili.
Opća je to ocjena čelnih ljudi naših najvećih brodarskih kompanija zadovoljnih što se crne prognoze s početka 2009. ipak nisu ostvarile. Najbolji rezultat iz osnovne djelatnosti prikazuje pulska Uljanih plovidba. Prema riječima direktora Dragutina Pavletića, na razini grupe bilježe 11 milijuna američkih dolara dobiti od poslovanja.
S nešto više od 4 milijuna dolara u plusu godinu zaključuje i splitski Jadroplov, i to zahvaljujući dobrim rezultatima u zadnjem kvartalu.

Vozarine su bile na najnižim granama u novijoj povijesti, no stvari su se počele pozitivno mijenjati u drugoj polovici godine – kaže prvi čovjek splitskog brodara Stjepan Papić.

izvor…jučerašnje tiskano izdanje Večernjeg lista…str. 7…
tolko o tome kakvo će biti izvješće… thumbsup

no dobro…što se tiče izvješća, znalo se da će biti dobro…

kat tad će ulpl krenut gore i neće bit više povratka na ove razine…

problem je što svi znamo da su fundamenti najvažniji (dugoročno), ali nas uvijek "zasvrbi" kad vidimo jedan rast kao ovaj prošli tjedan… " dali da prodam dionice i zaradim koj kusur? ionako ovo već neko vrijeme čami na istim vrijednostima, bolje da kupim koju drugu dionicu, ostvarim rast, pa se vratim nazad, ionako će bit još vremena za dokup/kupnju ovdje" ….

i baš tada, kad se primjeni takvo razmišljanje, ode dionica gore i ne vrati se više…desilo mi se mnogo puta…

da je fundamentalno podcijenjena se slažemo svi…..

trebamo svi shvatiti da se više isplati čekat, nego razmišljat na onaj način gore….

onaj koji izdrži sa čekanjem, taj zaradi….

ne zaboravimo da je i dividenda sigurna…nije neka ekstra dividenda, ali je….mnoge naše kompanije niti neznaju šta je to dividenda politika [wink]

DOKUP!

mislim da nam je trenutno najveći problem slaba likvidnost…ne samo na ovoj dionici nego općenito…i to ne samo na burzi nego u čitavoj državi…a bojim se da se to neće promijeniti niti dobar dio ove godine…
pravi ulagač kad kupuje zna zašto kupuje po toj cijeni…i zna po kojoj cijeni to misli prodati i dobro pri tome zaraditi…dakle, nikakvi manji skokovi od zadanog targeta neće ga natjerati da proda za neki burek ili ćevape…
Uostalom, kao što rekoh ti što vole ćevape i bureke nisu nikad problem kad se ima para i kad se nema problema s likvidnošću…oni uzmu za svoj burek i eventualno jogurt, a onda veliki igrači poguraju to na daleko veće razine…samo, dok imamo 20 mil kn prometa na cijeloj burzi, teško da ćemo to tak uskoro gledati…
bitno je da je fundamentalno podcijenjena…a doć će ona kad-tad na razine koje zavređuje…kao i svaka druga…
a dividenda može biti samo još veći plus…

puno ulagača čeka korekciju (nadajmo se korekcijicu) da se ukrca i to je glavni razlog nemrdanja … i sam čekam da zaokružim brojku ali mi u nekom od alternativnih scenarija nebi bilo teško i gricnuti s aska … moram priznati da sam se malkice zahebo kad nisam više toga prodao pred mjesec dana ali nitko nije savršen … svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem, a i broj dionica se ipak dosta povećao u zadnjih cca. godinu dana … ne smijemo zaboraviti ni fondiće koji sad smiju ulagati u ulpl, bu zanimljivo vidjeti kad slon uđe u staklanu

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Situacija je jasna.
Uljanik plovidba je najbolja. Profitabilnost i općenito poslovanje ULPL se ne može pratiti u periodu jednog ili dva kvartala. čak i jedne cijele godine. Pogledajte poslovanje Uljanik plovidbe unazad 3 godine. Dinamiku povećanja prihoda. Upoznajte se sa investicijama i planovima za budućnost, proučite sektor i projekciju sektora, okruženje, konkurenciju.
Sprema se inflacija i to velika i ekipa bježi iz casha u bilo kakvu poziciju. Enormna količina casha čeka na ulaz, a brodarske dionice su podcijenjene. teško da će se ameri ozbiljno korigirati jer anticipiraju budućnost. A budućnost je puno zelembaća u sistemu [thumbsup] [thumbsup]

jadne dionice…srecom jucer izasao [pray]

Pozdrav kolega i puno sreće vam želim u daljnjem trgovanju ovom jadnom dionicom

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

pa

jadne dionice…srecom jucer izasao [pray]

Pozdrav kolega i puno sreće vam želim u daljnjem trgovanju ovom jadnom dionicom
[/quote]
pa kolega nemojte tako,strpljen spasen!

VOLME PORT HARCOURT ( Nigeria ) 01/02
nisam pratio… ima vec dugo da se makla iz azije ili ?

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

Zašti jedinica, gdje sam pogriješio?? [undecid]
Možda treba pisati: NEDAJ – DRŽ [lol] [lol]

DRŽ-NEDAJ-DRŽ-NEDAJ DRŽ-NEDAJ x1000 [lol] [lol]

dobronamjerni savjet … drž i nedaj … eventualno dokupi

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

New Report

Close