Ipak je moja prognoza rast do 650kn za početak….
tvoje prognoze su više no smiješne. u doba najveće krize nakon 1929. ti očekuješ rast brodara…ova firma će biti sretna ako preživi ovu krizu jer brodovi su im potpuno neiskorišteni u odnosu na ostale brodare. ovamo si ušao i sad navlačiš pokušavajući prodati tj. uvaliti svoje dionice na vrhu ciklusa,no nije ti uspjelo pa bi makar po 640 dao…teško, prije da će ovo na ispod 400 kuna. tako barem kaže TA u koju se ja najviše pouzdam na ovako nerazvijenom tržištu.
tvoje prognoze su više no smiješne. u doba najveće krize nakon 1929. ti očekuješ rast brodara…ova firma će biti sretna ako preživi ovu krizu jer brodovi su im potpuno neiskorišteni u odnosu na ostale brodare. ovamo si ušao i sad navlačiš pokušavajući prodati tj. uvaliti svoje dionice na vrhu ciklusa,no nije ti uspjelo pa bi makar po 640 dao…teško, prije da će ovo na ispod 400 kuna. tako barem kaže TA u koju se ja najviše pouzdam na ovako nerazvijenom tržištu.
[/quote]
Slažem se da 650 u ovom trenutku izgleda nedostižno, no nikad ne reci nikad…
No, ukoliko kolega južnije od mene svojim postom druka da se iskrca, ni ovo vaše nije ništa drugo nego druk, jasno za ukrcaj…
[/quote]
Ne znam što ti pušiš, al malo si pobrkao lonce!
Svijet uspješno izlazi iz recesije, posebno Kina, Indija i Brazil.
Brodari se oporavljaju svugdje u svijetu i nisu vezani za naše debele ministre već ovise o tržištu.
Radije bi kupovao ULPL i ATPL nego Tisak na kojeg ti drukaš od 350kn neuspješno.
Osobno bi volio da padne na 400kn da kupim još, samo eto nekako mi se to čini nevjerovatno.
Prije će preko 650kn… graf kaže idemo UP, a onaj na tisku veli idemo DOWN.
I jedno vrlo nekorektno pisanje od 13.11.2009., žao mi je da se koriste ovako ružni izrazi, a kolega Johnny je oduvijek bio sasvim ok i korektan ulagač, dok si neki svašta dozvoljavaju.
Da, slažem se s tobom Pero da je Johny imao pravo. Ja sam izišao na 700kn, i sada na cca 600kn kupio malkicu, ne previše čisto radi tehničkog odbijanca kojeg vidim. A da će to još niže moguće je!
Svejedno na 500kn čekam s jačom kupnjom.
Osobno meni paše i gore i dolje, nekako više dolje da vratim prodane količine a sa viškom love odem na zasluženo zimovanje.
Razlog trenutnog pada ULPL i ostalih brodara na ZSE leži samo u NELIKVIDNOSTI ZSE i to je jedini pravi razlog. Svi oni koji se hvale kako su to "genijalno" vidjeli i predvidjeli u svojim grafovima i TA-aovima svirauju k…. i glume generale poslije bitke. Trenutno fondovi ne ulažu na burzu, svoj novoac kojeg imaju oplođuju na drugim stranama i ZSE im je izvan fokusa, čim se oni ponovo ukljuće na burzu i likividnost poraste na svega 30-40 milijuna kn dnevno brodari će se vratiti na svoje, a to može biti već u ponedjeljak ili…
Osobno meni paše i gore i dolje, nekako više dolje da vratim prodane količine a sa viškom love odem na zasluženo zimovanje.
Očel da bude tih para kad se vratiš sa zimovanja????
Da ne ispadne naiva, očekivao sam odbijanac na 680kn, kupio nešto sitno, nekih 30kom, koje sam prodao 1 dan iza uz gubitak 1,5%. I nisam kupovao prije 640kn, tu sam opet i prodao na 645kn jer sam vidio ništa od odbijanca.
E sad ipak možda bude,a možda i ne.
Uspjeh brodara nije vezan uz situaciju u Hrvatskoj. Oni stalno ostvaruju svoj prinos. ULPL za 9 mjeseci je ostvario prinos na kapital iznad 10%. Što je potrebno očekivati više? Za sljedeću godinu to će biti i značajnije s obzirom na razinu vozarine i rast gospodarstva Kine i Indije
Razlog trenutnog pada ULPL i ostalih brodara na ZSE leži samo u NELIKVIDNOSTI ZSE i to je jedini pravi razlog. Svi oni koji se hvale kako su to "genijalno" vidjeli i predvidjeli u svojim grafovima i TA-aovima svirauju k…. i glume generale poslije bitke. Trenutno fondovi ne ulažu na burzu, svoj novoac kojeg imaju oplođuju na drugim stranama i ZSE im je izvan fokusa, čim se oni ponovo ukljuće na burzu i likividnost poraste na svega 30-40 milijuna kn dnevno brodari će se vratiti na svoje, a to može biti već u ponedjeljak ili…
dajte kolega barem vi šutite, tko je vas slušao taj se može sada samo upucati jer ima najmanje -30% gubitaka u 2 mjeseca nakon vaših preporuka za kupnju ULPL, JPDL…. [bye]
An equally important indicator, the STORSI is at 0,00. This value is in the oversold territory.
Weekly Pivot Point Resistance and Support
The first weekly resistance level is at 674,00 while the second resistance level at 697,00. The first weekly support level is at 633,00 while the second support level is at 615,00.
Hm, baš se pitam kamo će! 640kn mi djeluje realno do srijede…
kolege, pitanjce samo … jel vjerojatno da na 560 zatvorimo gapić i krenemo prema gore ili ćemo tek na 505 biti na crti … mota mi se po glavi jedna pokeraška ludorija … all in … ali nikako ne preporučam