Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
Baltic Exchange Dry Index 3474 DOWN 44
BCI Baltic Exchange Capesize Index 5123 DOWN 31
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3444 DOWN 61
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2366 DOWN 47
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1227 DOWN 6
Samo da ponovim, tehnička nije povoljna za Ulpl. Uostalom već sam dao kratkoročni target – 610 kuna. sve smo bliži tom targetu.
Di su sada gospoda Flyer Geronimo i Dizl koji su pričali bajke o fantastičnom Ulpl. Možda vam se oglase sada sa pričom o 40 50 kuna dividende kao šta je kolega već napisa na jednoj temi. [thumbsup]
Tako je kolega da ste ovo kupili po 700 kn sada je cijena 630 + dividenda 40 kn u misu ste 4 %
A Hdelkojeg vi preporucujete na 350 a sada je 230 …minus 30 %
E moji investitori
Tako je kolega da ste ovo kupili po 700 kn sada je cijena 630 + dividenda 40 kn u misu ste 4 %
E moji investitori
jos si unutra?????? pa prijavio si kupnje ispod 600 ,nije valjda da to drzis jos??? [undecid] sumnjam
Da inverter unutra sam…
i trenutno nemam ni trecinu koliko mislim kupiti, jer ovo je uz ledo i kodt daleko najbolja tvrtka na ZSE..
Svatko tko se razumije u novcani tok zna zasto je ovo brutalna tvrtka…
Da inverter unutra sam…
i trenutno nemam ni trecinu koliko mislim kupiti, jer ovo je uz ledo i kodt daleko najbolja tvrtka na ZSE..
Svatko tko se razumije u novcani tok zna zasto je ovo brutalna tvrtka…
dasi mene poslušao kad sam napisao da sam izašao istog trna kad sam to i učinio na 730 kn bilo bi ti korisnije nego što si meni savjet udjelio
da uzmem štrik da se ostavim burze
sjećaš se sigurno
E moji investitori
Kolega Deluks vi očito imate neke paranoične crte ja nisam preporučivao Hdel već Podr! Nije mi jasno zašto vi morate lagati prvo ono o dnu lokalnom a sada i ovo. Objasnio sam na temi prije mjesec dva zašto izvješće nije dobro i gdje će cjena Ulpl. Ne znam šta se ljutite i izmišljate? [embarass]
Ma pustite ga kolega, vidite da je počeo lagati sve u šesanest……….
To je obično tako kad kolegi ponestane argumenata onda počne lagati, ne bi li nešto dokazao što se dokazati ne može.
A za Lokalno Dno kolega deluks nije lagao nego jednostavno ne zna gdje je, a tehnička analiza mu nije od koristi, pa sad luta burzovnim bespućem ko slijepac po pustinji…..
i njegovo pleme također [bye]
mislim da će morati pričekati kolegu Mojsija da ih izvede [wink]
na ovoj vrijednoj dionici lokalno dno je na 400 kuna, prije toga ima par usputnih lokalaca [sealed]
Kolega Delux je ovo kupovao i preporučao po 720 kunića koliko se sjećam, da ne kažem da je s kolegom Geronimom turirao V12 na BDI-u na 750 kunića.
Ne znam ,mislim da bi bilo ispravno objasniti kolegama gdje je lokalno dno na ovoj dionici i kakve su perspektive ovog iznimno zaduženog poduzeća kojima je jedna od glavnih djelatnosti lov u mutnom.
Bojim se da kolege forumaši nisu mogli čuti moj izračun flote i zaduženja po dionici od zvuka turiranja V12.
Tako da se toplo nadam da su vezani i da sjede otraga jer se zid približava velikom brzinom [bye]
Doista ne znam zašto kolega Sever i kolegica Spomenka ne kažu pošteno kolegama krk u brk da ovdje neće biti moguće isplatiti božićnicu, nego im i dalje pričaju lovačke…………i varaju ih lažnom nadom
Ne želim nikoga uvjeravati ni u što niti mi je to namjera, ali iskreno govoreći, dužnost mi je reći staru burzovnu istinu; vaš prvi gubitak je vaš najbolji gubitak……
Ili onu drugu; nemojte paničariti ali ako mislite paničariti – paničarite prvi [proud]
mene kao okorjelog optimistu-dioničara ulpl najviše veseli briga kolega koji "nemaju" ni jednu "ovu prezaduženu dionicu" [yawn], pa paničare po forumu, samo im križec fali
Bankamagazin
Objavljeno
27.11.2009 16:52:33
Uljanik plovidba: Kreditna zaduženost 48% ukupne imovine
Prodaja raste, ostvaren je profit, ali se poduzeće dugoročno zadužilo za novih 60 mil. kuna, pa je kreditna zaduženost nemalih 48% ukupne imovine
Solidno poslovanje brodogradilista Uljanik, prati i solidno poslovanje jos jednog pulskog brodarskog prijevoznika rasutih tereta te nafte i naftnih derivata, Uljanik plovidbe koja uspješno nastavlja s ulaganjima u izgradnju i kupnju novih brodova unatoč značajnim oscilacijama njihovih cijena. Tako se floti ove godine pridružio i tanker Kastav, a u planu je ili već započeta izgradnja jos četiri.
Ukupno je u prvih devet mjeseci 2009. utrošeno 241 milijun kuna u dugotrajnu materijalnu imovinu. Na ime potpora od strane držve zbog ulaganja u obnovu flote Uljanik plovidba je za spomenute četiri novogradnje potpisala s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture dva ugovora vrijedna 16,3 milijuna eura. Do sada primljene potpore mogu se vidjeti na poziciji odgođenih prihoda. Porast dugotrajne financijske imovine sa 3,8 milijuna na 14,7 milijuna kuna posljedica je ulaganja u vlastitu podružnicu United Shipping service One Inc, Monrovia, Liberia, gdje je povećanje izvršeno iz sredstava prikupljenih dokapitalizacijom, sve u svrhu daljnjeg investiranja u obnovu flote.
Recimo i to da nakon spomenutog povećanja temeljni kapital ove ino podružnice iznosi 11 milijuna USD. Društvo nastavlja s isplatama dividendi, 45,8 milijuna kuna i zbog toga je vjerojatno smanjenja pozicija novca sa 97,1 na 34,7 milijuna kuna.
Dugoročno su se zadužili za novih 60 mil. kuna, pa je kreditna zaduženost nemalih 48% ukupne imovine i odnosi se samo na dugoročne obveze. Unatoč krizi, pooštrenim uvjetima poslovanja na tržištu tankerskog prijevoza, Uljanik plovidba je uspjela ostvariti porast prodaje od 11%, te ima neto dobit od 57,5 mil. kuna ili 7,6% manje.
Iako je neto dobit ostvarena i prodaja raste te nije došlo do pogoršavanja ugovorenih uvjeta na svim dugoročnim ugovorima, bilo bi dobro pozabaviti se troškovima poslovanja i time vrijednošću profitnih marži kako bi se osigurala dodatna karika sigurnosti poslovanja. Maslinici te turistička djelatnost kroz nove firme bit će samo djelić u odnosu na bazičnu djelatnost.