BDI uvijek oscilira i sada je vjerojatno na redu preokret trenda u pozitivu, ipak ovih 3671 boda je 100% više od prognoze Peremadjara koji je pisao da će BDI u 4Q imati prosiječnu vrijednost 1850 bodova, toliko o tome kako je on sve pogodio što je napisao.
[/quote]
nemoj protiv peremadjara – on je vizionar!
jednom kad dojde do toga on ce rec – ha kako ja znam!
a nakon sto je to ( 1850 ) prognozirao BDI je otisao skoro 100%
zašto ga uopće čitaš?
Peru za Predsjenika!
[/quote]
Evo i ja predlažem peramadjara za predsjednika,ipak je on dioničar Ulpl
19.11.09. | 19:35 | ULPL (Uljanik plovidba d.d.)
peromadjar | privatna poruka | dodaj u listu prijatelja 37209 | profil
korisnik od: 15.06.2009.
[Korisnik je online] [Korisnik s iskustvom] [Popularan korisnik unutar zajednice] [Korisnik spada u skupinu 60% najbolje ocjenjenih aktivnih članova foruma po ocjenama drugih korisnika.]
ocjena poruke
16%
zajednica
–
moderatori
Evo gledam nešta naprosto nevjerojatno, od toliko ludila me danas poklopilo na mojih špekulantskih 695 kuna, pa sam čak i kupio ulpl!
Za antologiju, peromadjar kupio ulpl ( doduše slučajno ).
Bit će to izgleda vijest dana u nekim krugovima.
A to će re reći, vjerojatno i ja gubim lovu na ovome s daljnjom korekcijom.
Eto pravda je zadovoljena, moji supatnici u dionici.
Imao je Pero i dobrih predvidjanja, ali meni je zanimljivo da mu je bilo jeftino na 695, a skupo mu je 650 [undecid]
Ovu laž si ponovio već barem 5 puta.
A ja tebi svaki put isto kažem: Nađi mi gdje sam to rekao da će bdi bit 1850. Ja tvrdim da to nikad nisam rekao, a ti me opovrgni. Naravno, ne možeš to naći jer to nisam nikad rekao, a to znači da bezočno lažeš.
24.09.09 17:25
Kada smo već kod indexa možda će i BDI idući tjedan gore barem su takve najave prema FFA od 21. 09. na balticexchange. Obzirom da će početak idučeg kvartala donijeti dodatnu živost na burzama u svijetu uz pozitivan BDI i dobar 3Q mogla bi i ULPL konačno uzletjeti 15-20%.
Čekaj poznat si mi od nekud? Nisi li ti onaj lik koji je još tamo od sedmog mjeseca na ATPLsvaki dan govorio: čekajte idući tjedan pa ćete vidjeti rast BDI—Sad će BDI okrenuti samo što nije — -nemojte prodavati dionice, bit će vam žao već idući ponedjeljak—itd?
I sada od onog da ‘sigurno’ idući tjedan ide okret, sada je spalo samo na ‘možda’? Šta je iduće? Šta ćeš pričati kada BDI bude na 1800? Hoće se opet čekati ‘idući tjedan’. Ne znam zbog čega to radiš i koja ti je svrha navlačiti ljude svojim laičkim prognozama, ali očito je da nemaš pojma što pričaš, samo naklapaš. a ti me uvjeri da to nije istina.
bajd vej, na imarexu ti je za futurse 4q cijena Bdi na 1,850. Slobodno provjeri, jučer palo još 5%.
[bye]
[/quote]
busted [lol] [lol]
[/quote]
A gdje sam ja to rekao da će baš bit na 1800? To je bilo figurativno rečeno i izvučeno je iz konteksta da sam ja rekao da će doć na te vrijednosti. Uostalom za primjer sam uzeo ovaj broj jer su futuresi tako pokazivali. Kakvi ste vi likovi, služite se frazama u govori i trpate ih drugima u usta kao čitave rečenice.
To ti je isto kao da kažem da će bdi jednom u budućnosti bit 1000 bodova il 10000 bodova. Siguran sam da će bit i jedno i drugo, samo je pitanje kad. No kad ja nešta prognoziram onda i kažem šta mislim o tom. A nikad nisam tvrdio decidirano da bdi ide na toliko i toliko, u takve stvari se ne upuštam jer ne znam procjenit, a svatko tko tvrdi da zna te stvari procjenit je apsolutni diletant. Kao i glikos sa svojim prognozama: sad će to okrenut u plus, samo što nije!
Prema tome, bolje držite jezik za zubima, ja ne procjenjujem kad će bdi okrenut i kolko će rast, već kad će koja dionica okrenut i kolko će rast.
A šta se tiče moje kupnje dionica, pa hvala Bogu pa sam napisao i kad sam kupovao ulpl, pa nisam jedan od onih koji samo izmišlja da kupuje na dnu a prodaje na vrhu, imam i ja bisere i krive procjene, pa napisao sam odmah da sam se zeznuo i da će past , šta nisam? To je bila moja greška iz koje sam se ipak izvukao s minimalno gubitka jer mi je dionica to omogućila. A vidi di je sad cijena. Šta vi imate tolko protiv mene? Za savjete na burzi niste mogli nać boljeg čovjeka na forumu a vi mi spočitavate nekakve gluparije.
Imao je Pero i dobrih predvidjanja, ali meni je zanimljivo da mu je bilo jeftino na 695, a skupo mu je 650 [undecid]
Na 695 me poklopilo u onoj kanonadi na iskrcaju. Nisam na vrijeme reagirao i dogodilo se šta se dogodilo. Uostalom ja sam špekulant s cijenom i prihvaćam ovakve rizike kad trgujem. Tad sam samo tražio priliku za ugrabit neku pinku u jednom danu. Ne vidim u čem je tu problem.
Bit će njemu za 2 dana opet jeftino kad bude kupovao po 695kn…
Meni 650kn stvarno skroz dobro
Bit će njemu za 2 dana opet jeftino kad bude kupovao po 695kn…
Meni 650kn stvarno skroz dobro
[/quote]
neki dan si rekao da cekas na 600? [wink]
Nekako prestanak kiše i nestajanje kišnih oblaka, pojavljivanje sunca su djelovali na promjenu mog sentimenta u stand by i lagani buy.
http://www.naftemporiki.gr/markets/quote.asp?id=.BAIT
[yawn] pozz matematičarima … pračka se nateže polako ali sigurno
[thumbsup]
Ovdje upišite svoj komentar…
Ma dobro nije čudo što toliki prodaju, ali svejedno mislim da to uopće nije razumno. Previše je dobrih signala za Uljanik plovidbu. Budite sretni što na rasprodaji možete kupiti dionicu ove profitabilne tvrtke i to ispod njene prave vrijednosti. A druga je sad stvar što su neki mladići nestrpljivi. Ipak ULPL je u skupini najmanje rizičnih brodarskih dionica na ZSE [thumbsup]
ma nitko ne da po ovoj cijeni, ali bogami nitko nije ni blesav potegnuti po višoj za dokup kad zna što ga čeka(natrag na oko 650, ai ne isplati se igrat za bureke na ovakvoj likvidnosti), neće bit likvidnosti na ovoj dionici dok ne počne divljati prema gore, divljanje prema dolje ne bi također potaklo likvidnost.
Gledajući promete zadnjih dana sve mi se čini da ekipa iz uprave ipak nije samo tako istresla dionice na bid, jerojatno su imali dogovor s jačim igračima jer evo sad da hoće prodati 200 dionica po fiksiranoj cijeni prošao bi im cijeli dan.
ma nitko ne da po ovoj cijeni, ali bogami nitko nije ni blesav potegnuti po višoj za dokup kad zna što ga čeka(natrag na oko 650, ai ne isplati se igrat za bureke na ovakvoj likvidnosti), neće bit likvidnosti na ovoj dionici dok ne počne divljati prema gore, divljanje prema dolje ne bi također potaklo likvidnost.
Gledajući promete zadnjih dana sve mi se čini da ekipa iz uprave ipak nije samo tako istresla dionice na bid, jerojatno su imali dogovor s jačim igračima jer evo sad da hoće prodati 200 dionica po fiksiranoj cijeni prošao bi im cijeli dan.
11.12.09. | 10:52
orphelin | privatna poruka | dodaj u listu prijatelja | profil
korisnik od: 19.03.2008.
ocjena poruke
50%
zajednica
–
moderatori
ma nitko ne da po ovoj cijeni, ali bogami nitko nije ni blesav potegnuti po višoj za dokup kad zna što ga čeka(natrag na oko 1000, ai ne isplati se igrat za bureke na ovakvoj likvidnosti), neće bit likvidnosti na ovoj dionici dok ne počne divljati prema gore, divljanje prema dolje ne bi također potaklo likvidnost.
Gledajući promete zadnjih dana sve mi se čini da ekipa iz uprave ipak nije samo tako istresla dionice na bid, jerojatno su imali dogovor s jačim igračima jer evo sad da hoće prodati 500 dionica po fiksiranoj cijeni prošao bi im cijeli dan.
Kolega dkoncar ja sam Vas smatrala ozbiljnijim a gle,Vi prepisujete postove sa teme ATPL