Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,70 | 15 | 1 | 14,30 | 14,50 | 2,80% |
Vidim da se neki razbacuju nekakvim silnim milijunima vrijednosti koje nemaju veze s pameću.
Spominju se cifre od 350 miljuna eura vrijednosti firme!?!?!Halo!?!
Pa da li vi znate koliko ti brodovi vrijede danas? Pa možete dobiti eventualno 150 milijuna dolara za svih sedam.Pa podijelite to sa brojem dionica.O čemu vi pričate?
Šta to Uljanik Plovidba ima još osim kredita i dugova?
Jedino što je dobro kod ove firme je činjenica da mogu napraviti brzu likvidaciju jer imaju 20 zaposlenih i tri kancelarije.
Jedina svrha ove firme je dokapitalizirati Upravu i onda te dionice prodati trezoru 100% skuplje.
I to s vašim parama, gospodo.
Zapamtite to
Kolega smatram da vrijednost firme nije samo vrijednost brodova, osim brodova firma ima i brend, ljude, znanje, ugovorene poslove, mogučnost dugoročnog zarađivanja, naravno tu je nešto i casha na računima, od svega ovog treba oduzeti obveze i kredite, zato se nebih ni upuštao u nikakve procijene vrijednosti firme. Moja jedina procijena je da ova dionica nemože više puno padati ali zato očekujem da će puuuuno rasti u budučnosti.
[/quote]
Kolega, ne postoje brendovi u brodarstvu, eventualno DRYS i Maersk.
Nije ovo nikakav brend, isto tako ne znam o kojem cashu na računu vi pričate, pa to je vrlo malo,
a ovakvih brodarskih firmi imate stotine u svijetu, nije to neka posebna pamet ,ne znam koja je njihova trenutna izloženost spotu ali hoću reći da se u ovom trenutku na spot svatko može postaviti a dugoročni ugovori su vrlo niski i ne vrijede bogznašto.
Ne kažem da je loša firma samo reagiram na nebuloze tipa-firma vrijedi 350 milijuna Eura.
… ne postoje brendovi u brodarstvu…
Nije ovo nikakav brend…
o da, dragi fjodore, itekako postoje…
onaj koji kroz ovu ‘krizu’ jos uvijek prolazi neokrznuto i pri tom jos i prikazuje dobit
itekako je zasluzio biti spominjan kao ‘brend’ [wink]
ah, kako sam ovo lijepo rekao [lol]
o da, dragi fjodore, itekako postoje…
onaj koji kroz ovu ‘krizu’ jos uvijek prolazi neokrznuto i pri tom jos i prikazuje dobit
itekako je zasluzio biti spominjan kao ‘brend’ [wink]
ah, kako sam ovo lijepo rekao [lol]
[/quote]
To ji moje mišljenje kolega peugeot 106, imati jednu od najmodernijih flota na svijetu nije mala stvar, bez obzira što to kao nije važno. [proud]
Vidim da se neki razbacuju nekakvim silnim milijunima vrijednosti koje nemaju veze s pameću.
Pa da li vi znate koliko ti brodovi vrijede danas? Pa možete dobiti eventualno 150 milijuna dolara za svih sedam.Pa podijelite to sa brojem dionica.O čemu vi pričate?
I? Si podijelio?
Da pomognem, 150 000 000/580 000 = 250 Eur
Pa i nek daju tri broda bankama za obveze, opet ostaje 80 000 000/580 000 = 130 Eur
a mi danas na 90 eur.
Naravno, tako se ne racuna fer vrijednost dionice, ali eto za "raju", da shvate.
Uvjek sam govorio da litra vode u sahari ne vrijedi nista jer nema tko bi je kupio.
Tako je i na ZSE.
I? Si podijelio?
Pa i nek daju tri broda bankama za obveze, opet ostaje 80 000 000/580 000 = 130 Eur
a mi danas na 90 eur.
Naravno, tako se ne racuna fer vrijednost dionice, ali eto za "raju", da shvate.
Uvjek sam govorio da litra vode u sahari ne vrijedi nista jer nema tko bi je kupio.
Tako je i na ZSE.
[/quote]
150 milijuna dolara a ne eura.
Ajd sad opet računajte kolega.
130 dolara ili 637 kuna kad već hoćete
Ali, trebalo bi dosta vremena da se proba izračunati NAV, onako pošteno,sa svim uredskim stolicama i brodovima.
Ali onako odokalnom metodom, računajte otprilike 150 milijuna dolara za brodove, na računu ima nekih 35 milijuna kuna casha.Duga ima nekih 860 milijuna kuna iliti 175 miljuna dolara.
Pa o čemu pričamo. Pa veći je dug od NAV-a.
Reži i bježi
Fedya se previse raspisao o dionici koja nista ne vrijedi [lol] ne brini i mi skupljamo [thumbsup]
Ahahahahaha koji investitori???? Računaju vrijednost imovine bez obaveza……….pa nije to kao da hodaš sa komadom i poslije se predomisliš i hodaš s drugim!i kažeš draga bez obaveza……..
Po Fedyinoj računici čini mi se da su diončari dužni nešto kuna po dionici
Ali ako bude sreće otići će im dug u zastaru… [thumbsup]
Ahahahahaha koji investitori???? Računaju vrijednost imovine bez obaveza……….pa nije to kao da hodaš sa komadom i poslije se predomisliš i hodaš s drugim!i kažeš draga bez obaveza……..
A tek kad dokapitaliziraju Upravu po nominali. Pavletić već štampa zahvalnice.
Ima da ih Pavletić sve poveze tankerom na krstarenje po Kornatima i nasuče na Suhoj Punti.
Cijakuti će ko miševi,računati NAV i čekati Jadroliniju [lol]
A tek kad dokapitaliziraju Upravu po nominali. Pavletić već štampa zahvalnice.
Ima da ih Pavletić sve poveze tankerom na krstarenje po Kornatima i nasuče na Suhoj Punti.
Cijakuti će ko miševi,računati NAV i čekati Jadroliniju [lol]
[/quote]
Kakvu vražju Jadroliniju, valjda si mislio na remorkere i one nizozemce da im podrežu kobilicu?
…Pa da li vi znate koliko ti brodovi vrijede danas? Pa možete dobiti eventualno 150 milijuna dolara za svih sedam….
moji odvjetnici bi, dragi fjodore, ovo najvjerojatnije nazvali ‘pausalnom’ procjenom… i najvjerojatnije je da bi bili u pravu [wink]
I? Si podijelio?
a mi danas na 90 eur.
Tako je i na ZSE.
[/quote]
dečki iz uprave žele samo stabilnu situaciju na "terenu", jer znaju da se digne vrijednost ove dionice na tih "magičnih" 130 eura..dosta igrača bi izašlo van….a kvaka je u tome što oni to ne žele!!! [embarass]