ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 17:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,17
2.381
168
14,10
14,50
-1,40%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Hvala na vašem odgovoru GLIKOS1….EVO 1 dugoročni ulagać ili kako vi glumci volite reći (TEMELJNI INVESTITORA)…..i ja sam takvog stava …znači ima nas 2 na forumu trenutno….pa vas molim da se definirate kako bi znali čije postove pratiti…temeljnih investitora ili tehničkih …ili pak day trader kladioničara.
Samo to je moja molba ….iako smatram da ste svi u pravu i svi ste super volio bih znati kada čitam postove koji su principi ulagača.—NADAM SE DA OVO SHVAČATE? Hvala

da, vrlo dobro opažanje..a ništa to znači da ce u jednoj od iducih godina to nadoknaditi..sve je pitanje ulagačkog horizonta..ko moze cekat nije problem…ko ne moze ..gubi zivce…

Ova dionica ove godine uopće nije odradila nikakav rast, recimo cijena je bila u 5.siječnja (prvi radni dan burze) 620 kn a BDI je tada bio 772 boda, nafata 35$ , sada je cijena ULPL 670 kn, BDI 4234 boda, nafta 75-80$, također su značajno porasli svi burzovni indexi u svijetu i brodarske dionice pa čak i brodarske dionice na ZSE.
U međuvremenu je ULPL uspješno poslovala cijelu 2009 sva tri kvartala imala pozitivna i povećala flotu.

Ova dionica ove godine uopće nije odradila nikakav rast, recimo cijena je bila u 5.siječnja (prvi radni dan burze) 620 kn a BDI je tada bio 772 boda, nafata 35$ , sada je cijena ULPL 670 kn, BDI 4234 boda, nafta 75-80$, također su značajno porasli svi burzovni indexi u svijetu i brodarske dionice pa čak i brodarske dionice na ZSE.
U međuvremenu je ULPL uspješno poslovala cijelu 2009 sva tri kvartala imala pozitivna i povećala flotu.

E to vam ja govorim koji BDI indexi koja cjena nafte i slično…samo odluke malih pohlepnih rvata da se obogate preko noći na burzi….samo to utječe trenutno na cjenu ULPL..pa imate morona koji ima dionicu (ili posta na forumu ULPL-a kao da je ima) i želi joj pad ispod 600 Kn …..zašto da kupi 10 kom po 600 i proda ih kada dođu na 730 kn i zaradi 130 kn po dionici………………………….bježite s ZSE ako ikako možete

jooooj sto pricate gluposti,pa svatko zna za dvije/tri godine kad se smiri situacija ULPL ce vrijediti najamnje 3000 kn al nije svejedno je kupiti po 900 kn ili po 500 kn.

Druga stvar:
Ima nas koji nemozemo trpjeti ulozeni novac na burzi dvije godine.
Ajmo reci da sam ulagac na 4-6 mjeseci i nije mi svejedno kad sam kupijo Ulpl po 450 kn i ona dostigla cijnu od 950 kn ,a ja nisam prodao i sad se vrti 650 kn i sad cekaj moj opet 4-5 mjeseci da se vrati na 950 kn.

Burza ce varirati po 500 bodova jos 2 godine i zato VAM predlazem kad skoci na 900 kn prodajite,pa cekajte opet pad do 600 kn

pozz

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Pilula@

Objasni mi molim te kako nije skocila cijena dionice kad je izaslo izvjesce?
Ja vise nevjerujem u fundamete i ostala sranja( sto se tice rasta dionica)

Fundamenti mi sluze samo da uvidim dali firma ima neki poteskoca zbog dugorocni ulaganja ( mislim na 6-12 mjeseci.)
Iako sam pun ko brod ULPL vjerujem da ide ispod 600 kn jer su tako "oni odlucili" (nasa mafija),a ne zato sto ona nevrijedi.
Ja cu okrenuti novac 4-5 puta dok cijena dođe na 3000 kn to sam odlucijo cim dođe na 900 kn.
kad se stanje u Hrvatskoj smiri tek onda planiram postati dugorocni investitor na ovj burzi

LP

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Jedino što je istina iz svega da je cijena trenutno podcijenjena, sve ostalo su naklapanja bezveze.
Samo što pad nije lako gledati, pa ljudi i dalje ruše. [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Vidim da se neki razbacuju nekakvim silnim milijunima vrijednosti koje nemaju veze s pameću.
Spominju se cifre od 350 miljuna eura vrijednosti firme!?!?!Halo!?!
Pa da li vi znate koliko ti brodovi vrijede danas? Pa možete dobiti eventualno 150 milijuna dolara za svih sedam.Pa podijelite to sa brojem dionica.O čemu vi pričate?
Šta to Uljanik Plovidba ima još osim kredita i dugova?
Jedino što je dobro kod ove firme je činjenica da mogu napraviti brzu likvidaciju jer imaju 20 zaposlenih i tri kancelarije.
Jedina svrha ove firme je dokapitalizirati Upravu i onda te dionice prodati trezoru 100% skuplje.
I to s vašim parama, gospodo.
Zapamtite to

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

OK ali čemu onda copy paste onih BDI indexa i slično? ne razumijem vas…ili su to navlakušice ….za neznalice da svi pokušavate kupi prodaj strategijom zarađivati mrvice …..slatko uživajmo

Na burzi je koma cijena ULPL pada, promet mali, likvidnosti nema, zato je lijepo što se makar malo zabavljamo ovom raspravom. Nisu nam možda sve izjave pametne, ali kada bi govorili samo pametno i pametni ovaj svijet bi bio jako šutljiv i dosadan.

Što se komentara pilule ovdje je očito riječ o slučaju ALKOHOL, miješan s nećim eksplozivnim.
Bez obzira na posljedice ovisnosti, molim te da nam svima daš recept [thumbsup]

Ok tvoj stav prihvačam …ali zašto si ti tu na Forumu? imaš li dionice ULPL? Ako da, zašto si kupila ULPL? koji je tvoj stav prema firmi ULPL…i koja je realna vrijednost dionice po tvojoj matematici (i matematiku)? te molim te dali si day trader ili ne?…hvala na suvislim i argumentiranim odgovorima.

Vidim da se neki razbacuju nekakvim silnim milijunima vrijednosti koje nemaju veze s pameću.
Spominju se cifre od 350 miljuna eura vrijednosti firme!?!?!Halo!?!
Pa da li vi znate koliko ti brodovi vrijede danas? Pa možete dobiti eventualno 150 milijuna dolara za svih sedam.Pa podijelite to sa brojem dionica.O čemu vi pričate?
Šta to Uljanik Plovidba ima još osim kredita i dugova?
Jedino što je dobro kod ove firme je činjenica da mogu napraviti brzu likvidaciju jer imaju 20 zaposlenih i tri kancelarije.
Jedina svrha ove firme je dokapitalizirati Upravu i onda te dionice prodati trezoru 100% skuplje.
I to s vašim parama, gospodo.
Zapamtite to

Kolega smatram da vrijednost firme nije samo vrijednost brodova, osim brodova firma ima i brend, ljude, znanje, ugovorene poslove, mogučnost dugoročnog zarađivanja, naravno tu je nešto i casha na računima, od svega ovog treba oduzeti obveze i kredite, zato se nebih ni upuštao u nikakve procijene vrijednosti firme. Moja jedina procijena je da ova dionica nemože više puno padati ali zato očekujem da će puuuuno rasti u budučnosti.

Evo kad neće nitko
Baltic Exchange Dry Index 3974 DOWN 145
BCI Baltic Exchange Capesize Index 6353 DOWN 346
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3868 DOWN 168
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2446 DOWN 15
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1137 UP 5 [sad]

New Report

Close