ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 22:04
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,80
192
13
14,60
14,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

pa i nemaju ali mislim da Šuki ima, navodno koji milionček poticaja

stajaznam, nisam hrvoje stojic, ali ne izgleda kao los potez… uvaliti stoodstotni iznos potrazivanja, u ova za drzavu turbulentna vremena, nekom drugom da se s tom istom drzavom nateze oko naplate [tongue]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

i onda tom istom, kojem svaki denar za proizvodnju zivot znaci, kasnije mozda nabijes i kakav penal jer je kasnio u isporuci [lol]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

BDI opp 133 pkt!
Baltic Exchange Dry Index 3748 UP 133
BCI Baltic Exchange Capesize Index 6392 UP 279
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3787 UP 103
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2021 UP 63
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 918 UP 15
ForrigeNeste

Ova dionica je imala svoj pick (gledano u zadnjih 6 mjeseci) 02.06 i to na 962 kune. i ostali brodari su imali taj dan maksimum….Zanimljivoda je gledajući cijene danas ULPL od tog maximuma najviše pala, a predočila daleko najbolje rezultate….
Da bi ULPL vratila na tu cijenu treba joj rast od 38% (ATPL 33%; JDPL od 29%)…

Gledajući GOGL taj dan je zatvorio s cijenom 7,39, a danas se trguje po 8,4…

Baltic Exchange Dry Index 3748 UP 133
BCI Baltic Exchange Capesize Index 6392 UP 279
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3787 UP 103
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2021 UP 63
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 918 UP 15

Ova dionica je imala svoj pick (gledano u zadnjih 6 mjeseci) 02.06 i to na 962 kune. i ostali brodari su imali taj dan maksimum….Zanimljivoda je gledajući cijene danas ULPL od tog maximuma najviše pala, a predočila daleko najbolje rezultate….
Da bi ULPL vratila na tu cijenu treba joj rast od 38% (ATPL 33%; JDPL od 29%)…

Gledajući GOGL taj dan je zatvorio s cijenom 7,39, a danas se trguje po 8,4…

koristan info [thumbsup]

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Ni na jednom brodaru nema kruha dok se gospari ne istovare na ATPL. Sve brodarske dionice na ZSE su ovih dana taoci ATPL. Moram priznati da je ekipa na ATPL našla savršeni trenutak za iskrcaj dividendnih dionica odnosno čekali su da da BDI naraste na skoro 4000 pa su brže bolje podijelili dionice. [angry]

Ni na jednom brodaru nema kruha dok se gospari ne istovare na ATPL. Sve brodarske dionice na ZSE su ovih dana taoci ATPL. Moram priznati da je ekipa na ATPL našla savršeni trenutak za iskrcaj dividendnih dionica odnosno čekali su da da BDI naraste na skoro 4000 pa su brže bolje podijelili dionice. [angry]

Bilo bi bolje da ATPL nije djelila dividendu, cijene brodara bi sada bile 20-30% veće, vjerojatno bi bila i bolja likivdnost a i volatilnost, tako da bi bio i puno veći interes na burzi za ovaj sektor. Protekla 4 mjeseca cijeli brodarski sektor na ZSE je taoc dividendnih dionica ATPL.

Bilo bi dobro da je Uprava ostvarila svoju ideju o izlistu ULPL na nekoj od stranih burzi i na taj način odvojila ovu dionicu od utjecaja kojekakvih igrica na ovoj žabokrečini od burze. Ali kako sada stvari stoje osuđena je na čekanje i neizvjesnost dok se ekipa igra sa preko 100.000 novih dionica. [bye]

http://www.google.com/finance?q=NASDAQ:DRYS pogledajte kako to vani izgleda a mi skroz tražimo neka nepostojeća riješenja ali bar mi je drago da dan završavamo u plusu pa makar nema pomaka

Vani je normalno da DSX ode na 22 USD i padne na 14USD u 10 dana kad okrene BDI, pa ode na 20 pa padne na 12 i slično, promjene cijena po 80-150%.Naši nama to ne daju jer znaju da bi negli digli BRUTALNO puno, a neki izgubili sve.
Ako netko vidi pad BDI-a u skoroj budućnosti, onda i nije lud da pumpa gore jer ipak smo mi "mudriji" investitori nego ovi u Americi, tamo fondovi kupuju i kad znaju da treba padati, a u nas fondovi spletkari koji ruše i drže tržište namjerno nisko.

Mislim da svi s nestrpljenjem već 2-3 mjeseca čekamo da ulpl poraste zato što bi bio red poslije građevinaca pa poslije ovih onih itd.Da bi sutra konačno trebao biti taj dan mislim da govore činjenice da je bdi sa 2900 narasta0 na 3700 a naša cijena ostala uglavnom nepromjenjena,još važniji razlog explozija brodara vani večeras.Osobno ću sutra ući još ako ne bude prekasno.Pozdrav svima i nadam se da dijelite moje mišljenje.

New Report

Close