Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,56 | 4.076 | 280 | 14,50 | 14,90 | 3,45% |
U ova vremena ovakav izvještaj, iskreno nisam se nadao…Sad me još više zanimaju izvjaštaji ostalih naših brodara jer ovo je više nego dobro….
Na realan porast materijalnih rashoda u prvih devet mjeseci 2009. u odnosu na isto razdoblje 2008. godine utjecali su značajni troškovi dokovanja kao i operativni troškovi novoga tankera Kastav koji je započeo s eksploatacijom početkom svibnja 2009. Zbog navedenog, dobitak iz redovnog poslovanja niži je u odnosu na usporedno razdoblje 2008, kažu iz kompanije (ZSE:ULPL-R-A).
Prihodi +9%, Oper. dobit -16%, za današnje vrijeme vrlo solidno
Prihodi +9%, Oper. dobit -16%, za današnje vrijeme vrlo solidno
Ako znamo da su oni jedni od rijetkih a mozda i jedini u svijetu koji su povecali prihode u brodarskom sektoru 2009 onda to nije solidno nego fantasticno.Uprava je pokazala sa tim rezultatom da je jedna od najboljih i da moze igrati u ligi prvaka sa rezervnom postavom kada osiguraju prolaz u skupini.
Ma kakvih vrlo solidno za današnje vrijeme odlično ! Ono što je danas kod brodara i građevinara problem je lova.
ULPL ima pozitivan novčani tok od poslovnih aktivnosti..
I još kupuju brod…
Dok ostali brodari prodaju brodove (ATPL) kako bi imali casha oni kupuju….A znamo kakve su sad cijene i polovnih brodova i novogradnji…
Meni je ovo prikazano stvarno odlično…
Fantasticno may ass.zašto onda Uprava prodaje, muž od članice. a i ostali
http://www.zse.hr/default.aspx?id=27678
Fantasticno may ass.zašto onda Uprava prodaje, muž od članice. a i ostali
http://www.zse.hr/default.aspx?id=27678
treba mu za nove zimske gume?
Ma kakvih vrlo solidno za današnje vrijeme odlično ! Ono što je danas kod brodara i građevinara problem je lova.
ULPL ima pozitivan novčani tok od poslovnih aktivnosti..
I još kupuju brod…
Dok ostali brodari prodaju brodove (ATPL) kako bi imali casha oni kupuju….A znamo kakve su sad cijene i polovnih brodova i novogradnji…
Meni je ovo prikazano stvarno odlično…
Iza nas su četiri krizna razdoblja za brodare.Za sve osim za ULPL.
ULPL je u ta četiri kvartala ostvarila dobit od 68.986 tis.kuna
br dionica 580.000-34.436=545.536 /br.dionica umanjen za vlastite/
68.936.000:545.536 = 126,46
P/E=690:126,46=5,45
BV=544.675.000:580.000=939,09
P/BV=690:939,09=0,73
P/E X P/BV=5,45 X 0,73= 3,98
teorija kaže da ne bi trebalo biti više od 22,5
3,98 je šest puta manje i to u krizi.
Kriza je u našim glavama.
Pa tko ovo prodaje?Što ima bolje od ULPL po ovoj cijeni?
Nemam ULPL,ali da imam bi se živ izgriza.
Najbolje bi bilo da ULPL napusti ZSE ,a to su i postavili ui svoj program.Tada bi bili sigurno
kotirali 50 do 100% bolje.
Može li netko komentirati ovo?
Prihodi od ulaganja povećani su u trećem tromjesečju 2009. godine unosom zadržane dobiti ino-podružnice u matično društvo u protuvrijednosti od 5 mil. USD, temeljem odluke Nadzornog odbora od 24.08.2009.
Ajde sad da čujem ko je rekao prije par dana da sam lud jer sam rekao da će dobro proć onaj tko proda ulpl po 695? Ajmo junaci.
Danas ni blizu 695, a sutra će već bit po 650 kako stvari stoje…al naravno svi ko janjci s foruma požurili pokupovati dionice po 7xx da im ne pobjegne rast, zahvaljujući drukerima…
Gospon Peromadjar cijena nije danas 650 već preko 690, sigurno imaš neki komentar na današnju objavu rezultata ULPL? Mi koji smo znali da ova firma dobro i uspješno posluje i vjerovali u njen uspjeh nismo prodali dionice ni za ni za 695-730 jer znamo da to vrijedi puno više, a oni koji su te poslušali sad su nahebali…