ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ULPL je od Nove godine do sada rasla oko 100 kn ili 15%, a ATPL koja je imala puno lošije poslovne rezultate od ULPL je porasla od Nove godine 480 kn ili cca 75%. ULPL je ispod prosjeka CROBEXA a unatoč recesiji ima puno bolje rezultate od večine dionica u CROBEXU i najbolje rezulate među brodarima. Obzirom da sam optimista to mi govori da treba biti strpljiv i da će ULPL doći na svoje.

Odličan post kolega, doći ćemo mi na svoje kad-tad!

kolega stavljam nalog na prodaju sutra na 980kn ako me poklopi izlazim ako ne onda idući tjedan

nevjerojatno kakva podudarnost [shocked] do priblizno iste cifre sam i ja dosao, strucnim pregledom gapova koje nismo popunili [lol] [lol] [thumbsup]
[/quote]

Ja predlažem da oni koji imaju slab želudac pripreme vrećice za povraćanje zbog nagle promjene nadmorske visine. [lol] [lol]
[/quote]
Zanimljivo ja vidim target 1370kn ili u ne tako dalekoj budućnosti 1530kn.

http://finance.yahoo.com/news/Credit-Suisse-Industry-twst-2686778808.html?x=0&.v=1

Ma šta znače svi ti dobri i loši postovi,targeti, kad su dionice naših brodara kontrolirane na istim razinama već mjesecima,a sad otprilike znam i zašto, i tko to radi,jadne li burze na kojoj kao par većih igrača radi što želi i šiša male kad poželi.Iskreno, na ovoj temi ima stvarno dragih likova al zadnjih mjeseci samo gube energiju i živce,tak da onima koji barem malo više znaju o brodarima toplo preporučam trgovanje stranim brodarima gdje se u jednom jačem valu rasta bdi-a bez problema uzme 10-20 % . Evo pr.na GOGL.OL. u zadnjih 20 dana imam dobit 18,3% ,dok na ULPL jadnih 3.4% – jasno govorim o week,month trejdanju,a srednjeročno ulpl mora doć na normalniju razinu.Tak da sljedeći tjedan ako se ostvari očekivani rast bdi-a ,a ulpl ne dođe iznad 750 kn izlazim van s par stotina kom,a s par stotina čekam izvješće i ako se onda ne pokrene-zbogom i sretno,jer vani čovjek već tri puta okrene novce-naravno govorim o novcima za trejdanje.Pozdrav svim optimistima.

a sad otprilike znam i zašto, i tko to radi…

za uredovni dan 15.10.2009 .
6. BRAJKOVIĆ ANTON 24.364 -100
sto brate ne prebacis na skrbnicki, ko covek, ko dragutin, i radis sto hoces i koliko hoces [lol]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

Za ovo treba imati živce

a sad otprilike znam i zašto, i tko to radi…

za uredovni dan 15.10.2009 .
6. BRAJKOVIĆ ANTON 24.364 -100
sto brate ne prebacis na skrbnicki, ko covek, ko dragutin, i radis sto hoces i koliko hoces [lol]
[/quote]
A što misliš zašto nije prebacio na skrbnički. Upravo zato da bi sa prodajom 100 dionica štopao cijenu.
Možda on ima skrbnički na koji kupuje.

Baltic Exchange Dry Index 2728 UP 40
BCI Baltic Exchange Capesize Index 4061 UP 82
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2734 UP 8
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1903 UP 13
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 961 DOWN 3

U zadnjih mjesec dana BDI je porastao preko 40% bio je ispod 1900 a sada je 2728, očito brodarima nisu "potonule sve ladje" i strpljivi će biti nagrađeni, naravno rast BDI-a i brodarskih dionica nije u direktnoj korelaciji, ali se indirektno prate.

U zadnjih mjesec dana BDI je porastao preko 40% bio je ispod 1900 a sada je 2728, očito brodarima nisu "potonule sve ladje" i strpljivi će biti nagrađeni, naravno rast BDI-a i brodarskih dionica nije u direktnoj korelaciji, ali se indirektno prate.

ne bi baš rekao, kad je BDI padao dan za danom, cijene brodara gotovo da se nisu mijenjale, pa sad kad se malo oporavio ne vidim nikakvih razlog za njihov rast zato jer raste BDI… uostalom, i tako će BDI uskoro opet u crveno [bye]

[/quote]

atpl je skokove bdi-a vjerno pratila , međutim u zadnje vrijeme slabo, neki meštar joj je potegnuo ručnu. sve +-50,00 kn

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

ne bi baš rekao, kad je BDI padao dan za danom, cijene brodara gotovo da se nisu mijenjale, pa sad kad se malo oporavio ne vidim nikakvih razlog za njihov rast zato jer raste BDI… uostalom, i tako će BDI uskoro opet u crveno [bye]
[/quote]
Upravo sam to i ja rekao da BDI i cijene dionica nisu u direktnoj korelaciji, međutim ukoliko BDI ode na 4000 bodova ili padne ispod 1500 to će se osjetiti na cijeni brodarskih dionica. Što se tiće Vaše konstatacije da će BDI uskoro u crveno u to nisam siguran jer Kinez koji od kojih najviše ovisi kretanje vrijednosti BDI-a prognoziraju rast do Nove godine na 4000 bodova. Naravno nema više onako snažnog dnevnog utjecaja BDI na kretanje dionica kao što je bilo tijekom prvog dijela ove godine (neke kolege su i postale taj članak da sada ne tražim link).

New Report

Close