Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,70 | 15,00 | 0,00% |
Koje gluposti ovdje pišu neki drukeri kao "treba dobra osnova za rast" u prijevodu treba nam netko reči kupi sutra ULPL po 700 i prodaj preksutra po 3500 onda bi to bila dobra osnova. Uvijek sam u posao ulazio dok su nevjerne Tome sumnjale, strahovale i okljevale i zahvaljući takvim potezima zarađivao sam novac. Ako netko ćeka da prođe recesija, da Crobex ode na preko 5000 bodova, da BDI ode na 11000, naravno sve će to jednog dana možda doći ali tada cijena ULPL neće biti 720 kn već 7xxx ….
Ako si ti tako neustrašiv zašto nisi ušao na ULPL ispod 500 kn, sad bi mirno promatarao gluposti koje se pišu na forumu s 70% zarade.
[/quote]
Pa ušao sam sa 60% ispod 500 kn i bilo je slatko gledati kako raste ULPL kao i u JDPL gdje sam ušao na 107-114. Podigao sam dva margina ove godine i to zahvaljujući zaradama (zalagao sam zaradu i povećavao polugu) i nisam bio optimist bez pokrića… Ovaj posao i forum me i jako zabavljaju i zato volim ovu igru…
ajmo malo zeke kolege, kao što se nekad na istoku govorilo … umem da kažem samo dve reči: tehnička analiza
ajmo malo zeke kolege…
kad smo kod zeke, zna li netko sto bi s onom pricom ulpl vs. nasdaq stock market i sl. ? [tongue]
Baltic Exchange Dry Index 2597 DOWN 49
BCI Baltic Exchange Capesize Index 3762 DOWN 147
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2733 DOWN 24
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1869 UP 49
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 968 DOWN 4
Kako reče Antiša, bezveze me napadate. Nikada nisam rekao da brodari nemaju potencijal, al me strašno smeta kada se neki koji će se već pronaći u tekstu toliko pametare da im svaki dan bdi okreće prema gore i da svaki dan postoji novi razlog za slavlje imateljima brodarskih dionica. Temeljem čega pitam ja ??
Nekom baš nije dobro kada vidi da je mogao zaradit lijepe novce na drugim dionicama da nije slušao ovakve milozvučne prognoze zar ne?
Zato ja namjerno kontriram, nevezano šta smatram da sam u tom kontriranju u pravu, bar zasad. Nek si malo takvi zamisle.
A kada su neki toliko uvjereni u ovu dionicu i smatraju se dugoročnim igračima ne znam zašto to jednostavno tako ne kažu: ja ulažem na dulji rok, na dulji rok će ovo vjerojatno rasti i slično.
Al ne, svaka njihova rečenica je svakodnevno: sutra i idući tjedan bdi ide u plus, ffa ide u plus, panamaksi su u plusu, smiješi se rast brodara, evo samo što nismo, ko nije kupio plakat će itd.
Ma daj molim te, kakvi su to drukovi? Ja bar pošteno kažem nije vrijeme za rast i točka, ako i kad bude to će se vidjeti i znati. I bez brige, neće sigurno ulpl odmah u jednom danu sa 700 na 1700, ima između još brojeva, a bome i ispod.
Sve si nešta mislim da su ovi verbalni napadi produkt ogorčenosti jer brodari jedini nisu rasli, al to sigurno nije moja krivica nit će šta promjenit ovo šta ja pišem.
Pero ova ULPL je ipak iznad 600 kn nekih 20%, ti si još i dobar Techman je ATPL prognozirao na 200…
sve je u padu ,zahvaljujući ht-u smo tu gdje jesmo .Vidimo da je veliki pritisak na prodaji ,pojedinci pokušavaju braniti i to vrlo uspješno za sada
Činjenica je da je ulpl u nezasluženoj poziciji , ali jednostavno nema dovoljno kupaca a prodavatelji prodaju sa 10-15kn zarade
sve je u padu ,zahvaljujući ht-u smo tu gdje jesmo .Vidimo da je veliki pritisak na prodaji ,pojedinci pokušavaju braniti i to vrlo uspješno za sada
[lol] [lol]
Ovdje upišite svoj komentar… [thumbsup]
Rio Tinto jučer fino potego…zahvljujući objavi o rekordnoj proizvodnji…..Futuresi za BDI plavi….
Kineski brodari rastu…. Pa valjda je došo red i na nas….