Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
Kad se govori o usporedbama brodara i eventualnoj precijenjenosti, podcijenjenosti onda treba uzeti u obzir BDI, Crobex i relevantnog brodara vanka s kojim ćeš usporediti.
Obično u određenom sektoru postoji…
ma moze da se prica, moze, nije da ne moze… ali svi pricate, pricate, a mnogo vas je…
uzmi bre ovaj ulpl uzmi dok je top’o… i dok ga ima [lol] [tongue]
[/quote]
Post mjeseca definitivno!
@Split009 modernator je izbrisao nakon što sam pročitao
– tri dana se ne mogu promatrati kao trend, treba gledati širu sliku
– imam ULPL kao što sam već napisao, 5% više, manje za ulaz mi nije toliko bitno a i nemoguće je pogoditi najnižu cijenu, moja je 710 kn
-ULPL je po mom mišljenju dosta podcijenjena u odnosu na naše ostale brodare, prvenstveno mislim na ATPL, ali ne vidim razlog zašto bi baš sljedeći tjedan brodari trebali krenuti u rast
– nije ni bitno hoće li rasti sljedeći tjedan, bitno je da će rasti u sljedećih par mjeseci, važnije mi je što neće padati
– u dionicama sam 100%, već mjesec i pol ušao na Crobexu 1850 bodova
– prošli vikend si najavljivao korekciju, ja sam tipovao za rast nismo niti jedan pogodili, ali vani je žestoki UP trend, bar sam bio djelomično u pravu
Ja se ravnam po grafu, imao si korekciju do 682kn i nemoj govoriti kako nije bila korekcija! Najavio sam je i bila je! Al korekcija je gotova i ide se UP.
Nadalje meni ne drži vodu da netko druka protiv ULPL a govori kako je 100% u dionicama i kako ima tu istu ULPL-R-A.
Što se mene tiče tko ima prodati nek se iskrca odmah tako da nas ništa ne blokira do 1000kn.
A da će ULPL prebaciti 1000kn do kraja godine budi siguran!
I sad je po meni trebala biti oko 820-840kn da bude u ravnini sa ostalima.
Uostalom ništa čudno, u ovoj državi i jest cilj da netko pokupuje za sitne novce sve.
@Split009 modernator je izbrisao nakon što sam pročitao
– tri dana se ne mogu promatrati kao trend, treba gledati širu sliku
– imam ULPL kao što sam već napisao, 5% više, manje za ulaz mi nije toliko bitno a i nemoguće je pogoditi najnižu cijenu, moja je 710 kn
-ULPL je po mom mišljenju dosta podcijenjena u odnosu na naše ostale brodare, prvenstveno mislim na ATPL, ali ne vidim razlog zašto bi baš sljedeći tjedan brodari trebali krenuti u rast
– nije ni bitno hoće li rasti sljedeći tjedan, bitno je da će rasti u sljedećih par mjeseci, važnije mi je što neće padati
– u dionicama sam 100%, već mjesec i pol ušao na Crobexu 1850 bodova
– prošli vikend si najavljivao korekciju, ja sam tipovao za rast nismo niti jedan pogodili, ali vani je žestoki UP trend, bar sam bio djelomično u pravu
Ja se ravnam po grafu, imao si korekciju do 682kn i nemoj govoriti kako nije bila korekcija! Najavio sam je i bila je! Al korekcija je gotova i ide se UP.
Nadalje meni ne drži vodu da netko druka protiv ULPL a govori kako je 100% u dionicama i kako ima tu istu ULPL-R-A.
Što se mene tiče tko ima prodati nek se iskrca odmah tako da nas ništa ne blokira do 1000kn.
A da će ULPL prebaciti 1000kn do kraja godine budi siguran!
I sad je po meni trebala biti oko 820-840kn da bude u ravnini sa ostalima.
Uostalom ništa čudno, u ovoj državi i jest cilj da netko pokupuje za sitne novce sve.
[/quote]
Ti ne znaš čitati grafove nego po forumu izbaciješ segmente grafa koji tebi odgovaraju, sam sebe zavaravaš.
Nisam nigdje rekao da će ULPL ili neka druga dionica padati, samo govorim da nema razloga za rast brodara za sada.
Možda i ULPL naraste d tih 820-840kn ali samo zato što je podcijenjena u odnosu na druge brodare.
Drukanje po forumu neće utjecati na cijenu jer nikad do sada nije, cijenu određuje tržište koje ima nekakve svoje odnose po kojima se ravna. Kad naučiš koji su to odnosi možda tek tada uspiješ nešto zaraditi.
Ja sam u dionicama 100 % već mjesec i pol, ali ne drukam već samo pokušavam doći do nekakvih zaključaka, u što se najviše isplati ulagati i gdje će se najviše zaraditi.
Ne vežem se za niti jednu dionicu, nastojim ulaganje ocijeniti realno bez osjećaja. Iskustvo me je naučilo da mješanje osjećaja s investiranjem može biti pušiona.
Mogu sve kupiti ako je podcijenjeno i mogu sve prodati ako mislim da je precjenjeno.
Za mene su najbolje firme na burzi, HT, ATGR, IGH, ATPL, JNAF I LEDO. Nemam niti jednu od njih jer nisam dugoročni ulagač, već špekulant pa me zanimaju samo najjeftnije firme.
Ja se ravnam po grafu, imao si korekciju do 682kn i nemoj govoriti kako nije bila korekcija! Najavio sam je i bila je!
03.10. split009
"Ovaj put neću kupovati na 680kn niti pokušavati braniti cijenu, jer vjerujem da će uskoro biti ispod 600kn i da će biti znatno jeftinije! Ako je ovo početak oporavljanja, onda se gapovi moraju popuniti!"
Ja se ravnam po grafu, imao si korekciju do 682kn i nemoj govoriti kako nije bila korekcija! Najavio sam je i bila je!
03.10. split009
"Ovaj put neću kupovati na 680kn niti pokušavati braniti cijenu, jer vjerujem da će uskoro biti ispod 600kn i da će biti znatno jeftinije! Ako je ovo početak oporavljanja, onda se gapovi moraju popuniti!"
[/quote]
Najzanimljivije je da neće niti braniti cijenu, možda se iza split009 krije Aureus ili ST Invest.
03.10. split009
[/quote]
kako si zločesta [lol]
Kolega James, omakne li se vama ikada neki suvisao post……………….. [smiley]
Not on my watch! [smiley]
Napravio sam malu Tehničku analizu Baltic Dry Indeksa,
pa ako vas zanima pogledajte moj Blog.
Rado, samo daj link.
Nije problem, za tebe i sve koji ga nisu primjetili, link je
http://equity.blog.hr