Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
Evo kako idu strani brodari, očit je trend: UP UP UP
kakav je sastav flote Uljanik plovidbe tj da li ima samo tankere ili ima i koji bulk carrier?
kakav je sastav flote Uljanik plovidbe tj da li ima samo tankere ili ima i koji bulk carrier?
http://www.uljaniksm.com/
Tu piše: "…3 za prijevoz suhih tereta te 4 tankera…"
googlajte malo.
hvala svima.još samo napišite predviđanje hoće li brodari povući slijedeći tjedan prema gore.pozdrav
Baltic Exchange Dry Index 2695 UP 48
BCI Baltic Exchange Capesize Index 4107 UP 117
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2705 UP 72
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1800 UP 1
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 972 DOWN 2
nek se zna!
Ipak se ULPL, JDPL i TNPLA i dalje trguju na 0,5-0,7 book-a i time su i dalje podcijenjeni nekih 30-40%. ULPL za razliku od ATPL i dalje bilježi dobit, a ne gubitak, doduše manji nego prije nekih 25-30%.
Al s obzirom na cijenu u odnosu na prije to se uopće ne gleda.
Po ovoj cijeni i uz trenutno poslovanje (uz čvrste ugovore) i ostvarenu dobit, dividenda iznosi 9,7% što je prihvatljivo i daje stabilnost, al i kaže o podcijenjenosti ove dionice u usporedbi s drugim brodarima.
Podatak o dobiti tj. dividendi 9,7% je izračunat za dobit u najgorem kvartalu!
Ako bi gledali dobit u najboljem od prethodna 3 kvartala onda je dobit tj. dividenda 21%.
Evo kako idu strani brodari, očit je trend: UP UP UP
Stavi graf šest mjeseci pa ćeš vidjeti pravi trend.
@Split009 modernator je izbrisao nakon što sam pročitao
– tri dana se ne mogu promatrati kao trend, treba gledati širu sliku
– imam ULPL kao što sam već napisao, 5% više, manje za ulaz mi nije toliko bitno a i nemoguće je pogoditi najnižu cijenu, moja je 710 kn
-ULPL je po mom mišljenju dosta podcijenjena u odnosu na naše ostale brodare, prvenstveno mislim na ATPL, ali ne vidim razlog zašto bi baš sljedeći tjedan brodari trebali krenuti u rast
– nije ni bitno hoće li rasti sljedeći tjedan, bitno je da će rasti u sljedećih par mjeseci, važnije mi je što neće padati
– u dionicama sam 100%, već mjesec i pol ušao na Crobexu 1850 bodova
– prošli vikend si najavljivao korekciju, ja sam tipovao za rast nismo niti jedan pogodili, ali vani je žestoki UP trend, bar sam bio djelomično u pravu
ima tu par kolega koji su puno izravniji i manje suzdržani od mene pa ću i sam probati tako:
prodati kolega, to treba prodati pa kupiti eureke i oročiti ih na jedno 26 godina i napravio si najbolji posao [thumbsup]
Kad se govori o usporedbama brodara i eventualnoj precijenjenosti, podcijenjenosti onda treba uzeti u obzir BDI, Crobex i relevantnog brodara vanka s kojim ćeš usporediti.
Obično u određenom sektoru postoji…
ma moze da se prica, moze, nije da ne moze… ali svi pricate, pricate, a mnogo vas je…
uzmi bre ovaj ulpl uzmi dok je top’o… i dok ga ima [lol] [tongue]