Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 02:31
Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.
Week 40 je iza nas…
http://www.intermodal.gr
pdf minijaturnih dimenzija, ali u luksuznom pakiranju [tongue]
http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0
Brodari su vani krenuli oštro i silovito.
DSX, DRYS i ostali brodari rastu dok SP500 pada.
Evo usporedbe i gdje smo. Zapad će se prije oporaviti nego mi pa tako i brodski sektor jer je njegov oporavak vezan uz rast svjetskog,a ne domaćeg gospodarstva.
Evo usporedbe i gdje smo. Zapad će se prije oporaviti nego mi pa tako i brodski sektor jer je njegov oporavak vezan uz rast svjetskog,a ne domaćeg gospodarstva.
Splićo svaka čast na trudu za graf, ali zar misliš da naši brodari voze po Pitvicama, pa da kasne za oporavkom.
Korkyra
hmmmm pa naši brodari voze po svjetskim kvotama, ne ovise baš o domacem gospodarstvu
FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.
hmmmm pa naši brodari voze po svjetskim kvotama, ne ovise baš o domacem gospodarstvu
[/quote]
Istina kolega,ali oni koji kupuju dionice,a isto tako i oni koji ih prodaju itekako ovise o stanju u državi,na našu žalost.
Splićo svaka čast na trudu za graf, ali zar misliš da naši brodari voze po Pitvicama, pa da kasne za oporavkom.
[/quote]
Naši brodari ovise o stranim gospodarstvima, a ne domaćem.
To sam htio naglasiti i ništa više. A graf i nije neki trud, 1min. max.
Poanta je da naši brodari s cijenom kasne za svjetskim brodarima.
[/quote]
Naši brodari ovise o stranim gospodarstvima, a ne domaćem.
To sam htio naglasiti i ništa više. A graf i nije neki trud, 1min. max.
Poanta je da naši brodari s cijenom kasne za svjetskim brodarima.
[/quote]
Po čemu si ti zaključija da naši brodari cijenom kasne za svjetskim brodarima, meni se više čini da su neko vrijeme bili precijenjeni u odnosu na svjetske brodare. Tek možda sada bi trebali "možda" početi pratiti brodare vanka.
Po čemu si ti zaključija da naši brodari cijenom kasne za svjetskim brodarima, meni se više čini da su neko vrijeme bili precijenjeni u odnosu na svjetske brodare. Tek možda sada bi trebali možda početi pratiti brodare vanka.
Pogledaj dobro koliko je tko pao vani i naše brodare, pogledaj vremenske intervale i brzo će ti proraditi svi klikeri.
A to isto napravi i za ostale sektore, uz naputak, naši domaći ostali sektori ne posluju vani.
@antiša
nhf, ali najbolje da prodaš ono tiska što imaš a isto napravi i sa ulpljom ako ga imaš jer to ništa ne valja kao firma a i ništa neće vrijedi na burzi … a ovo što split pokušava objasniti je "prosto ko pasulj" tako da detaljnija pojašnjenja gotovo da i nisu moguća – e sad tko želi malo pogledati podatke i usporediti ih uvjerit će se i sam
lijepi pozdrav i sve najbolje
Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica
@antiša
nhf, ali najbolje da prodaš ono tiska što imaš a isto napravi i sa ulpljom ako ga imaš jer to ništa ne valja kao firma a i ništa neće vrijedi na burzi … a ovo što split pokušava objasniti je "prosto ko pasulj" tako da detaljnija pojašnjenja gotovo da i nisu moguća – e sad tko želi malo pogledati podatke i usporediti ih uvjerit će se i sam
lijepi pozdrav i sve najbolje
Kad se govori o usporedbama brodara i eventualnoj precijenjenosti, podcijenjenosti onda treba uzeti u obzir BDI, Crobex i relevantnog brodara vanka s kojim ćeš usporediti.
Obično u određenom sektoru postoji jedna centralna dionica s kojom treba raditi usporedbe. Po mom mišljenju to je kod naših brodara ATPL i da bi dobio odnos naših i stranih brodara uspoređujem cijenu s DSX. Gledam rast od dna i pad od ATH. Ako netko može nabaciti graf vidjet će da su tu negdje ili je ATPL malo više rasla.
ULPL imam zato jer sam kapitalizirao dio zarade na Ingri, i da smanjim rizik sam ušao u brodare.
Nisu padali dok je BDI padao, sad raste pa je minimalan rizik da ću izgubiti na ulazu 710kn.
Ako brodari potegnu nadam se da će se najviše zaraditi na ULPL.
Tisak više nije na prodaju do 380 kn, promjena taktike.