Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
jos jednom – inace :
inace, kasnili su danas na ATPL – 2 minute – he he he
Da, ULPL je prva udarila u R1 liniju, nakon toga došla i do R2 i opasno se približila R3,da bi ATPL pratila sa nekoliko minuta kašnjenja!
A JDPL pogotov sa extra kašnjenjem.
Evo ga, dva zelena dana i odmah bdi i tankerski indeks okreću u pozitivu a ova dionica će se katapultirati. Koliko samo optimizma, siguran sam kada ovo čitam da će i izviješće za treći kvartal biti savršeno pozitivno.
Meni dovoljno je samo pogledat grafove. Ja ne bih ovo što vidim nazvao okretom koji upućuje na nekakav znakovitiji rast brodarskih indeksa, prije bih to nazvao: taljiganjem.
A vama ako je toliko drago što se bdi malo mrdnuo i odskočio, a na tome temeljite sav optimizam i vjeru u dionicu, pa sretno i samo kupujte.
Evo ga, dva zelena dana i odmah bdi i tankerski indeks okreću u pozitivu a ova dionica će se katapultirati. Koliko samo optimizma, siguran sam kada ovo čitam da će i izviješće za treći kvartal biti savršeno pozitivno.
Meni dovoljno je samo pogledat grafove. Ja ne bih ovo što vidim nazvao okretom koji upućuje na nekakav znakovitiji rast brodarskih indeksa, prije bih to nazvao: taljiganjem.
A vama ako je toliko drago što se bdi malo mrdnuo i odskočio, a na tome temeljite sav optimizam i vjeru u dionicu, pa sretno i samo kupujte.
Prije 5-6 dana si pisao da ULPL ide na 600 i da je sretan onaj tko proda po 680-690, također si najavio BDI na 1800. Žao mi je što poneki mali investitor uvijek nasjedne na drukerske priće kao što je tvoja i što su neki prodali po 690-695 potaknuti takvim postovima.
danas smo na 760 kn [thumbsup]
danas smo na 760 kn [thumbsup]
Samo?
Ili to: Skromnost je vrlina?
Ja si ne mogu dočarati prosječnog vlasnika ove dionice koji će danas prodavat po toj cijeni.
Što zbog opravdanih razloga,što zbog štopanja dionice da se veliki ukrcaju na nižim razinama,
ULPL je ostala uz JDPL u dobrom zaostatku za večinom dionica na Burzi.
Sada kad se stvaraju povoljni preduvjeti za ozbiljniji rast nakon dužeg razdoblja, ne vidim
smisao prodavati odmah na početku tog rasta.
pero , crni pero,
malo si ( vjerjoatno slucajno 🙂 ) promasio graf
BDI vise nije 2352 nego 2441
inace slike su ti lijepe, malo neaktulano drukerske, al mi smo ovdje ovce pa to necemo primjetiti.
mogao si recimo napraviti usporedbu s naftom ili Dow-om ili crobexom ili ATPL …
al znam – to ti nije u korist ….
daj, brate, drukaj, al budi korektan!
Baltic Exchange Dry Index 2546 UP 105
BCI Baltic Exchange Capesize Index 3773 UP 245
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2505 UP 94
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1801 DOWN 19
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 975 DOWN 5
Prije 5-6 dana si pisao da ULPL ide na 600 i da je sretan onaj tko proda po 680-690, također si najavio BDI na 1800. Žao mi je što poneki mali investitor uvijek nasjedne na drukerske priće kao što je tvoja i što su neki prodali po 690-695 potaknuti takvim postovima.
[/quote]
Nedaj Bože da ja nekog na nešto nagovaram, zašto bi to radio? Samo govorim svoje mišljenje, šta mogu ako to tako vidim, drugi to tako ne vide i to je njihova procjena. Pa i ja bih volio da se cijene dionica malo mrdnu bilo kuda a one baš ni gore ni dolje, sve nešta plus-minus 20kn.
Ima li tko valjan razlog zašto ove dionice ne rastu? Evo sve je tu, crobex je dosta narastao, bdi je počeo rasti, ameri rastu, sve raste. Zašto naši brodari ne rastu? Zašto ne rastu ako ih svi na forumu kupuju? Šta, ko to stalno prodaje i štopa cijenu? Neki mali ulagači? Ne oni su prepametni da bi sad prodavali kad se treba rast. Ili su ovi iz fondova tupavi da sada prodaju svoje dionice pa da bi isti ti onda za par dana krenuli vlastitim novcem dizati cijene da bi mali ulagači ostvarivali profit preko njihove grbače? Halo? Ajmo malo svi skupa razmislit zašto dionice ne rastu, tko prodaje i zbog čega. Da vrijede toliko koliko svi bruje one bi već narasle dobrano. Pa nije burza kaznena ekspedicija pa namjerno kažnjava bilo kog joj padne na pamet. A ti prvi ako vjeruješ u ovo šta govoriš odi u banku digni kredu i napravi sam taj proboj ulpl na 750, 760 ili koliko već hoćeš kuna. Kada već nitko drugi neće. To ti je zicer znak da će dionica porast.
Dajte ljudi budite malo realni konačno za promjenu. I pogledaj malo bolje one grafove da znaš gdje se otprilike nalaziš s tim brodarima. Sve je to lijepo al daj ti meni neki čvrsti razlog da nešta mora rasti i to baš sad. Al ne razlog tipa: sutra bdi okreće i ide u plus.
Ja znam kad će rasti i kad treba kupit: kad se 2 dana zaredom bude raslo po pet-šest posto i kad se promet bitno poveća onda ima smisla kupit, ovo ostalo je mlaćenje prazne slame i zato imam osjećaj da će prije cijena pasti nego rasti. To je moje mišljenje, a vi to shvatite ili kao drukanje ili kako vam već drago. Pozdrav.
[/quote]
Nedaj Bože da ja nekog na nešto nagovaram, zašto bi to radio? Samo govorim svoje mišljenje, šta mogu ako to tako vidim, drugi to tako ne vide i to je njihova procjena. Pa i ja bih volio da se cijene dionica malo mrdnu bilo kuda a one baš ni gore ni dolje, sve nešta plus-minus 20kn.
Ima li tko valjan razlog zašto ove dionice ne rastu? Evo sve je tu, crobex je dosta narastao, bdi je počeo rasti, ameri rastu, sve raste. Zašto naši brodari ne rastu? Zašto ne rastu ako ih svi na forumu kupuju? Šta, ko to stalno prodaje i štopa cijenu? Neki mali ulagači? Ne oni su prepametni da bi sad prodavali kad se treba rast. Ili su ovi iz fondova tupavi da sada prodaju svoje dionice pa da bi isti ti onda za par dana krenuli vlastitim novcem dizati cijene da bi mali ulagači ostvarivali profit preko njihove grbače? Halo? Ajmo malo svi skupa razmislit zašto dionice ne rastu, tko prodaje i zbog čega. Da vrijede toliko koliko svi bruje one bi već narasle dobrano. Pa nije burza kaznena ekspedicija pa namjerno kažnjava bilo kog joj padne na pamet. A ti prvi ako vjeruješ u ovo šta govoriš odi u banku digni kredu i napravi sam taj proboj ulpl na 750, 760 ili koliko već hoćeš kuna. Kada već nitko drugi neće. To ti je zicer znak da će dionica porast.
Dajte ljudi budite malo realni konačno za promjenu. I pogledaj malo bolje one grafove da znaš gdje se otprilike nalaziš s tim brodarima. Sve je to lijepo al daj ti meni neki čvrsti razlog da nešta mora rasti i to baš sad. Al ne razlog tipa: sutra bdi okreće i ide u plus.
Ja znam kad će rasti i kad treba kupit: kad se 2 dana zaredom bude raslo po pet-šest posto i kad se promet bitno poveća onda ima smisla kupit, ovo ostalo je mlaćenje prazne slame i zato imam osjećaj da će prije cijena pasti nego rasti. To je moje mišljenje, a vi to shvatite ili kao drukanje ili kako vam već drago. Pozdrav.
[/quote]
kolega ja sam na rubu živaca deset puta sam ušao u tu dionicu i deset puta izašao i normalno svaki put pušing bio sam ćamio oko mjesec dana dionica nije makla jučer sam opet ušao kad vidim brodare vani šta rade ovi naši brodovi koda kikiriki prevoze
A da sam ja rekao da bdi ide na 1800 to je čista laž, molim izvuci taj citat gdje sam to napisao.
Uopće nisam govorio gdje će i kako će bdi osim da se taljiga. Ja ne gledam šta on radi jedan ili dva dana nego šta radi jedan ili dva mjeseca, a bome vidim pa mogu usporedit šta je radio zadnje dvije godine. Ako sam nešto suvislo komentirao to sam komentirao cijene dionica i činjenicu kako su trenutno očekivanja od brodara malo nerealna obzirom na bdi kretanja. Ne treba odmah izvrtat ove riječi.
Kada je bdi padao danima brodari ništa nisu padali, sada kada bdi nešto raste brodari odmah trebaju rasti jel? To je nekakvo jednosmjerno pravilo koje vrijedi samo na našoj burzi da brodari prate bdi samo kada bdi raste, a nikako kada pada jel? E pa nije to baš tako jednostavno. Još se puno pure mora pojest i rude prevest da bi brodali uzeli zamah i počeli rasti. A do tada..