BDI Down 1.4% to 2356, Capes off 5.6%. Almost at parity with Panamaxes. Panas will likely start to fall hard in a week or two.
moguć je i taj scenarij, ali ja i dalje smatram da BDI ne bude niže od cca. 2300 … možda još koji bodić daun pa lupanje po glavi:
– kaj nisam kupio po 700,
– kaj nisam kupio po 800,
– po 900 nebum kupovao,
– joj kaj nisam kupio po 900 …
[/quote]
@pinball
Moguć je i taj scenarij.Osim ak ne bude:
-kaj nisam prodao po 700
-kaj nisam prodao po 600
-po 500 ne bum prodavao
-joj kaj nisam prodao po 500
……… i sad kad neki novopečeni investitor ulpl ide ovo pročitati , sve mu je jasno………..
Može i ovako.
– prodat ću na 700, ide ovo dolje
– kupit ću na 700, ide ovo gore
BDI Down 1.4% to 2356, Capes off 5.6%. Almost at parity with Panamaxes. Panas will likely start to fall hard in a week or two.
moguć je i taj scenarij, ali ja i dalje smatram da BDI ne bude niže od cca. 2300 … možda još koji bodić daun pa lupanje po glavi:
– kaj nisam kupio po 700,
– kaj nisam kupio po 800,
– po 900 nebum kupovao,
– joj kaj nisam kupio po 900 …
[/quote]
ustvari to tako i bude ili na jednu ili drugu stranu ma meni je jedino žao šta druge dionice odrađuju rast a da ULPL nije ni jednom to popratila neznam možda griješim
Foto i video: Na porinuću u »3. maju« ozlijeđena četiri radnika
RIJEKA – Kod porinuća tankera »Verige« u riječkom brodogradilištu ozlijeđena su četvorica radnika.
Prve informacije upućuju da se, srećom, ne radi o težim ozljedama, osim u slučaju jednog radnika koji je na hitni trakt riječkog KBC-a zaprimljen pod sumnjom loma potkoljenice, ali su liječnici ustanovili da do loma ipak nije došlo.
Kako smo doznali od direktora Kadrovskih i općih poslova »3.maja« Janka Povšea, kod ostale trojice u pitanju su posjekotine, a sumnja se i na moguća uganuća.
Prvu pomoć ozlijeđenim radnicima pružila je ekipa interne Hitne pomoći »3.maja« koja je, uobičajeno za porinuća, bila dežurna.
Nezgoda, koja je mogla završiti i s puno težim posljedicama, nije se dogodila na navozu jer je samo porinuće čelične grdosije od 195 metara dužine tehnički proteklo u najboljem redu.
Četvorica radnika stradala su, naime, od udarnog vala koji je nastao kad je tanker zaronio u more. Očito želeći biti što bliže uvijek impresivnoj sceni prvog dodira broda s morem, četvorica radnika, kazao je Povše, preskočila su zaštitnu ogradu na obali na Potoku, kako zovu taj dio u riječkom škveru, odmah u produžetku prvog od dva navoza s kojeg je »Verige« kliznuo u more.
Iako se točni detalji još uvijek ne znaju, radnici su se najvjerojatnije ozlijedili bježeći od udarnog vala koji je nastao kada je brod »kliznuo« u more. Na ruku im nije išla ni činjenica da je prostor na kojem su se nalazili prepun željeznih limova i rešetki u koje su, očito, udarili ili zaglavili.
Tanker »Verige« četvrti je brod kojeg je riječki škver u posljednjih pet godina izgradio i isporučio pulskoj »Uljanik plovidbi«. Premda je kronično pomanjkanje novca učinilo da je »Verige«, nosivosti 51.800 tona, nešto slabije opremljen na navozu, njegovu isporuku Puljanima u »3.maju« planiraju krajem studenog ove godine.
Malo o klasničnoj balkanskoj šlampavosti, srećom bez težih posljedica:
dosad nisu popratili ni u jednom dnevniku porinuće tankera za ULPL a kad se radi o nekom novom poslu za IGH onda pola dnevnika prođe o promiđbi o IGH-a zato što je to politčka dionicaa šta se tiće ULPL nemože me nitko uvjerit da nije najmanje rasla ULPL-70%,JDPL-135%,ATPL-140% i TNPL-100% to sam gledao najniže cijene brodara od poćetka krize pa do danas
dosad nisu popratili ni u jednom dnevniku porinuće tankera za ULPL a kad se radi o nekom novom poslu za IGH onda pola dnevnika prođe o promiđbi o IGH-a zato što je to politčka dionicaa šta se tiće ULPL nemože me nitko uvjerit da nije najmanje rasla ULPL-70%,JDPL-135%,ATPL-140% i TNPL-100% to sam gledao najniže cijene brodara od poćetka krize pa do danas
Cijenu ULPL je branio trezor pa ne možeš 430kn uzeti kao dno, ULPL je tada trebala biti oko 300 kn. Ako uzmeš tu cijenu kao dno onda eto ti rasta od 135%.
ULPL je podcijenjena samo iz razlog što na nju vozarine imaju najmanji utjecaj od ostalih brodara. Pa nisu još uvijek imali niti jedan negativan kvartal.
To bi tržište trebalo vrednovati, a ovo s rastom od dna su gluposti.
@ Antiša
ATPL je trezor gadno branio na 2600, pa što to znači.
DLKV je s dna digao trezor, što to znači.
KOEI je Florčić mogao unakaziti, pa nije. Tek ga je nedavno iskcavao.
Mogao je Crobi i do 2600 još nedavno, da nije bilo ostavke Dr.Ive.
Mogao je i ULPL i do 200 s trezorom ili bez njega. To su kibi-dabi priče.
Cijene dionica su egzaktne i nisu u funkciji vremena koje je već prošlo, a tumačenje bih ostavio svakome ponaosob.
Hint:
Usporedite vrijednosti dionica ULPL i ATPL unatrag 2 godine, možda dođete do nekakvih relevantnih zaključaka.
@pinball
Moguć je i taj scenarij.Osim ak ne bude:
-kaj nisam prodao po 700
-kaj nisam prodao po 600
-po 500 ne bum prodavao
-joj kaj nisam prodao po 500
Da će ULPL ponovo na 400kn nema šanse ni ovaj ni idući mjesec niti više nikada u budućnosti!
Klasično drukanje bez temelja! Tko je ćorav da ga ja malo osvijestim.
Firma koja za razliku od ATPL nije napravila gubitak nijedan kvartal. U odnosu na ostale brodare previše kažnjena, al s vremenom sve to sjedne na svoje mjesto! Dugoročno ULPL je odlična prilika za strpljivog investitora.
@ Antiša
ATPL je trezor gadno branio na 2600, pa što to znači.
DLKV je s dna digao trezor, što to znači.
KOEI je Florčić mogao unakaziti, pa nije. Tek ga je nedavno iskcavao.
Mogao je Crobi i do 2600 još nedavno, da nije bilo ostavke Dr.Ive.
Mogao je i ULPL i do 200 s trezorom ili bez njega. To su kibi-dabi priče.
Cijene dionica su egzaktne i nisu u funkciji vremena koje je već prošlo, a tumačenje bih ostavio svakome ponaosob.
Hint:
Usporedite vrijednosti dionica ULPL i ATPL unatrag 2 godine, možda dođete do nekakvih relevantnih zaključaka.
Ako ne uračunaš vrijednost koju je trezor obranio ne možeš doći do realne korektivne cijene.
Ako postoje jeftinije dionice, zašto ulagati u skuplje, mislim da smo mi ovdje svi da bi zaradili što više.
Hint:
Ako gledaš ATH, onda i napiši koliko je ULPL imala dokapitalicazija da bi imao usporedivu cijenu s ATPL.