ako to ima veze s tim, molim pojasnjenje zasto dac raste ?
Mozda ima veze s nekoliko preporuka kojim je proglasen za bestbaj.
Baci pogleda na:
http://www.fool.com/investing/international/2009/09/16/5-star-stocks-poised-to-pop-danaos.aspx
Pogotovo na:
http://caps.fool.com/Pitch/DAC/3401285/to-understand-why-dac-is-a-sol.aspx
btw- jos mi je u sjecanju techmanova fotka singapurske luke i brodovlja u njoj… tamo na pocetku godine kad je prizivao udar meteora u zemlju… vrlo brzo trziste je otislo u drugom smjeru, a ovog vise nisi mogao pronaci na forumu… zasto imam osjecaj da ste na neki nacin u talu [lol]
E moj talentinjo. Jedino sta mogu kazati je da ti avatar prilici.
Meni izgleda da bi se BDI na ovoj razini trebao odbiti, a to izgleda znaju i igrači na američkim burzama, te stoga traje bjesomučan ukrcaj u brodare preko bare. Iz toga se može zaključiti da je ovo danas vjerojatno bilo zadnje istresanje plašljivaca iz brodara na ZSE. [thumbsup]
ako ste svoje trenutno psihicko stanje iskreno opisali, onda je to prilicno dobar znak… zapravo, jos bolji bolji bi bio kad bi napisali nesto tipa- gotovo je, sutra izlazim, ne mogu vise [lol]
100 [thumbsup]
[/quote]
vjeruj kolega jesam opiso sam iskreno svoje stanje nisam veliki ulagač i ono u šta sam uložio ništa ne raste mislim na ULPL a ove druge dionice ko gljive nemogu vjerovat i mislim i da drugi pizde samo su iskusniji pa znaju to nezadovoljstvo sakrit a moje mišljenje je da će ULPL u jednom danu odradit rast bar do 1000 znaš kakve sam ja sreće da je u vreći sto istih stvari i samo jedna različita ja bih uhvatio tu različitu znaš na čega mislim neču da budem vulgaran
Svakom je Bog stvorio glavu da bi s njom razmišljao i u njoj donosio odluke, zato drage kolege dobro je slušati promišljanja drugih ali odluke su uvijek samo Vaše. Vjerujem da je ULPL dobra firma, ima sposobnu Upravu s vizijom, mladu flotu (dobro disperziranu), svi brodovi su uposleni, ostvaruje dobre rezultate , grade nove brodove i planiraju širenje poslova. Ova dionica je svega na 65-70% svog BVS i 6 puta ispod ATH . ULPL je najmanje ovisna o utjecaju BDI od svih brodara na ZSE i najžilavija se pokazala u ovoj krizi. Zbog svega navedenog sam u ULPL i vjerujem da je ovo odlična investicija.
Samo da ponovim vijesti za ove što su danas prodavali za kikiriki samo zato jer je ekipa rasprodavala dionice ATPL dobivene pod dividendu;
Porinuće tankera
Za dan 19. rujna 2009. godine predviđeno je u Brodogradilištu 3. MAJ u Rijeci porinuće broda za prijevoz nafte, naftnih produkata i kemikalija nosivosti 51.800 DWT označenog brojem novogradnje 709, istih karakteristika kao i tanker KASTAV (novogradnja 708.) preuzet u svibnju 2009. godine. Primopredaja broda očekuje se u studenom ove godine.
Ujedno će se nakon porinuća izvršiti polaganje kobilice trećeg broda za prijevoz nafte, naftnih produkata i kemikalija nosivosti 51.800 DWT označenog brojem novogradnje 710, a kojeg se porinuće očekuje u veljači 2010. godine. Primopredaja ovog broda je predviđena za svibanj 2010. godine………….
[thumbsup]
Samo da ponovim vijesti za ove što su danas prodavali za kikiriki samo zato jer je ekipa rasprodavala dionice ATPL dobivene pod dividendu;
Porinuće tankera
Za dan 19. rujna 2009. godine predviđeno je u Brodogradilištu 3. MAJ u Rijeci porinuće broda za prijevoz nafte, naftnih produkata i kemikalija nosivosti 51.800 DWT označenog brojem novogradnje 709, istih karakteristika kao i tanker KASTAV (novogradnja 708.) preuzet u svibnju 2009. godine. Primopredaja broda očekuje se u studenom ove godine.
Ujedno će se nakon porinuća izvršiti polaganje kobilice trećeg broda za prijevoz nafte, naftnih produkata i kemikalija nosivosti 51.800 DWT označenog brojem novogradnje 710, a kojeg se porinuće očekuje u veljači 2010. godine. Primopredaja ovog broda je predviđena za svibanj 2010. godine………….
[thumbsup]
Pa šta ti misliš da je ovo porinuće neka nova vijest, pa za prinuće se zna pola godine unaprid kad bi trebalo bit, a ti pises ovo u nadi da ce dignit cijenu????
Mozda ima veze s nekoliko preporuka kojim je proglasen za bestbaj.
http://caps.fool.com/Pitch/DAC/3401285/to-understand-why-dac-is-a-sol.aspx
[/quote]
bacio sam pogled… nemam pojma sto bi rekao [tongue]
laicki gledano, u konacnici se sve to svodi na ‘solid long-term buy at today’s prices’ i ‘an investor today has to be patient’… ostao sam na istom nivou svoje gluposti, na kojem sam bio i prije citanja [lol]
isto tako nemam pojma sto bi rekao na ovo objasnjenje:
… The stock appears to be making a strong move which may be signaling demand for shipping is increasing. And if demand for shipping is increasing, that should be a strong sign that the economy is confirming its turnaround…
These are all strong signs that this stock has become a bull after being beat down like so many for the past several months… It appears to have been revived on heavy volume in the current and past day…
http://wallstnation.com/DAC-heavy-volume-price-spikes-09172009
former, mozda vi mozete pojasniti gornje redove ? [wink] [lol]
Bit će tu još svašta do kraja godine, uglavom negativno!
neznam gdje to može bdi još dole pa da bude negativnije od ovoga ulpl se tu kiseli na 700kn i to je po meni dno! teško se imaoci dionice odlučuju na rasprodaju ispod 700kn a to je ipak najbitnije zar ne
neznam gdje to može bdi još dole pa da bude negativnije od ovoga ulpl se tu kiseli na 700kn i to je po meni dno! teško se imaoci dionice odlučuju na rasprodaju ispod 700kn a to je ipak najbitnije zar ne
[/quote]
jedno rijeći kolega ovo je blagi užas neznam ove dionice rade korekciju a šta radit na ULPL kad nije ni rasla