ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedva čekam one izvještaje od shipbrokera u kojima se vide cijene po kojima su brodovi preprodavani zadnji tjedan, nadam se značajnom rastu, što podrazumijeva i značajan rast imovine Uljanik plovidbe, pa će rasti i NAV.

Koliko god čudno zvučalo, meni bi trenutno više odgovaralo da se dulje vrijeme zadrži cijena na ovim razinama jer bi tada mogao više dokupiti prije nego dosegnem zacrtani cilj. Ne kažem da mi je ulaganje bezgrešno, cijeli se financijski svijet može teoretski urušiti i da ne vidimo dobiti na nijednoj dionici idućih 10 godina, ali ja ne računam na to.

Iznimno popularan korisnik unutar zajednice

Nije bitno pitanje tko je toliko kupio, ni tko je toliko prodao, nego pitanje zbog čega se to događa baš u ovom trenutku i zbog čega u tolikom obimu. Čak i ona najjednostavnija logika nam nalaže da su oba ulagača ne samo bogati već i dobro proračunati, pa zapravo nije za očekivati da će na kraju kroz te i slijedeće transakcije izgubiti ni jedan ni drugi. A za to vrijeme, narod će gledat u čudu, i dok će se neki diviti, neki će biti cinični. Nekad se stvari jasno vide na tržištu. Meni prodaja ne pada na pamet, pogotovo ne sada. Ja ću i dalje čekati ono što sam na početku zacrtao.

Ma dobro nije čudo što toliki prodaju, ali svejedno mislim da to uopće nije razumno. Previše je dobrih signala za Uljanik plovidbu. Budite sretni što na rasprodaji možete kupiti dionicu ove profitabilne tvrtke i to ispod njene prave vrijednosti. A druga je sad stvar što su neki mladići nestrpljivi. Ipak ULPL je u skupini najmanje rizičnih brodarskih dionica na ZSE [thumbsup]

Dobra je vibra na burzi, ljudi su puni casha i željni dobrih dionica. Vrijeme je za nove pobjede [thumbsup]

Rijetko tko dočeka rast dionice 100% jer se svi zadovoljimo sa rastom od 20-40% i uhvati nas panika, pa prodamo što prije i zadovoljimo se za zaradom.
Ovo mi je prvi put da ću čekati rast ove dionice do 1500 kn i nema šanse da je prodam prije jer stvarno ne vidim razloga zašto bi je prodao na 900 kn kad očekujem rast skoro do kraja 10 mjeseca.
Treba imati na umu da cijena dionice neće biti na najvišoj razini onda kada svima bude jasno kako se ponovno odlično zarađuje, mislim da će cijena narasti daleko prije nego mi to ovdje zaključimo opravdanim na temelju nekih povijesnih podataka o vozarinama i cijeni dionice.
Zato mislim da je i dalje najpametnije čvrsto držati dionicu.
Pred nama su bolja vremena i najgore je prošlo.

Iznimno popularan korisnik unutar zajednice

Ovu dionicu kako mi se čini nitko više ne mešetari već ozbiljno drži na dugi rok [thumbsup]

Skoro da sam pobjegla sa bida,ali kad sam vidjela "povratak" naših kolega dsorca i dkoncar ,pojačala sam kupnju..jer čim vidim njih dvojicu imam feeling da nam slijedi rast do najmanje 900.
Samo ovaj puta ču ih u stopu pratiti i čim nestanu, bježim i ja van..oo,pa i dpavletic se vratio, ovo mi na dobro miriši..
[lol]

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

danas sam dokupio zadnje što sam mislio….
gotovo je što se ULPL tiče……..to je to…….
jebi ga neda mi se čekati da padne opet na 600….. [lol] …..možda sam se i zajeba ali me boli ona stvar………
kažem to je za mene to….
…dow se drži iznad 9000
….brodari vanio rasturaju
….BDI raste……
…..čeka se izvješće koje če biti više nego dobro(neslužben info [lol] )…

pa sad neka pada…
mogu podnijeti pad ……..
dovoljno sam love izgubio da me neki padić od 20-30 % neće ni zaškakljati…

imam filing da je to to i da ćemo barem mrcvariti na ovim razinama dokad i zadnji pilot ne proda…
ovo je za mene najgori scenario…….
a najbolji da smo do 10 miseca iznad 1000 minimu…

živili…..
toliko od mene ……… [kiss]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Hvala na jedinici……

REKORDAN PROMET NA DRYSU UZ RAST OD 12,5% U OVOM TRENUTKU……..

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Ne pratim baš intenzivno ovu dionicu. Ali danas sam primjetio da je u zadnjih par mjeseci narasla puno manje nego ATPL i JDPL.
Kako to? U čemu je problem? Pa poslovali su pozitivno čak i u 1Q?

danas sam dokupio zadnje što sam mislio….
kažem to je za mene to….
…dow se drži iznad 9000
….brodari vanio rasturaju
….BDI raste……
pa sad neka pada…
mogu podnijeti pad ……..

je, to je to… generalno se tu nema vise nista za dodati [thumbsup]
razlika izmedju vas i mene jest sto sam ja svoje zadnje uzeo, po najnizoj, jos prosli ponedjeljak… sadly, na tim istim razinama smo i danas…
u ovim okolnostima, mozda na zalost, ne mogu svoj razum prisiliti da proda… pusing je vec odradjen jer te novce nisam usmijerio na strana trzista… da sam fuckin DAC uzeo bolje bi prosao, al sto je tu je [tongue]
prodaja ovdje moguce bi rezultirala samo jos vecim pusingom…pad, if any, tkdj. mogu podnijeti… za sad mi je vrijeme najbolji saveznik [tongue]
zivio [thumbsup]

btw- ajmo sad jedinice… nek plivaju u potocima… tucite dusmani… al necete u cavoglave, niste ni prije [wink]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

New Report

Close