Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
svjesno proučavam…vjeruj mi što se događa…sa ovim skrivenim ili poluskrivenim radnjama uprave…
činjenica je da i dalje ulažu, kupuju dionice, stvaraju sve veći udio (top 10) u ukupnom udjelu, činjenica je da će kao nagradu podjeliti dionice svojim radnicima, ali..ali…tu se nalazi i jedan dio koji su prenijeli na skrbničke račune, drugi dio su "darovali"….
postavlja se pitanje, ono logično, da le je to priprema za obranu vrijednosti dionice ili je to neki drugi posao, jer vide da se ljudi bave i prate što rade, pa hoće da se ne vidi kad bude dionica skočila, da prodaju…sve u svemu….još dugo, gledajući analize i prognoze u brodarstvu, gdje su brodovi prosječno uposleni (u plovidbi) samo 180 dana u godini, ćemo se nagledati ovih ili sličnih razina vrijednosti i prometa ove dionice……, još jedno je jako bitno, a to je uvođenje nove valute umjesto dolara….e tu je isto veliki problem, jer tko se bude pripremio ići će naprijed, a ovi koji imaju nenaplaćena potraživanja…itekako će to financijski osjetiti….mogu čak i propasti…situacija je jako složena…tko bude imao novaca za obnovu flote u ovim trenucima…taj će preživjeti…dok oni koji budu zaostajali…
http://www.zse.hr/default.aspx?id=24634
Ocemo li uskoro ULPL gledati i na Londonskoj burzi?
Ako nista drugo, dobili bi realniju sliku o cijeni….
Odluka o kriterijima za prodaju trezorskih dionica
a nije ni ovo skroz nezanimljivo [tongue]
Odluka o kriterijima za prodaju trezorskih dionica
a nije ni ovo skroz nezanimljivo [tongue]
Nešto muljaju jer bi najbolje bilo da trezor ponište. Ovako idu na prodaju vjerojatno postojećim dioničarima računajući da neće svi kupiti pa će njima ostati. više. Eto razloga rušenja i štopanja cijena jer prodajna cijena će biti vezana uz prosječnu cijenu na burzi. Ovo je nešto kao dokapitalizacija samo bez novih dionica, već postojeći dioničari kupuju trezor.
Druga opcija je kupovina od strane strateškog partnera ????
vidiš 106XR…da sam bio u pravu…..bilo je jedno ili drugo u pitanju….baš zanimljiv poziv na skupštinu…baš zanimljiv
a ovaj izlazak na jednu od svjetskih burzi…..nije loša stvar…dečki rade jako pametno
vidiš 106XR…da sam bio u pravu…..
a ovaj izlazak na jednu od svjetskih burzi…..nije loša stvar…dečki rade jako pametno
ne bih znao, a jos manje komentirao… ali mozda mozemo biti i malo sarkasticno raspolozeni, pa reci da su decki zakljucili kako na ovoj burzi vise ne bude lako nekome ‘utopiti’ ovu hartiju u djuture sa svim upitnicima koji idu s njom [lol]
btw- ako ce to sa sobom nositi izvjesca, kakva su na takvim mjestima uobicajena, onda to uistinu nije ni najmanje losa stvar…
whatever [tongue]
vidiš 106XR…da sam bio u pravu…..
ne bih znao, a jos manje komentirao… ali mozda mozemo biti i malo sarkasticno raspolozeni, pa reci da su decki zakljucili kako na ovoj burzi vise ne bude lako nekome ‘utopiti’ ovu hartiju u djuture sa svim upitnicima koji idu s njom [lol]
btw- ako ce to sa sobom nositi izvjesca, kakva su na takvim mjestima uobicajena, onda to uistinu nije ni najmanje losa stvar…
whatever [tongue]
[/quote]
U ovoj situaciji najbolji odnos prema dioničarima ima ULPL i potpuno ste u krivu kada u ovom trenutku možete osuđivati menađment.
Najveći dioničari su se ponašali razumno.
Gubili su svoj udio kada je dionica bila preko 2.000 prodavali i sada za iste novce kupuju četiri pet
puta više i da ste slijedili njih jako biste profitirali.
Koristili su sredstva iz dokapitalizacije za punjenje trezora i na taj način branili neobranjivo,ali
ipak omogućili izlazak i malima i zaustavljali pad.Super za male.
I bili su na ZSE kada je špekulacija donosila dobitak i to obilato koristili ali i u korist malih
dioničara.Super.
Sada kada je ZSE u banani žele se izlistati na neku ozbiljniju burzu,jer smatraju da će ih ta burza
podići na fair cijenu.Super za ULPL ,pa čak i za ostale brodare koji su svi debelo podcijenjeni.
Trezorske dionice će se ponuditi dioničarima vjerovatno po nominali/400 kn/i na taj način
se dočepati keša potrebnog za kupnju vlastitih dionica.Super.
Ili će to prodati strateškom partneru po nekoj fair cijeni od 1.000 kn i na taj način se dočepati još
više sredstava za svoje dioničare.Super.
Mislim da će IV kvartal biti jako loš s obzirom na velike negativne tećajne razlike,ali smatram da i
pored očekivanog lošeg izvješća nije vrijeme za prodaju.Dapaće ako klizne niže treba dokupljivati.
Nemojte me pljuvati što sam se ponovo pojavio na vašim stranicama.
Nemam dionice ULPL,ali jasno da ulazi u potencijalne za kupnju.
UZLET
Uljanik iz gubitka od 232 u dobit od 45,18 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
ZAGREB – Pulski je Uljanik u prošloj godini ostvario 45,18 milijuna kuna neto dobiti, dok je godinu ranije zabilježila gubitak od 232,07 milijuna kuna, pokazuju podaci iz nerevidiranog, konsolidiranog financijskog izvješća Uljanika objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
UZLET
ZAGREB – Pulski je Uljanik u prošloj godini ostvario 45,18 milijuna kuna neto dobiti, dok je godinu ranije zabilježila gubitak od 232,07 milijuna kuna, pokazuju podaci iz nerevidiranog, konsolidiranog financijskog izvješća Uljanika objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Ovo je plovidba,a ne brodogradnja.
… potpuno ste u krivu kada u ovom trenutku možete osuđivati menađment…
…Koristili su sredstva iz dokapitalizacije za punjenje trezora i na taj način branili neobranjivo…
… nije vrijeme za prodaju.Dapaće ako klizne niže treba dokupljivati…
… Nemam dionice ULPL…
itd
bez obzira sto sve ovo napisano po svojoj strukturi nije nista drugo nego pamflet, definitivno se treba diviti s koliko zdrave i nepatvorene ljubavi netko tko nije udjelnicar dodjeljuje najvise ordenje menadjmentu…
slikovito i najiskrenije, iz glave mi ne izlazi scena koja bi mozda mogla personificirati dragu (ne otvaraj vatru prije mene !) i top10 kroz sve ovo sto pisete http://www.youtube.com/watch?v=DvPYnFrPd0s
btw- ovim tekstom ste smanjili koeficijent da imate ovu dionicu na 1.20 [wink]
UZLET
Ovo je plovidba,a ne brodogradnja.
[/quote]
Istina je da je ovo Plovidba, a ne brodogradnja. Isto je tako istina da su ljudi koji "drmaju" Uljanikom isti oni koji "drmaju" i Plovidbom.
A kad je nesto kao Uljanik profitabilno vise govori o kvaliteti uprave nego o vrijednim radnicima.
A vec kad smo kod poveznica, da povezem ULPL i TNPL preko Lenca. Sve je to ista "ekipa".