ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 10:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
13,28
22.094
1,664
12,20
13,50
-7,80%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Da, indexi imaju uzlazni trend, generalno gledajuci [thumbsup]
No kako je DJ jucer zaronio, skupa sa svim brodarima, danas moramo i mi.
Ipak se primjecuje mnogo manja panika nego u Listopadu.
Europa se lagano zeleni, i imam dojam da ameri ne rade toliki kaos, da bi se sve vec smirilo. Cesto gledam kako europske burze drze pozitivan trend do otvaranja NYSE u 15:30. Onda, slump, svi u negativu.
Dosadno je vec sve to gledat.
Strpljiv, spasen. [yawn]

"Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat"-Sun Tzu 600BC

Izvinjavam se zbog duplih postova, veza na internet mi je slaba…..

@pilula
:

Tocno. Jedina lagana briga mogu bit ugovori za novogradnje, ako ih budu sklapali pocetkom 2009 (a moguce je da su i novogradnje vec ugovorene ranije).

Brodovi su brodovi. Uprava radi razliku [cool]

"Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat"-Sun Tzu 600BC

evo i mene…čisto da nam nije dosadno dok pratimo razvoj događaja….
ajde nek mi netko kaže, kakve veze imaju brodari (s evenutalnom) krizom u HR? nikakvu naravno..jer ti brodovi (mnogi) nikad niti nisu bili u Hr lukama a niti neće…..znači vezani su za gospodarstvo na drugim relacijama…
konkretno, ako bude uspio projekt izgradnje dva broda za ULPL, što mislite koliko će avancati zarada ove tvrtke….a novi brod je novi, takvi imaju najmanje troškove…..
ništa..kao što kaže kolega @bayliner, čekamo i gledamo…….

samo što nije...

http://www.uljaniksm.com/pages/karta.php

Po ovome brodovi nisu potonuli i plove po UGOVORIMA ,znaći zarađuju ….barem 300% više od večine hrvatskih brodara koji nemaju dugoročne ugovore. 😉

TNPL sa svih petnaest brodova je u dugoročnim TCT i za ovaj kvartal situacija je jako povoljna.
Mđutim,ne postoje garancije da unajmitelji neće raskinuti u ovom trenutku za njih nepovoljne ugovore.Garancija nema,jedino dugoročni poslovni odnos.TNPL kao firma stara 50 godina ima
povoljniji rejting,a flota je pet puta veća/i malo više/,a tržišna kapitalizacija samo dva puta. O
zaduženju i kreditnoj izloženosti puno povoljnija situacija za TNPL.

Evo ovoga opet.

Brizna ta TNPL kad ima ovakve ulagace koji nemaju ni minimalne kulture.

graf na temu
ULPL + TNPL + Bloomberg Tanker Index (capitalization weighted index of the leading oil tanker companies traded on the New York Stock Exchange. The index was developed with a base value of 100 as of December 31, 1998)
[tongue]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

Pogledajte ovo:
27.10.2008, Crobex 2083, ULPL 680, ATPL 700, TNPL 1380, JDPL 161, BDI 1048, DJ 8175
Danas, Crobex oko 2000, ULPL 770, ATPL 800, TNPL 1460, JDPL 160, BDI 824, DJ 8282

Evo jos jednog dokaza da fundamenti, MCap, NAV, dobit, profit i ostali bakraci nemaju nikakve veze sa nasom burzom. Samo Wall Street.

Daily Market: This page contains the latest Dry Bulk Shipping News

13 November 2008

Baltic Dry Index (BDI) +14 838
Rates BCI
(Cape index)
BPI
(Panamax index)
BSI
(Supramax index)
INDEX 1040
-8
937
+40
543
+7

samo što nije...

Evo Ameri otvaraju u zelenom. No to ne znaci da profil skijaske skakaonice nije moguc u svakom trenutku, pogotovo ako se Paulson i danas javi.

bez panike…molim…bez panike[thumbsup]

ovo je moguće jako značajno..da je već drugi dan BDI u plusu..očito reakcije na Kineski program..evo tko kaže da Kinezi nisu jako važni..ha..ha

samo što nije...

Aj da vidimo jedan rally na ZSE sutra
DOW iz -3% u +3% u sat i pol. Dok sam utipkao +5%
Svi bitniji brodari u dobrom plusu, DRYS na +13%.
Da mi je vidjet facu danasnjih prodavatelja [lol]

Tko čeka taj dočeka.

New Report

Close