Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
Sta je lose u izvjescu?
To da nisu prodali ni jedan brod?
Ajde ljudi, naucimo citat te excel worksheetove, a ne lupetat.
Prihodi od prodaje u inozemstvu (core business) su veci za 15% od istog tromjesecja lani.
Ukupni prihodi su 3% veci.
Rashodi su isti kao lani, vise-manje.
A to sto nisu prodali ni jedan brod, ja ne vidim kao nesto lose 😉
Izvjesce je solidno, zapravo bez utjecaja kojekakvih brodarskih indexa.
Pozdrav
@ bayliner,
evo ti skraćeni izvještaj sa Moje dionice com:
ULPL-R-A: 3 kv. 2008 konsolidirano
kvartalno – Prihodi:-53% Dobit:-79%
kumulativno – Prihodi:-50% Dobit:-76%
Znaci ne znamo samostalno pogledat excel nego moramo vjerovat novinarima? Ajme!!!
Nemojte gledat prodaju brodova od prethodnog razdoblja koje se reflektira i u prihodima i u dobiti i "pumpaju" prethodno razdoblje. Gledajte samo core-business tvrtke, najam brodova. Kad to ucinite imat cete prihode lani od 154/46 a ove godina 159/53. Rashodi su isti. Znaci, u ovoj godini su prihodi cak i veci iz glavnog businessa, bez obzira sto su lani razni BDI-i bili 10000, a ove godine su 800.
Odlicno poslovanje na duge staze.
Prodaja brodova nije konstantan prihod i nema veze sa direktnim poslovanjem. Mogli su prodat sve brodove i imat strava prihode i dobiti, ali sa cime bi zivjeli sutra? Nitko ne zeli dividende od prodaje brodova, vjerujte mi, osim ako ne misle zatvorit butigu.
ATPL je prodala dva broda u pravom trenutku, i imaju "napumpani FI", ako su ih mislili prodat, no nece isplacivat dividende od toga nego investirat iz toga u nove brodove.
Dividende mozete ocekivat iz "prodaje iz inozemstva", tecajnih razlika, itd, a ne od prodaje brodova.
Nemojte da vas novinari voze zedne preko vode
Pozdrav
A šta fali dobiti od 62,2 milijuna kuna??Pa ipak je dobit,zar ne?A šta bi bilo da je gubitak,kao npr.PLIVA? [sad]
@ bayliner ,
osobno bih bio jako sretan da većina investitora uvaži tvoje mišljenje, jer bih volio da ova dionica ide prema gore.
trenutno se čak dobro i drži (cca 900 Kn) jer ima dobru podršku trezora. samo i trezor ne može vječito kupovati, a koliko vidim ni veći investitori nisu nešto jako zainteresirani za ovu dionicu.
ono što treba zabrinjavati, to je da smo još na žalost u tržištu koje je u skroz lošoj situaciji, tako da se onaj scenario od prije nekoliko dana kada je ova dionica bila dosta niže može opet dogoditi. čak i na još puno nižim razinama na žalost. stoga , oprez
@ bayliner ,
osobno bih bio jako sretan da većina investitora uvaži tvoje mišljenje, jer bih volio da ova dionica ide prema gore.
trenutno se čak dobro i drži (cca 900 Kn) jer ima dobru podršku trezora. samo i trezor ne može vječito kupovati, a koliko vidim ni veći investitori nisu nešto jako zainteresirani za ovu dionicu.
ono što treba zabrinjavati, to je da smo još na žalost u tržištu koje je u skroz lošoj situaciji, tako da se onaj scenario od prije nekoliko dana kada je ova dionica bila dosta niže može opet dogoditi. čak i na još puno nižim razinama na žalost. stoga , oprez
ništa…ako si oprezan..tada ih odmah prodaj..i riješio si problem [cool]
A šta vam ja dečki mogu??Pa i ja bi htjela da je dobit 620 milijuna kuna??A nije…A vi ljuti na mene!Pa šta da radim?Da pusu pošaljem Pavletiću? [kiss]
@ bayliner ,
ništa…ako si oprezan..tada ih odmah prodaj..i riješio si problem [cool]
[/quote]
ne trebaš se za mene brinuti, odavno riješen jedan dio na većim razinama .
manjina još stoji. [proud]
S jedne strane je istina da FI nije los jer zadnje tromjesecje nije prodan nijedan brod. No s druge strane je cinjenica da je BDI jako nisko, i da ce ULPL kad-tad morati potpisivai nove transportne ugovore koji najvjerojatnije nece biti ni priblizno dobri kao ovi po kojima sada radi.
A šta vam ja dečki mogu??Pa i ja bi htjela da je dobit 620 milijuna kuna??A nije…A vi ljuti na mene!Pa šta da radim?Da pusu pošaljem Pavletiću? [kiss]
čuj možda je rješenje i dobra udaja..ha?
@ falco,
Tocno to.
Da koristim predizbornu retoriku, nase TK ne zna dal bi piskilo ili kakilo. Uostalom, kako su neki forumasi ovdje vec primjetili na nase cijene dionica daleko veci utjecaj ima DJ index od samog poslovanja drustva. Kad DJ raste, rastu sve dionice, a kad pada sve padaju.
Apsolutno se moze dogoditi da cijena potone, ali to ce biti samo zato sto netko bulji u DRYS, a ne zato sto firma lose posluje.
Zato me nista posebno ne brine pogotovo nakon zadnjeg FI jer vidim imunitet na indexe i kontinuitet. Koliko god je to hendikep kad su indexi visoki toliko je dobro sada.