Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
a po cemu ste sigurni da ne kupuje ?
Ako se ovo pitanje odnosi na moju tvrdnju da uprava ne kupuje sigurnost mi daje podatak u top 10 po kojem vlasnici smanjuju(Prodaju) broj dionica i po više stotina komada.
Stalno se pitam zašto ih prodaju po ovim cijenama a trezor kupuje(donekle sramežljivo), ali cijena ne raste (recimo kao Magma). Palo mi je napamet ovakav scenario:
– kao prvo trezor kupuje na nivoima koje su mu prihvatljivije nego da rastu ( tu mi je odgovor zašto cijena ne raste kao kod Magme)
– Top 10 prodaje po ovim cijenama manji dio svog portfelja a do kraja godine objavit će dokapitalizaciju i s obzirom na broj dionica koje posjeduju opet će imati više nego nakon ove prodaje, a s druge strane stekli su kapital za kupnju u dokapitalizaciji.
Kako zbog situacije na globalnom tržištu cijena dionice nakon objave neće ići u nebo( a mogla bi biti i niža od ove) oni su dobro tržili na ovim nivoima i dobit će nove po nominali i normalno još niže ulaze tako da ih niži nivo cijene neće puno zabrinjavati.
Da li ovaj scenario drži vodu uvjerit ćemo se vrlo brzo [embarass]
na zalost nisam pratio top10, ali ti podaci nemoraju nužno govoriti ništa…osim ako ne znate gdje taj minus radi plus… a to prepostavljam ne znate… sjecam se samo jednog paketa od 700 komada neki dan koji je isao preko burze… i to je vidljivo bilo dogovoreno…
trezor je itekako prisutan i radi… kad bude potrebno reagirat ce… uvijek reagira… to je standard za ovaj papir… obzirom da je ovih dana na djelu shema prljaviigrajuprljavo nema razloga da se trezor istice ko govno u puncu… i to nije samo ovdje slucaj…
eto, ukratko, ja to tako vidim kroz svoje zamagljene naocale… ne bi mjesao nikakve moguce dokape u to… al mozda ste vi u pravu, ipak vec par mjeseci nisam bio vlasnikom ulpla…
[thumbsup]
Smanjio se volumen trgovanja nakon svakodnevnih velikih prometa sa dionicom ULPL a to znači promjenu….
[thumbsup]
Smanjio se volumen trgovanja nakon svakodnevnih velikih prometa sa dionicom ULPL a to znači promjenu….
[thumbsup]
[thumbsup] ima nekih koji kuže…
Merni se čini da ne bude ništa od dokapitalizacije u ovakvoj burzovnoj krizi.Mislim da u ovom trenutku ona ne bi dala efekt,već bi dionicu još više ukopala.. [embarass]
MOžda dokapitalizacija u ovom kriznom vremenu i ne bi bio loš potez (za nas dugoročne ulagače).
Mislim da bi bilo dobro skupiti što više keša i čekati da padne cijena rabljenih brodova i kupiti par komada po povoljnim cijenama (bit će brodara koji neće izdržat krizu) .
Kasnije, kad se ciklus okrene u konjukturu, ti se brodovi mogu prodati uz zaradu, a u tome je ULPL dokazano dobrar majstor.
Ili se mogu zadržati da donose prihode kad vozarine narastu.
Svaka kriza je prilika!
Komentari?
Merni se čini da ne bude ništa od dokapitalizacije u ovakvoj burzovnoj krizi.Mislim da u ovom trenutku ona ne bi dala efekt,već bi dionicu još više ukopala.. [embarass]
gđo Klas Optim..to je razmišljanje malog dioničara, ali ne i onih koji bi takvim postupkom stekli više od 10.000 novih dionica po nominalnoj vijrdnosti..zar nije tako!? Bog je prvo sebi bradu stvorio!
& Klas Optim
evo tog primjera; znači ako član uprave ili jedan od velikih dioničara ULPL u nekom od postupka povećanja temeljnog kaitala, stekne prema pravilima određeni broj dionica po povlaštenim uvjetima (400 kn/d), tada već danas i po ovoj vrijednosti na tržištu od 1420 zaradi popriličnu svotu (3,5 puta!!!!!!)….., onaj drugi dio naravno se ne prodaje, zbog pozicije u udjelu vlasništva tvrtke..i to je to..priznajte i vi bi tako, da ih imate jedan veći broj
&freedado
ne bude li BDI počeo rasti…idući tjedan…svašta bi se moglo dogoditi [undecid]
gđo Klas Optim..to je razmišljanje malog dioničara, ali ne i onih koji bi takvim postupkom stekli više od 10.000 novih dionica po nominalnoj vijrdnosti..zar nije tako!? Bog je prvo sebi bradu stvorio!
[/quote]
Iz tvojih usta u Božje,pardon,Pavletićeve i Šorceve uši..!Ja sam ZA [rolleyes]