ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 09:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,17
2.381
168
14,10
14,50
-1,40%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

a po cemu ste sigurni da ne kupuje ?

Ako se ovo pitanje odnosi na moju tvrdnju da uprava ne kupuje sigurnost mi daje podatak u top 10 po kojem vlasnici smanjuju(Prodaju) broj dionica i po više stotina komada.
Stalno se pitam zašto ih prodaju po ovim cijenama a trezor kupuje(donekle sramežljivo), ali cijena ne raste (recimo kao Magma). Palo mi je napamet ovakav scenario:
– kao prvo trezor kupuje na nivoima koje su mu prihvatljivije nego da rastu ( tu mi je odgovor zašto cijena ne raste kao kod Magme)
– Top 10 prodaje po ovim cijenama manji dio svog portfelja a do kraja godine objavit će dokapitalizaciju i s obzirom na broj dionica koje posjeduju opet će imati više nego nakon ove prodaje, a s druge strane stekli su kapital za kupnju u dokapitalizaciji.
Kako zbog situacije na globalnom tržištu cijena dionice nakon objave neće ići u nebo( a mogla bi biti i niža od ove) oni su dobro tržili na ovim nivoima i dobit će nove po nominali i normalno još niže ulaze tako da ih niži nivo cijene neće puno zabrinjavati.
Da li ovaj scenario drži vodu uvjerit ćemo se vrlo brzo [embarass]

na zalost nisam pratio top10, ali ti podaci nemoraju nužno govoriti ništa…osim ako ne znate gdje taj minus radi plus… a to prepostavljam ne znate… sjecam se samo jednog paketa od 700 komada neki dan koji je isao preko burze… i to je vidljivo bilo dogovoreno…
trezor je itekako prisutan i radi… kad bude potrebno reagirat ce… uvijek reagira… to je standard za ovaj papir… obzirom da je ovih dana na djelu shema prljaviigrajuprljavo nema razloga da se trezor istice ko govno u puncu… i to nije samo ovdje slucaj…
eto, ukratko, ja to tako vidim kroz svoje zamagljene naocale… ne bi mjesao nikakve moguce dokape u to… al mozda ste vi u pravu, ipak vec par mjeseci nisam bio vlasnikom ulpla…
[thumbsup]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

Smanjio se volumen trgovanja nakon svakodnevnih velikih prometa sa dionicom ULPL a to znači promjenu….

[thumbsup]

Smanjio se volumen trgovanja nakon svakodnevnih velikih prometa sa dionicom ULPL a to znači promjenu….

[thumbsup]

[thumbsup] ima nekih koji kuže…

samo što nije...

Merni se čini da ne bude ništa od dokapitalizacije u ovakvoj burzovnoj krizi.Mislim da u ovom trenutku ona ne bi dala efekt,već bi dionicu još više ukopala.. [embarass]

MOžda dokapitalizacija u ovom kriznom vremenu i ne bi bio loš potez (za nas dugoročne ulagače).
Mislim da bi bilo dobro skupiti što više keša i čekati da padne cijena rabljenih brodova i kupiti par komada po povoljnim cijenama (bit će brodara koji neće izdržat krizu) .
Kasnije, kad se ciklus okrene u konjukturu, ti se brodovi mogu prodati uz zaradu, a u tome je ULPL dokazano dobrar majstor.
Ili se mogu zadržati da donose prihode kad vozarine narastu.
Svaka kriza je prilika!
Komentari?

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Merni se čini da ne bude ništa od dokapitalizacije u ovakvoj burzovnoj krizi.Mislim da u ovom trenutku ona ne bi dala efekt,već bi dionicu još više ukopala.. [embarass]

gđo Klas Optim..to je razmišljanje malog dioničara, ali ne i onih koji bi takvim postupkom stekli više od 10.000 novih dionica po nominalnoj vijrdnosti..zar nije tako!? Bog je prvo sebi bradu stvorio!

samo što nije...

& Klas Optim

evo tog primjera; znači ako član uprave ili jedan od velikih dioničara ULPL u nekom od postupka povećanja temeljnog kaitala, stekne prema pravilima određeni broj dionica po povlaštenim uvjetima (400 kn/d), tada već danas i po ovoj vrijednosti na tržištu od 1420 zaradi popriličnu svotu (3,5 puta!!!!!!)….., onaj drugi dio naravno se ne prodaje, zbog pozicije u udjelu vlasništva tvrtke..i to je to..priznajte i vi bi tako, da ih imate jedan veći broj

samo što nije...

[thumbsup]

[thumbsup] ima nekih koji kuže…
[/quote]
Meni izgleda da se smanjuje cijena a ne volumen trgovanja. Pritisak na prodaju i količina jednak kao i prethodnih dana.

&freedado

ne bude li BDI počeo rasti…idući tjedan…svašta bi se moglo dogoditi [undecid]

samo što nije...

gđo Klas Optim..to je razmišljanje malog dioničara, ali ne i onih koji bi takvim postupkom stekli više od 10.000 novih dionica po nominalnoj vijrdnosti..zar nije tako!? Bog je prvo sebi bradu stvorio!
[/quote]
Iz tvojih usta u Božje,pardon,Pavletićeve i Šorceve uši..!Ja sam ZA [rolleyes]

Meni ovo više sliči na namjernu rasprodaju!!?

New Report

Close