Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
Ja sam donio odluku ulazim još dublje i kupujem još 100 komada prije nego dođe na 2000 kuna …a sada je trenutak za ono što pričamo već 3 godine na različitim forumima da se kupuje kada pada !!!
I molim vas da me se popljuje ako netko misli da ovo nije dno i da idemo još dolje
Tonimo, u opće ne bi se iznenadio da idemo ispod 1600 , to je više nije normalno…
kaj se dešava …??
Imam hebeni osjećaj da ULPL isto dolijeva ulje na vatru, prodaje s gubitkom samo da se spriječi rast, ili bolje da napišem da napravi paniku… [cry]
Prema zadnjem izvodu u SDA TNPL imaju 82,87% do potpunog preuzimanja im treba 95-82,78 =12,2% ili cca 77.000 dionica.
Uvodi se kriterij ulaganja I.F. po kojem smiju ulagati samo u dionice s free floatom večim od 100mil.kuna. Isto pravilo važi i za mirovinske fondove prvo, fondovi preslažu portfelje i nije ih briga koliko će srušiti cijenu dionica iz kojih izlaze jer izlaze zauvjek, drugo,mali povlače lovu iz fondova pa ovi još više prodaju,treće,mirovinci povlače lovu iz O.I.F.pa ovi opet prodaju nemilice, četvrto,opča kriza na svim burzama i peto najvažnije,samo prodaju a skoro ništa ne kupuju dok ne sruše maksimalno.
Da rezimiramo: Zbog malog free floata fondovi, će se bez obzira na fundamente morati povući iz TNPL a što to znači za cijenu, možemo naučiti na primjeru Atlas nekretnine kada je zbog većinskih vlasnika od preko 90 % cijena dionice ove godine pala iz nekih 200 kn na oko 50 kn. Nije slučajno, da je TNPL u godinu dana pala sa preko 8 000 kn na 3.000 kn. Uprava TNPL je nekoliko puta izjavila, da joj nije primarni interes cijena dionice (podrobije o tome na forumu TNPL mojnovac.com). Većinskim vlasnicima onda nije više u interesu cijena dionice, nego je prvo podjela nagrada upravi i kasnije podjela dividendi. To se u TNPL upravo i događa jer su ove godine od 217 mil. kn podjelili nagrade za 36 mil. i nešto manje dali za dividende t.j. 34 mil.
Kod ULPL je sa ovakvog stajališta situacija upravo suprotna. TOP 10 posjeduje oko 47 % dionica što znači, da imaju veliki free float od preko 50% i sa najvažnijom razlikom: fondovi su tek počeli ulaziti u ovu mladu firmu pa zato i mali dioničar ovdje ima perspektivu.
Osobno na osnovu takvog rezumiranja smatam, da TNPL za malog dioničara nema više budućnosti i ne bi je dirao ni štapom.
@ knecht, TNPL ima an ovoj cijeni free float preko 300 mil kuna, i puno bolje fundamente od ULPL.
Ja ULPL ne bi taknuo štapom, uprava izvlači pare preko offshore računa, ovdje će se bez gaća ostat [bye]
Hahaha kakvi fondovi, nema niti jednog fonda ovdje niti će biti, a da o OMF ne govorimo.
Evo top 10, knechtovi fondovi
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. PAVLETIĆ DRAGUTIN 36.646 6,32 Osnovni račun
2. ŠORC DARKO 36.390 6,27 Osnovni račun
3. BUDISAVLJEVIĆ IGOR 32.660 5,63 Osnovni račun
4. ZEVNIK JANEZ 29.024 5,00 Osnovni račun
5. RADOLOVIĆ KARLO 28.870 4,98 Osnovni račun
6. BRAJKOVIĆ ANTON 26.559 4,58 Osnovni račun
7. FLORIČIĆ MARTINA 21.276 3,67 Osnovni račun
8. MARCHI DARIO 15.124 2,61 Osnovni račun
9. FONOVIĆ RENATO 14.968 2,58 Osnovni račun
10. BURŠIĆ SLOBODAN 14.697 2,53 Osnovni račun
[bye]
Prema zadnjem izvodu u SDA TNPL imaju 82,87% do potpunog preuzimanja im treba 95-82,78 =12,2% ili cca 77.000 dionica.
Uvodi se kriterij ulaganja I.F. po kojem smiju ulagati samo u dionice s free floatom večim od 100mil.kuna. Isto pravilo važi i za mirovinske fondove prvo, fondovi preslažu portfelje i nije ih briga koliko će srušiti cijenu dionica iz kojih izlaze jer izlaze zauvjek, drugo,mali povlače lovu iz fondova pa ovi još više prodaju,treće,mirovinci povlače lovu iz O.I.F.pa ovi opet prodaju nemilice, četvrto,opča kriza na svim burzama i peto najvažnije,samo prodaju a skoro ništa ne kupuju dok ne sruše maksimalno.
Da rezimiramo: Zbog malog free floata fondovi, će se bez obzira na fundamente morati povući iz TNPL a što to znači za cijenu, možemo naučiti na primjeru Atlas nekretnine kada je zbog većinskih vlasnika od preko 90 % cijena dionice ove godine pala iz nekih 200 kn na oko 50 kn. Nije slučajno, da je TNPL u godinu dana pala sa preko 8 000 kn na 3.000 kn. Uprava TNPL je nekoliko puta izjavila, da joj nije primarni interes cijena dionice (podrobije o tome na forumu TNPL mojnovac.com). Većinskim vlasnicima onda nije više u interesu cijena dionice, nego je prvo podjela nagrada upravi i kasnije podjela dividendi. To se u TNPL upravo i događa jer su ove godine od 217 mil. kn podjelili nagrade za 36 mil. i nešto manje dali za dividende t.j. 34 mil.
Kod ULPL je sa ovakvog stajališta situacija upravo suprotna. TOP 10 posjeduje oko 47 % dionica što znači, da imaju veliki free float od preko 50% i sa najvažnijom razlikom: fondovi su tek počeli ulaziti u ovu mladu firmu pa zato i mali dioničar ovdje ima perspektivu.
Osobno na osnovu takvog rezumiranja smatam, da TNPL za malog dioničara nema više budućnosti i ne bi je dirao ni štapom.
Na temi TNPL imate detaljan odgovor na neozbiljne zaključke Knechta 19.Mislim da vam ovo nije
potrebno.Autoritet se postiže u prvom redu ozbiljnim analizama,a posjetiteljima ove stranice
preporučam da dobro usporede sve brodare ,da ostanu u onome koji ima najbolju perspektivu.
Ja sam za sada našao svog favorita,ali je matematika i FA na mojoj strani.To je ispravan put i
jedini način da u dužem vremenskom razdoblju sačuvamo svoj kapital.
Na temi TNPL imate detaljan odgovor na neozbiljne zaključke Knechta 19.Mislim da vam ovo nije
potrebno.Autoritet se postiže u prvom redu ozbiljnim analizama,a posjetiteljima ove stranice
preporučam da dobro usporede sve brodare ,da ostanu u onome koji ima najbolju perspektivu.
Ja sam za sada našao svog favorita,ali je matematika i FA na mojoj strani.To je ispravan put i
jedini način da u dužem vremenskom razdoblju sačuvamo svoj kapital.
Smješno je ovo što radiš zar ti misliš da će zbog tvojih ispada netko prodati ULPL i kupiti Tankersku???
Po ovome se vidi da ne razumiješ ovaj forum.
Ovdje svatko bira svoju kompaniju sam provjerava svoje zaključke sa ostalima koji bi trebali biti unutra i širi pozitivne vibre…zato mi nije jasno zašto te moderatori ne banniraju jer ne možeš baš toliko vremna i prostora potrošiti kako bi na forumu ULPL argumentirao kvalitetu Tankerske plovidbe ….ok je povuči paralelu ali ovo što ti radiš je stvarno previše ….
Zato ok Tankerska je bolja dionica i odi na forum o tankerskoj i uživaj dok mi koji smo u ULPL sa drugim argumentima (pa bili oni i nestvarni) jedni druge tješimo i tražimo podatke na netu kako bi si argumentirali našu odluku da naš novac ULOŽIMO BAŠ U OVU FIRMU…i ne trba nam da netko tu pljuje po našem odabiru …odi i ne vračaj se ….da si i malo pametan znao bi da od ovoga što radiš nitko nema koristi na ovom djelu foruma .
ULPL je moj odabir i ne kažem da je najbolji ali po mojoj dedukciji i informacijama koje sam obradio uložio sam toliko novaca da ti iznos vjerojatno neznaš ni napisati ,pa i ako sam pogriješio to je samo moja pogreška i ako me zanima kako stoji tankerska ili bilo koja druga plovidba otiči ću na njihov forum ili stranice ali ne želim da na forumu o ULPL stalno čitam kako je ULPL smeče!!!! to je glupo to je isto kao da pišemo o tome kako je LUKA PLOČE ili ATLANTSKA smeče a tema foruma je ULPL.
Sutra nam sjeda 42,50 kn dividende po dionici. Malo za kavu u ove dane kad se teško zarađuje ali dobro dođe.
Ma valjda ce se naci i za mali dokup 😉 Ajde javite sutra kako vam sjedne lova.
FUNDAMENTIIIIIIIIIIIIII ….a di su sada fundamentiiiiiiii ….pa nevjerojatno što se događa….tašto ljudi prodaju ???? zar će propasti firma? ma meni ovo više nije zabavno…ja idem igrati DOOM 3 jer ovo je previše