ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 10.11.2024. u 21:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,71
500
34
14,50
15,20
-0,65%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

novi zakon hanfe o tržištu kapitala,koji stupa na snagu od 01.01.09.nisam ga čitao u cjelosti,jer nemam živaca,ali ako sam dobro razumio,neće više ići dokap po nominali,znači,ili na jesen dokap.,ili možda nemoralna ponuda,ja sam osobno za nemoralnu ponudu….

gdje se može pročitati taj prijedlog nacrta Zakona?

samo što nije...

a viktor lenac?zna li itko da li je je ulpl suvlasnik viktora lenca?jer ta firma će biti pod zaštitom države,i praktički joj je budućnost zagarantirana…

meni se ipak čini da je ULPL i TNPL, samo "međufaza" u vlasništvu lenca…

koji bi ga vrag znao

samo što nije...

a viktor lenac?zna li itko da li je je ulpl suvlasnik viktora lenca?jer ta firma će biti pod zaštitom države,i praktički joj je budućnost zagarantirana…

meni se ipak čini da je ULPL i TNPL, samo "međufaza" u vlasništvu lenca…

koji bi ga vrag znao
[/quote]

Vlasnik Viktora Lenca, uz TNPL je ULJN, a ne ULPL.

pa zašto ne bi bila i dokap i nemoralna ponuda…
[pray] (dream on)

nemojte navlačiti ljudi, dionica je odlična (majstori više puta objasnili-hvala dečki, uprava dokazuje svojom kupnjom-hvala uprava) i u ovim turobnim vremenima i razburkanom moru jedina zvijezda sijalica na nebu…
baš mirno spavam s njom i da se niš ne desi (0-6 mjeseci), baš me briga…

pozdrav

ps
zašto hvala? ako ti neko nešto pokloni učili me, da zahvalim
[smiley]

http://www.hanfa.hr aha,to uprava podebljava nemoralno,taman će fino to doći,tako da istrese one koji ne vjeruju u ovu dionicu,pa kad ostanu samo vjernici,ode ona prema gore..a i da stoji na mjestu,u ovim turbulentnim vremenima,to je o.k.najidealnije bi bilo stagnacija,pa lagani rast,ništa naglo…

Ako se od 1.siječnja iduće godine ne bude više moglo dokapitalizirati po nominali,tko se samnom kladi da je nova dokapitalizacija već u studenom,najkasnije prosincu? [wink]

Ako se od 1.siječnja iduće godine ne bude više moglo dokapitalizirati po nominali,tko se samnom kladi da je nova dokapitalizacija već u studenom,najkasnije prosincu? [wink]

ja se necu kladiti jer se previse kockam sa ovom nasom burzom i jos da mi ti uzmes pare samo bi mi to falilo

Ne bi se iznenadilo da bude prije toga. Šefovi trebaju novce za plačenja kredite….

Evo vidim da se raspravlja o nemogućnosti dokapa po nominali zbog novog zakona o tržištu kapitala, pa bih i ja nešto napisao na tu temu.

Kao prvo, ja tako nešto nigdje u tom zakonu nisam pročitao.

Ali sam primijetio da se privatna ponuda pod tim imenom više ne spominje u novom zakonu – što možda znači da se više neće moći raditi diskriminacija, tj. squeeze-out malih dioničara kod dokapitalizacija (a to ionako kod ULPL nije dosad bio slučaj, već smo svi kupovali isti postotak novih dionica).

Kao drugo, koliko ja znam, temeljni kapital dioničkog društva je: broj dionica pomnožen s njihovom nominalnom vrijednošću. Tako da ne vidim kako bi se npr. moglo izdati 1000 dionica nominale 100 kn, onda ih prodati za npr. 500 kn po dionici i upisati povećanje temeljnog kapitala od 500.000 kuna.
Izuzetak od tog pravila je kad dionica nema nominalnu vrijednost (npr dionica Ingre, čija je cijena u dokapitalizaciji određena na GS).
Te stvari su inače definirane Zakonom o trgovačkim društvima (koji ima hrpu izmjena od 1993.g. kad je donesen), a ne Zakonom o tržištu kapitala.

Ako netko misli drukčije (jer priznajem da možda nisam u pravu, iako sam pročitao veći dio hanfinog prijedloga novog zakona, posebno dio treći u kojem se govori o ponudama dionica), molim da onda to i argumentira odgovarajućim člankom iz Zakona.
Evo i link:
http://www.hanfa.hr/uploads/20080430150430.pdf

Pozdrav!

Imao sam, imam, ili ću imati dionice o kojima pišem.

Manitu,
nisam citao zakon no znam iz iskustva da je moguce prodavati dionice po cijeni vecoj od nominanlne (nedavni dokap HDEL) kao i po manjoj od nominale (nedavni dokap INDG).

VIVA LA REVOLUCION !!!

Sailor,
hvala na informaciji, nisam pratio te dionice.
U pravu si, očito je u dokapu moguće dionicu prodati ulagačima po višoj cijeni od nominale. Ipak, i ja sam u pravu jer se npr. iz poziva na GS Hidroelektre vidi da se temeljni kapital diže samo za nominalni iznos:

”Temeljni kapital Društva se povećava izdavanjem i uplatom novih nematerijaliziranih redovnih dionica na ime i to izdavanjem i uplatom do najviše 24.955 dionica na ime nominalne vrijednosti od po 100,00 kn, odnosno ukupne nominalne vrijednosti od najviše 2.495.500,00 kn, tako da se temeljni kapital Društva povećava sa iznosa od 62.388.100,00 kn za iznos od najviše 2.495.500,00 kn na iznos od najviše 64.883.600,00 kn….Tako utvrđeni nominalni iznos upisanih i uplaćenih dionica predstavlja ujedno i točan iznos povećanja temeljnog kapitala Društva.”

Kako će proknjižiti onih preostalih cca 5 milijuna (uplate po dionici su 300 kn) u RDG-u i u izvještaju o novčanom toku – nemam pojma. Vidjet ćemo.

Za Industrogradnju, ne znam jesi li u pravu, koliko vidim sa zse i sda, dokap je izvršen po novoj nominali – 1000 kn. Nominalu su izgleda smanjili kad je Galinec potraživanja svojih drugih firmi od Industrogradnje pretvorio u vlasnički udio…

Ali da se vratim na pitanje iz mog prošlog posta – stvarno ne vidim u novom zakonu da će dokap po nominali biti zabranjen. Pa molim kolege koji su to negdje vidjeli da kažu gdje su to vidjeli…I ako se to ispostavi točnim, da probamo proanalizirati kako bi to moglo utjecati na ulpl. A ako se ispostavi da to nije točno, onda se tim pitanjem više ne bi morali zamarati.

Imao sam, imam, ili ću imati dionice o kojima pišem.

18.3.2008
Vlasnik računa Stanje [%]
1. PAVLETIĆ DRAGUTIN 24.962 6.24
2. ŠORC DARKO 24.845 6.21
3. BUDISAVLJEVIĆ IGOR 22.325 5.58
4. ZEVNIK JANEZ 21.863 5.47
5. RADOLOVIĆ KARLO 19.711 4.93
6. BRAJKOVIĆ ANTON 18.135 4.53
7. FLORIČIĆ MARTINA 17.212 4.3
8. FONOVIĆ RENATO 10.608 2.65
9. MARCHI DARIO 10.380 2.6
10. BURŠIĆ SLOBODAN 10.262 2.57
Ukupno: 45.08

Važeći podaci za uredovni dan 10.06.2008 .

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa Promjena nakon dokap.
1. PAVLETIĆ DRAGUTIN 37.956 6,54 Osnovni račun +12994 + 0,3 %
2. ŠORC DARKO 37.767 6,51 Osnovni račun + 12922 + 0,3 %
3. BUDISAVLJEVIĆ IGOR 33.185 5,72 Osnovni račun + 10860 + 0,14 %
4. ZEVNIK JANEZ 31.612 5,45 Osnovni račun + 9749 – 0,02 %
5. RADOLOVIĆ KARLO 28.870 4,98 Osnovni račun + 9159 + 0,05%
6. BRAJKOVIĆ ANTON 26.559 4,58 Osnovni račun + 8424 + 0,05 %
7. FLORIČIĆ MARTINA 21.276 3,67 Osnovni račun + 4064 – 0,63 %
8. FONOVIĆ RENATO 15.168 2,62 Osnovni račun + 4560 – 0,03 %
9. MARCHI DARIO 15.130 2,61 Osnovni račun + 4750 – 0,07%
10. BURŠIĆ SLOBODAN 14.697 2,53 Osnovni račun + 4435 – 0,04%
Ukupno: 45,21

Prva trojica iz TOP 10 su nešto dokupili (plus dokupili Radolović Karlo i Brajković Anton) dok su ostali nešto malo prodali (najviše je smanjila kapital Floričić Martina za 0,63%). Ukupno su gazde nakon dokap. povećale kapital u ULPL za 0,13 % odnosno za 754 dionica.

New Report

Close