Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,70 | 15 | 1 | 14,30 | 14,70 | 2,80% |
možem ja nešto pitati?hvala.:-)
baš čitam na tom trezoru od glasa istre i ATPL tuče sve ove druge po prihodima,dobiti…e sad,mene zanima kad je ATPL imala zadnju dokap i zašto oni tako često ne rade dokape?kao ULPL.
a drugo,koliko se može kupiti brodova s ovim novim kapitalom?ipak je u svrhu toga rađeno.
e hvala.
[proud]
dajte investitori, molim vas pročitajte ovaj članak, pa iznesite svoje mišljenje!
baš me zanima!!
http://www.glasistre.hr/?5f29d205f08a66b4428e9bf0fb02a7e6,PS,3710,3714,18560,,,,
Što se tiče tih novina ja baš i nemam povjerenja u njihovo pisanje.
Zašto?
Pa zato jer znam za jednu priču gdje su istinu totalno izokrenuli.
stoga smatram da je njihovo pisanje nepouzdano , a i sam imam dobit po ovoj dokapitalizaciji.
Kolege samo bez panike sve će doći na svoje.
ekipa, treba smiriti zivce. Nas se Paulo samo pocesao tamo gdje ga svrbi. Vjerovatno je i sam sudjelovao samo u zadnjem dokapu pa sad kuka jer je doista na gubitku. Ako uzmemo taj isti 26.3. i primjenimo ga recimo na ATPL, vidjet cemo da je cijena dionice danas gotovo 30% veca. Razumljivo s obzirom na iskazane rezultate. Strani brodari su u jos vecem plusu na racun rasta vozarina… Nama doista preostaje cekati izvjestaj za 2Q, stvarni oporavak trzista a ne bi bilo zgorega ni da se ULPL uprava malo ugleda na Juru IGH-a i pozabavi se promidzbom vlastite firme… Ja osobno navijam da do kraja ovog kvartala cijena padne ispod 2 K Kn kako bi mogao dokupiti… 20% sredstava mi je uvijek u cashu pa tu i tamo nesto i ubodem na zanimljivim dionicama tipa LCDS, DIOK, IGH… koje cesto i obilno variraju.
Sam Paulo je napisao i ovaj famozni clanak, dan prije isteka roka do kada su ih ulagači mogli kupiti da bi bili upisani u knjigu dioničara.
Vaš link
Izmedju ostalog je i napisao :"Zbog upisa 72 milijuna kuna nominalno vrijednih dionica, tržišna cijena dionica pulskog brodara će danas ili najkasnije sutra pojeftiniti za četvrtinu…"
Obicno cijene pojeftine dan nakon. No dobro taj isti dan uslijedio je pad dionice na nekih 3,000Kuna……… Dan poslije i doticnih 25%.
Naravno nije to bilo i jedino sto je uzrokovalo da ova dokapitalizacija prodje kako je prosla.
Inace ovo mi je bilo drugo sudjelovanje u dokapu Plovidbe….
Koliko vidim…mišljenja su različita i podijeljena.Sjeća li se tko da li je i u prve tri dokapitalizacije cijena nakon dana D pala za čak 25%?? [embarass]
Za Klas optim
Vidi, sto se tice naglog pada, burza je samo unaprijed odreagirala i unaprijed ukalkulirala uspjeh dokapitalizacije. Dakle, pokusat cu to laicki objasnit, ako je temeljni kapital 10 000 Kn i podijeljen je na 100 dionica nominale 100 Kn koje na burzi vrijede 500 Kn, onda je burzovna vrijednost, prema nekim parametrima, 50 000 Kn. Ako tome dodamo jos 45 dionica,t. kapital raste na 14 500 Kn ali je burzovna vrijednost i dalje, do novih podataka o poslovanju ili promjena varijabli, 50 000 Kn. Ako 50 000 Kn podijelmo s 145 dionica dobijemo burzovnu vrijednost dionice od 344,83 Kn, dakle 31% manje! Tj. upravo onoliko koliko tih 45 dionica cini u novom ukupnom broju dionica (45:145=0.3103 tj. otprilike 31%!!! Nadam se da sam to dovoljno laicki priblizio i matematicki objasnio? [cool]
Inace bi sve to bilo prebanalno i preneozbiljno (nekazem da neke dionice i dogadjaji oko njih nisu i bili) tj. svatko bi danas mogao prodati sve sto ima, ucestvovati u dokapu i sutra biti bogatiji za xxx%. Pa to je ipak malo prenaivno za ocekivati. Zar ne? Ili mislite da novci rastu na grani i treba ih samo ubrati?
ULPL ce poletjeti, i to vrlo brzo. Samo malo strpljenja. PA nije proslo ni 10 dana otkad smo dobili nove dionice.
Savjetujem svima da stvarno prestanu razmisljati o tome da ce postat instant bogatasi i pocmu malo ozbiljnije proucavat tematiku. Literature hvala bogu ima. Cak i besplatne. Za neke od ostalih razloga stanja nase dionice mozete vidjeti na mojim postovima na ATPL koja samo na racunu ima preko 600 miliona zivog casha pa joj zato, jedan od razloga, ne trebaju dokapi…
hehehe…
masu ljudi je ponukano prijašnjim dokapitalizacijama i banana stanjem na tržištu u trenutku ove, ušlo u dokapitalizaciju jako, misleći na brzu zaradu…
međutim, nije se dogodio scenarij koji su očekivali
sada su svi dobili nove dionice i čekaju sa prstom na okidaču nebi li malo porasla cijena da više ostvare tu jakoočekivanu zaradu (pa makar ona bila i minimalna).
u takvim situacijama, kada ima puno prodavatelja, ne može se očekivati ono što puno njih očekuje…
još je trenutno i takva sitaucija na burzi: "ni vrit ni mimo"
s vremenom će se stvar iskristalizirati ….
u krajnjoj liniji, kupujemo firmu ovdje, a ne neku matematiku ….
a što se firme tiče, mislim da nema straha
$SAILOR$
Savjetujem svima da stvarno prestanu razmisljati o tome da ce postat instant bogatasi i pocmu malo ozbiljnije proucavat tematiku. Literature hvala bogu ima. Cak i besplatne. Za neke od ostalih razloga stanja nase dionice mozete vidjeti na mojim postovima na ATPL koja samo na racunu ima preko 600 miliona zivog casha pa joj zato, jedan od razloga, ne trebaju dokapi…
zrno po zrno – pogača!
dionica po dionica – palača!
baš čitam na tom trezoru od glasa istre i ATPL tuče sve ove druge po prihodima,dobiti…e sad,mene zanima kad je ATPL imala zadnju dokap i zašto oni tako često ne rade dokape?kao ULPL.
a drugo,koliko se može kupiti brodova s ovim novim kapitalom?ipak je u svrhu toga rađeno.
e hvala.
[proud]
ODGOVOR:
Atlantska plovidba i Ingra dokapitaliziraju Hotel Lapad
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je dubrovačkom Hotelu Lapad prospekt o izdavanju 2.192.844 dionica privatnom ponudom, i to u svrhu povećanja temeljnog kapitala Hotela za 21,93 milijuna kuna, odnosno sa 1,83 milijuna na 23,76 milijuna kuna. Prema rješenju Hanfe, pravo na upis imaju samo dva najveća dioničara Hotela Lapad, Atlantska plovidba (u čijem je vlasništvu trenutno 56,22 posto dionica), te Ingra (koja je vlasnik 24,09 posto dionica Hotela Lapad). Dokapitalizacija će se provesti na način da će dio novoizdanih dionica – njih 1.405.357, biti ‘plaćene’ unosom u temeljni kapital potraživanja u novcu Atlantske plovidbe i Ingre prema Hotelu Lapad, a koja ukupno iznose 14.053.578 kuna, kao i unosom nekretnina na području Dubrovnika koje su u vlasništvu Atlantske plovidbe. Za svoja potraživanja Atlantska plovidba ima pravo na upis 983.750 novoizdanih dionica, ukupne nominalne vrijednosti od 9.837.500 kuna, dok Ingra može upisati 421.607 dionica, ukupno vrijednih 4.216.070 kuna. Za unos u temeljni kapital Hotela Lapad nekretnina u Gružu, čija je ukupna prometna vrijednost procijenjena na 7.874.877 kuna, Atlantska plovidba će moći upisati još 787.487 dionica, odnosno sveukupno 1.771.237 novoizdanih dionica Hotela Lapad. Uprava Hanfe na svojoj je posljednjoj sjednici, održanoj krajem prošlog tjedna, Branku Rogliću iz Podstrane odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje zagrebačke tvrtke Croatia-baterije. Roglić u toj tvrtki ima 78,77 postotni vlasnički udio, a cijena koju u javnoj ponudi za preuzimanje je 407,50 kuna po dionici.
imaju oni love – ne treba im! dokapitaliziraju druge!!!!
Mad
Slazem se s tobom. Ekipa bi nesto zaradila, na brzinu prodala i to po cijeni koju su si zamislili. Kako cijena ne mrda jer logicno svako malo nekom popuste zivci pa proda rukovodeci se najglupljim recenicama za mamljenje naivaca tipa "nisi spusio dok ne prodas" i "prodajes samo kad si u plusu",… TAko oni drze dionice koje su kupili na 3500+ a prodaju KAO ove koje su kupili po 400 i sami sebe zavaravaju da su zaradili. Dakle kao tu su zaradili a htjeli bi i da dionica krene sto prije pa da zarade i na onima koje su kupovali po 3500+. Umjesto da sad dokupljuju kad je dionica jeftina, smanjuju ulazak i uzivaju u 3Q 08 kad i ova dionica poleti… Ali tko ce to docekat kad svi jos uvijek zive u prosloj godini kad je 90% stednje zavrsilo na burzi, bilo opljackano pa se podvijena repa vratilo na stednju i ne pada im napamet skori povratak usprkos preglupoj reklami, s propalom voditeljicom najslabije karike, kojom HANFA pokusava ponovo privuci naivce s lovom. Zaboravljaju da su takvi rijetki i da ih svakom pljackom ima sve manje. Dok ne prodje nekoliko godina pa oni zaborave a nasa vrla "elita" ne smisli novi nacin pljackanja sirokih narodnih masa i naivaca gladnih brze zarade a tankih zivaca i drhtavih prstiju [cool]
e hvala.
[proud]
ODGOVOR:
Atlantska plovidba i Ingra dokapitaliziraju Hotel Lapad
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je dubrovačkom Hotelu Lapad prospekt o izdavanju 2.192.844 dionica privatnom ponudom, i to u svrhu povećanja temeljnog kapitala Hotela za 21,93 milijuna kuna, odnosno sa 1,83 milijuna na 23,76 milijuna kuna. Prema rješenju Hanfe, pravo na upis imaju samo dva najveća dioničara Hotela Lapad, Atlantska plovidba (u čijem je vlasništvu trenutno 56,22 posto dionica), te Ingra (koja je vlasnik 24,09 posto dionica Hotela Lapad). Dokapitalizacija će se provesti na način da će dio novoizdanih dionica – njih 1.405.357, biti ‘plaćene’ unosom u temeljni kapital potraživanja u novcu Atlantske plovidbe i Ingre prema Hotelu Lapad, a koja ukupno iznose 14.053.578 kuna, kao i unosom nekretnina na području Dubrovnika koje su u vlasništvu Atlantske plovidbe. Za svoja potraživanja Atlantska plovidba ima pravo na upis 983.750 novoizdanih dionica, ukupne nominalne vrijednosti od 9.837.500 kuna, dok Ingra može upisati 421.607 dionica, ukupno vrijednih 4.216.070 kuna. Za unos u temeljni kapital Hotela Lapad nekretnina u Gružu, čija je ukupna prometna vrijednost procijenjena na 7.874.877 kuna, Atlantska plovidba će moći upisati još 787.487 dionica, odnosno sveukupno 1.771.237 novoizdanih dionica Hotela Lapad. Uprava Hanfe na svojoj je posljednjoj sjednici, održanoj krajem prošlog tjedna, Branku Rogliću iz Podstrane odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje zagrebačke tvrtke Croatia-baterije. Roglić u toj tvrtki ima 78,77 postotni vlasnički udio, a cijena koju u javnoj ponudi za preuzimanje je 407,50 kuna po dionici.
imaju oni love – ne treba im! dokapitaliziraju druge!!!!
[/quote]
pa to sam htio i reći..ironijom.dobrima ne treba dokap.