Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
a s cim cu na more???Sad moram svoju lovu trosit
@ Leni Beni: s takvim razmišljanjem trebaš biti sretna što imaš svoju lovu za trošit. Nemoj ovo shvatiti kao nekakvo pametovanje s moje strane niti napad na tebe, ali s obzirom na način rezoniranja s kojim si ušla u ovaj dokap i s obzirom na situacija koja je tada započela i još uvijek traje na svjetskoj razini, možeš biti jako sretna što si kako kažeš na nuli ( bar što se tiče ULPL , ako sam dobro shvatio)…
pozdrav i sretno s budućim odlukama.
osim ako si htio uložit i prodat nakon mjesec dana….
@ala poh: 1. mislim da se ovdje radi o kolegici a ne kolegi, vidim da u postu joj se obraćaš u muškom rodu…
2. mislim da je upravo u ovome problem što si napisao… kolegica je htjela "pobrat" vrhnje na brzinu , jer čemu drugo služe dokapitalizacije nego da se zaradi lova ? 🙂 i najsmješnije od svega je da bi ju i zaradila da nije odlučila sudjelovati u ovo nezahvalno vrijeme na burzi u jednoj…. Ali kao što i sama veli ovo joj je prva i zadnja… dakle odma je odlučila da više to neće pokušavati , iako nije ni u odustajanju rješenje.
Ovo je čisti primjer razmišljanja jednog prosječnog hrvatskog ulagača … uletit u nešto , pa će to narasti 10%-20% u mjesec ( kratkoročni hrvatski ulagač ) ili 50-100% u pola godine do godinu ( duuuuugoročni hrvatski ulagač) , pa ja to sve fino utopim nekoj budali koja će isto tako mislit da će narast u idućih mjesec ili dva….
To je tako išlo dok su i purani letili , a sada će to ići sve teže, i teže i teže…. Sve dok se ne počne smatrati velikim uspjehom 20-30 % godišnji rast portfelja ( što se do prije godinu dana smatralo pušioničarskim ulagačem iliti portfeljom ) ….
Sorry na ovakvoj digresiji al baš mi došla inspiracija…
Ono s morem je sala, al se valjda nesmijemo salit pa cu od sad ozbiljno, pa naravno da bi nam bilo lijepo da se zaradi za mjesec dana nisam kupovala u namjeri da prodam za 10 godina, a kad je crobex bio na 3200 bila sam u svemu prepolovljena, al fala bogu nisam nis prodala iako mi nije bilo svejedno, al da ulpl je super firma jer sad svima srce na mjestu
@leni beni: samo se ti šali kolegice, meni ne smeta… al stavi smajlija na kraju da znamo da je šala , teško je iz jedne rečenice shvatiti jel se neko šali il je malo trknut [lol]
evogaopet u pravu si u svemu, naravno da sam htjela zaradit i zaradit cu al ne sad, al nisam revoltirana, odustajem od dokapa bilo kakve vrste al ne i od burze, meni je to bilo komplicirano jer ne zivim u hrv, al u pravu ste na greskama se uci
daleko sam od plakanja,ulazem da zaradim, buduci da u dokapu nisam nis zaradila vise necu u dokape, al cu da ulazem i dalje, ne peru me minusi jer nis ne prodajem dok gubim,samo komentiram da sam mogla prodat prije dokapa i zaradit i sad ponovno uci malo bogatija,al neki to shvacaju malo preozbiljno
Mogla si zaraditi da si prodala prije dokapa to je fakat.
Ali fakat je da su u pravilu najviše zaradili na ovoj dionici oni koji su sudjelovali u dokapitalizacijama,
a nisu ništa prodavali.
Znači ovdje pali samo strpljenje i to ti je to.
Moje mišljenje je da dokapa u skorije vrijeme vrijeme (a to mislim godinu dvije neće biti)…
a čini mi se da i trezor ULPL konstatno skuplja..(možda i iz tog razloga ??)
Moje mišljenje je da dokapa u skorije vrijeme vrijeme (a to mislim godinu dvije neće biti)…
a čini mi se da i trezor ULPL konstatno skuplja..(možda i iz tog razloga ??)
pa koliko ja znam….biti će…brže nego što si ti napisao….
i zato i mislim da se treba strpit ovdje, ne samo da se crobex oporavi nego i iz moguće buduće dokapitalizacije….
Nova dokapitalizacija ide oko Božića.Bez obzira što Glas Istre mislio i pisao o tome…pa će svi koji su sad trenutno "popušili" uz dozu strpljenja doći na svoje… [rolleyes]
kad neće nitko, tada moram ja…
DryShips Inc. – Daily Market Report
– [ Prevedi ovu stranicu ]
Home Page » Daily Market Report. Daily Market: This page contains the latest Dry Bulk Shipping News 03 June 2008 Baltic Dry Index (BDI) +45 11503 Spot Rates …
žalosno je što brodarske dionice uopće ne prate ovaj uzlazni trend na svijetskom tržištu; ponude i potražnje brodskog prostora, baš žalosno [cry]
kaj se bahatis, kaj ti smeta pa poanta je zaradit i povecavat glavnicu, mi se kao poznamo pa si uzimas za pravo ovak me komentirat, fakat smo odgojeni
poanta je u tome da trebaš znat u šta ulažeš i biti svjestan rizika na burzi a ne plakat čim se novac "izgubi"….dok ne prodaš nisi izgubio pa neznam čemu cmizdrenje osim ako si htio uložit i prodat nakon mjesec dana….drago mi je da si se opekao pa nečeš više…na greškama se uči…
[/quote]
U ova vremena vrijedi: ako ne prodaš izgubiš.