ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 19:58
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,17
2.381
168
14,10
14,50
-1,40%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Jednom su stavili kvartalno izvješće ULPL, a zapravo bio FI od Uljanika. Pa me skoro šlogiralo kad sam otvorio, dok nisam vidio da je greška. [shocked]

Isto poslao upozorenje i bili su zaista brzi, uz zahvalu na ukazanoj grešci.

Ovakve pogreške se ne bi smijele događati. Našoj plovidbi ime Uljanik ostao je iz doba prije privatizacije, ali sada više nemamo nikakve veze sa spomenutim brodogradilištem (osim što neki ljudi koji rukovode Uljanikom upravljaju sa Plovidbom, što može biti samo pozitivno; ne zaboravimo, bez obzira na sve, Uljanik je ipak najbolje hrvatsko brodogradilište). [angry]

Kako je ovo lukabo izvdeno !!?? SDA objavljuje vijest o dokapitalizaciji i time zaprava pušta u promet novih 180.000 dionica kasno posljepodne u petak, pa će negativni učinak do ponedjeljka skoro sasvim nestati..

Bravo majstori,a to i zapravo nije baš loše … [smiley]

Središnja depozitarna agencija danas je u svom sustavu provela povećanje temeljnog kapitala Uljanik plovidbe. Temeljni kapital povećan je izdavanjem 180.000 novih redovnih dionica oznake ULPLR-A pojedinačnog nominalnog iznosa 400 kuna, navodi se u priopćenju dostavljenom Zagrebačkoj burzi.

Na taj način temeljni kapital te kompanije povećan je sa 160 na 232 milijuna kuna i podijeljen je na 580.000 redovnih dionica oznake ULPL-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 400 kuna. Opisane promjene vezane za dionice Društva biti će upisane u trgovinski sustav Zagrebačke burze sa idućim trgovinskim danom, izvijestila je burza.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Kako je ovo lukabo izvdeno !!?? SDA objavljuje vijest o dokapitalizaciji i time zaprava pušta u promet novih 180.000 dionica kasno posljepodne u petak, pa će negativni učinak do ponedjeljka skoro sasvim nestati..

kakav negativan učinak? pa nove dionice nisu nova činjenica, one su već uračunate u cijenu onog dana kad je objavljena dokapitalizacija, prije više od 3 mjeseca.

kakav negativan učinak? pa nove dionice nisu nova činjenica, one su već uračunate u cijenu onog dana kad je objavljena dokapitalizacija, prije više od 3 mjeseca.
[/quote]

bez obzira što su uračunate u cijenu..to ne znači da neće ( ili da ne treba očekivati) s pojavom novih dionica na tržištu biti korekcije na ovako slabašnoj kupnji i prometu.

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

Gogo ova priča koja navodiš po mome ne drži vodu. Svi koji smo naime sudjelovali o dokapitalizaciji znali smo već prije koliko dionica ćemo moći kupiti po 400 kn. Tako smo mogli prodati stare dionice (ako je netko imao želju) poslije 01.04.2008 jer smo znali, da ćemo kroz koji mjesec dobiti nove iz dokap. Zašto bi onda baš sada u ponedjeljak išao u prodaju (nema logike)? A pogotovo zašto bih prodao kada svi koji smo sudjelovali u dokap. još vučemo gubitak? Meni se izplati prodati tek nakon 2500 kn (jer znam, da će dionica rasti). Zašto će rasti? Evo odgovora: Stvari treba gledati i globalno pa kažem – ako ameri kihnu oni prehladom zaraze prehladom cijeli svijet.

Prije neko vrijem sam pisao na drugome forumu. "SAD je početkom godine na trenutnu krizu i njihovo upadanje u recesiju odgovorio snizavanjem kamatnih stopa a tadasnji proces snjizavanja kamatnih stopa ( FED) mogao dati neke rezultate u gospodarstvu u slijedecih 6-9 mj …, dakle nije slucajno kad mnogi spominju oporavak burze u jesen…."

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=720&pg=1258&#post551284

Dobar je u vezi sa tome post kolege navigare na predhodnoj stranici kada navodi, da su ameri ozdravili od prehlada pa između ostalog piše:

Američka ekonomija tijekom prvog kvartala porasla je 0,9 posto na godišnjoj razini, više od 0,6 posto koliko su ekonomisti očekivali, a razlog tome je što su se Amerikanci klonili potrošnje uvoznih proizvoda te što je zbog relativno slabog dolara izvoz rekordno porastao, u četvrtak je američko ministarstvo trgovine objavilo u Washingtonu, prenosi Bloomberg.com.

E sada kad u ovoj globalni kontekst stavimo i naše brodare, koji ostvaruju odlične rezultate poslovanja nema druge nego rast najmanje do jeseni.
[wink]

Kolega KNECHT…imaš pravo da kod nas nema baš puno logike…to se i pokazalo..i zato većina vuče gubitak iz dokapitalizacije zbog cijene na kojoj se ukrcala da bi imala pravo sudjelovati.
Više bi se isplatilo sada kupovati dionice (jer bi za isti novac dobila više dionica bez obzira na očekivane dionice iz dokapa).
Moraš priznati da nekome ovakva situacija itekako odgovara i da im je i dalje cilj takav trend i dalje održavati i dokupljivati dionice na ovim ili nižim razinima.
Nadam se da nisam u pravu.

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

@ knecht
svoj pusing sam zaljecio jerbo sam proucio stvar, donio odluku, iskrcao se iz ulpl-a sto je cijenovno korektnije bilo moguce i pretocio paru u drugu firmu… tamo su mi u vecini trenutaka uvaljivali svoje po principu daj-sto-das… nesto sam jamio i skuplje no sam trebao, al svako tko igra kosarku tu i tamo napravi gresku u koracima [wink] no, ni to nije nerjesivo ili neprihvatljivo dok stvar hoda na dvije noge…
sreca u nesreci je da na zse nema neke bitne selektivnosti pri padu ili rastu pa su mogucnosti bile/jos su velike…
vrlo uskoro cu najvjerojatnije iskrcati i ovo iz dokapa, pa da i taj pusing zaljecim, manje vjerojatno surfanjem na istoj, vise na poziciji 2…
obzirom na ovu cijenu, za ovo sto mi je ostalo u ulpl-u, treba mi oko 15% do nule… nesto slicno ko vama i nesto slicno kao kod prvog iskrcaja… u ovom trenutku ta cifra mi je prihvatljiva…kao sto je bila i prvi put…
od cekanja da ameri obrisu nos i sl. nemam koristi…prizdraviti ce, pa ce opet kihnuti, i tako u krug… osim toga, ameri tesko da su na zse jedini problem…
ono sto je pozitivno je da cu se najvjerojatnije s vremenom vratiti ovdje… naucio sam nesto vise o ovoj firmi i to ima svoju vrijednost (za mene veliku) za dejstvovanje u buducnosti…
poanta je upravo korist… nisu emocije… ‘nista nije sveto, sve je bruto i neto’… sam sebi uvaljivati lockup na ovako plitkom trzistu je bez veze… dokupljivati necu jer nemam niti priblizno jasnu viziju sto ovdje slijedi…
obzirom da smo dio ove zajednice- prepostavka je da vrijedimo vise od prosjecnog covjeka i da smo mozgovno sposobniji sebi otvoriti nove mogucnosti… zasto bi se onda ponasali prosjecno ?
da se razumijemo- ovakvo trziste od mene svaki dan radi sve veceg driblera/djubre/spekulanta/nakazu u smislu zastite svojih investicija na samom terenu… jedino nije uspijelo napraviti lazova/drukera po forumima… od toga nema koristi, vecinom je prozirno, a ionako je ugl. definirano odgojem…
ko ima viziju i dovoljno muda i pameti da sam zaljeci svoje rane ne cekajuci zgodnu medicinsku sestru koja prica engleski- nema sto cekati… tko je uvjerenja da treba cekati- treba prihvatiti realnost, odrediti target i vrijeme pokusati potrositi negdje na suncu…ne zivi se dvaput…
to vam je malo duzi odgovor na ono: ‘zasto bi neko sad isao u prodaju ?’

u svakom slucaju- moja je lova, kao sto je i eventualni pusing moj, i nema mi tko sto zamjeriti…otpustite mi duge moje, kako i ja otpustam duznicima svojim [thumbsup]

naravno, daleko od toga da to znaci da ulpl u sljedecem periodu nema tendeciju rasta…
ovo gore su iskljucivo moje odluke i posljedice istih, dobre ili lose, cu snositi/snosim sam…

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

Od veljače prošle godine do danas zaradio uz dvije dokap. (bez prodaje) na ULPL tek oko 40 %. Meni za sada dosta (ne prodajem) ali bit će bolje.
Pa dečki nek vam je sa srećom.

Bliži se 01.07.2008 kao zadnji rok za pretumbavanje fondova po kojem fondovi moraju u svakoj dionici pustiti po pravilniku barem 20% fee float-a. Ostao mi u sjećanju dobar post kolege (lavgar?) a zbog aktualnosti stavljam ga još jedanput na forum:

Uvodi se kriterij ulaganja I.F. po kojem smiju ulagati samo u dionice s free floatom večim od 100mil.kuna. Isto pravilo važi i za mirovinske fondove.Trenutačni pad burze im odgovara (koje li slučajnosti) da jeftino kupe dobre i likvidne dionice.Dakle

prvo,fondovi preslažu portfelje i nije ih briga koliko će srušiti cijenu dionica iz kojih izlaze jer izlaze zauvjek,

drugo,mali povlače lovu iz fondova pa ovi još više prodaju,

treće,mirovinci povlače lovu iz O.I.F.pa ovi opet prodaju nemilice,

četvrto,opča kriza na svim burzama i peto najvažnije,samo prodaju a skoro ništa ne kupuju dok ne sruše maksimalno.

Rok do kad pretumbavanje mora završiti je 01.07.2008. Pa sad naši analitičari mudro predviđaju da će oporavak naše burze uslijediti u drugoj polovici godine. I zamislite, bit će u pravu.Ali ne zato jer su vidoviti već zato jer je to logičan slijed događaja.Dionice će biti nakon 01.07. u čvrstim rukama i igra može početi. A igra se zove namami zeca u kuću i oderi mu kožu.

Zato smatram da je pogrešno prodavati ULPL jer će se poklopiti oporavak burze i sjedanje novih dionica iz dokapa na naše račune.

knecht, ovo je lijepa info, txs.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

knecht, vrlo vjerojatno je tako nešto očekivati poslije 01.07..(jedini ispravak..dionice iz dokapa su već sjele na račune)

New Report

Close