Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 15,20 | 228 | 15 | 15,20 | 15,50 | 0,00% |
@ Manstein
Ne želim braniti gazdu, ali imaš nepotpune podatke. Ovo je okvirno: Pavletić je prema sda stanju od 26.03. imao 25962kom + nešto na skrbi kod POBE (recimo 1000kom, ne da mi se tražiti po ZSE novosti), što daje pravo na 12133, pa je razlika onda 342, a ne 1027. Što daje za zaključiti da je na svakih cca 79 dionica od prije dokapa dobio samo 1 u drugom krugu (a tu računicu je potvrdio i jedan forumaš sa mojnovac).
Mislim da si Pavletić misli, kako ni ti dokapi nisu kao što su nekad bili.
Možda ne baratam skroz točnim podacima ali isti je stekao nekoliko stotina dionica više nego što bi bilo dozvoljeno normalnim smrtnicima.
A što je sa ostatkom uprave misliš li da su oni statirali u kukuruzu.
Uzmi u obzir da si imao 50 dionica.
Njihova vrijednost dan prije roka za sudjelovanje u dokapitalizaciji je bila 170.000 kuna. Međutim odlučio si se za sudjelovanje u dokapitalizaciji te si uplatio 23 dionice. Što te je koštalo 9.200 kuna.
Sada tih 73 dionice vrijedi 154.700 kuna ako još od tog iznosa odbiješ 9.200 kuna koje si uložio da bi sudjelovao u dokapitalizciji. Onda si izgubio laganih 24.500 kuna u dokapitalizaciji s kojom su svi oduševljeni i svi pitaju kada će druga. Nekome ne vrijede digitroni a to nisam ja.
Vidim da si pun razumjevanja za njegove probleme što na ovoj dokaptalizacij nije zaradio puno za razliku od njega mi mali dioničari su na njoj i izgubili.
@ Manstein
Svaki dioničar sa više od cca 80 dionica je prema računici trebao učestvovti u 2. krugu sa 1 dodatnom.
Ne znam koji ti je ovo dokap po redu (meni je 4.), ako ti je prvi, onda te razumijem jer je ispao totalna pušiona (da te utješim i ja sam u njemu sudjelovao dokupljivanjem po objavi vijesti i sa tim sam transakcijama u minusu). Na prvom dokapu sam imao pravo na 4 dionice u 1. krugu, a u drugom sam kupio još 2 kao mali dioničar i obični smrtnik. Pa sad ti nemoj misliti da ni dokapi ULPLa više nisu kao nekad.
Možda ne baratam skroz točnim podacima ali isti je stekao nekoliko stotina dionica više nego što bi bilo dozvoljeno normalnim smrtnicima.
A što je sa ostatkom uprave misliš li da su oni statirali u kukuruzu.
Uzmi u obzir da si imao 50 dionica.
Njihova vrijednost dan prije roka za sudjelovanje u dokapitalizaciji je bila 170.000 kuna. Međutim odlučio si se za sudjelovanje u dokapitalizaciji te si uplatio 23 dionice. Što te je koštalo 9.200 kuna.
Sada tih 73 dionice vrijedi 154.700 kuna ako još od tog iznosa odbiješ 9.200 kuna koje si uložio da bi sudjelovao u dokapitalizciji. Onda si izgubio laganih 24.500 kuna u dokapitalizaciji s kojom su svi oduševljeni i svi pitaju kada će druga. Nekome ne vrijede digitroni a to nisam ja.
Vidim da si pun razumjevanja za njegove probleme što na ovoj dokaptalizacij nije zaradio puno za razliku od njega mi mali dioničari su na njoj i izgubili.
Mislim da ti računica ne štima jer ispada ako mi gubimo malo da Pavletić gubi oko 11 mil.kn.
25441 dionica prije dokap. x 3400 kn =86 499 400 kn
12475 dionica x400 kn = 4 990 000 kn
37916 dionica ( sada ima ) X 3119 =80 344 000 kn , gubitak oko 11 mil.kn.
Njegov interes . a i naš je da ta dionica opet vrijedi 3400 kn.
Ne znam zašto ali imam osječaj da on nije izgubio ni u ovoj a ni u prethodnim dokapitalizacijama, jer su podaci slični a ULPL stalno ide u nove dokapitalizacije.
Pavletićev cilj je da dionica bude što niža kako bi on osobno (a i firma u trezoru)kupili što više dionica!I on će,naravno, ovdje dočekati penziju kao direktor!E sad,trtenutno je težak 80 milijuna kuna,ali što više dionica kupi,to mu predstavlja veću imovinu u budućnosti.Pogotovo ako firmu preuzme neki strateški partner.Pa će Pavletić unovčiti svojih 100 milijuna kuna.A mali,sitni dioničari i dalje će cviliti što na dokapitalizacijama nisu dobili 6 već samo pet dionica…A šta ćete,lijepo je Marx pisao da kapitalizam nije pravedno društvo…samo,nitko ga nije slušao.. [embarass]
Vidim da ste svi oduševljeni dokapitalizacijom ULPL. Mišljenja sam da niste ni približno oduševljeni kao Veliki Gazda Pavletić. Evo i malog objašnjenja.
Ako je Veliki Gazda prije dokapitalizacije imao 25.441 znači da je u dokapitalizaciji mogao kupiti 11.448 po 400 kuna. Međutim isti je stekao 12.475 dionica. On pametan, a mi mali dioničari blesavi. Odkud mu razlika od 1027 dinoica. Da li je i njih kupio po 400 kuna.
A ja se cijelo vrijeme pita zašto se izabra baš taj keficijent 0,45, jer kao što sam već rekao na ovom forumu dioničari sa 10 dionica imali su pravo kupiti 5 dionica po 400 kuna, dok su sa 20 dionica mogli kupiti samo 9 dionica po 400 kuna. sa 50 23 dionice itd… Pitao sam se ko će podijeliti taj višak koji dioničari nisu mogli dobit, stvarno sam naivan.
Kad je trebalo uplatiti normalno mlad i naivan uplatio samo hrpu više kako bi i ja malo omastio brk. Normalno nisam dobio ništa samo onaj broj dionica koji mi je pisao na prospektu.
U nekim drugim situacijama u životu ovakvo ponašanje uprave nazvao bi prevarom međutim kom me tjera da imam dionice ULPL. Sami smo krivi.
Pa kad slijedeća dokapitalizacija dođe razmislite da li će te u njoj sudjelovat i ko će u njoj omastiti brk. Vi sigurno ne.
Kolega čitajte cijelu vijest pa će vam biti manje čudno. Niste uzeli u obzir da ima i 1350 dionica na skrbničkom računu što mu je dalo za pravo da upiše još 688 dionica
Pa kad slijedeća dokapitalizacija dođe razmislite da li će te u njoj sudjelovat i ko će u njoj omastiti brk. Vi sigurno ne.
mislim, ćemu se buniti??? on će sigurno debelo i lijepo omastit brk….ali i postojeći dioničari će isto…osim ako nisu kupovali nakon objave da dolazi dokap, takvi se moraju strpit da se oporavi dionica pa onda eventualno prodati….znaš za pravilo, bogati će biti još bogatiji, a siromašni će uvijek biti siromašni….i kupiti mrvice koje im se daju….
ajde…. što ste navalili na Pavletića!?
Pa čovjek je bio marljiv, vrijedan i radišan, kao što se uči u školi, pa zaradio bogatstvo!
Učite na njegovom primjeru i kažite djeci, isto!