ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 09:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
13,45
7.681
571
13,20
13,60
-3,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Hehe, ovaj lik mi se fakat počinje sviđat. [cool]

No respect

Evo pitanje iz vedra neba.
Nije me bilo duze vrijeme ovdje.. no kada dolaze dionice iz dokapitalizacije u nase ruke da mozemo s njima radit sto hocemo 🙂

Vjerujem da je vec bilo dosta govora o ovome.. ali eto.. da ne prelistavam sad stranice ove teme.. ako moze kratki odgovor..

Mea parvitas.

Ovaj Pilula je mrak tip,ali sasvim je razvidno da je iz Pule ili možda šljaker u Uljanik Plovidbi.U principu je u pravu,ali na cijenu ove dionice definitivno utječu mali dioničari,a kojih je preko tisuće i koji su u ovoj sada dokapitalizaciji kupili dodatne 3,4 ili pet dionica.Tako da će na 2700 kuna ipak svi biti zadovoljni,a na tu će cijenu doći za mjesec-dva.Je li tako Pilula-Lilula?[kiss]

misliti ….

to znači posjedovati dionice ULPL!

bez obzira; mali ili veliki, ili ogromni!

samo što nije...

Vidim da pilula još spominje dokape u budućnosti…
Onda, je li tko uspio skužiti što stoji u novom zakonu koju stupa na snagu 01.01.2009.? Hoće li biti dokapa ili neće, ili da očekujemo još jedan na jasen po starom zakonu?[huh]

GLAVNO DA SE PRIČA, PA MAKAR I DOBRO!

Organizacijska odnosno vlasnička struktura Ulpl je takva da se konsolidirano izvješće može prikazivati na više načina. Sigurno ste primjetili da se, za razliku od drugih brodara, prikazuju brojke koje su nešto lošije od stvarnih. Ne knjiže se svi prihodi nego se dio ostavlja za slijedeće razdoblje. Međutim i ono što je prikazano je izvanredno. Vidim da su i investitori to prepoznali, pa predviđam solidan rast ove dionice. Dugoročno, to je jedna od najboljih dionica na burzi. Onima koji smatraju da su izvješća netransparentna i da se tu nešto “mulja” predlažem da što prije izađu iz te dionice i da nas ostale puste na miru, a ne da nas kljukaju svakojakim analizama koje ne “drže vodu”.[angry]

Htio već prije da kažem – pa pilula postaješ sve bolji i bolji..

Uostalom malo oko izvješća za 1 q 08:

U GFI za 2007 godinu rezerve su iznosile 53.190.000,00 kn a sada u izvješću za 1q 08 rezerve iznose 232.495.000,00 kn. Pa radi se u razlici od 179.305.000,00 kn viška novca koji se stvorio tko zna otkud (dobro znamo otkuda [proud]). Sa tim novcem može se kupiti polovnjak kada god gazda Dragutin poželi.

U pojašnjenu stoji, da u rezerve se uključuju sve rezerve i zadržana dobit/gubitak te sve ostale pozicije kapitala i rezervi koje nisu drugdje uključene.

@KNECHT19

Nije ti cudno da se njima u rezervama pojavilo 232 mil kn, a kapital i rezerve ukupno su se smanjile za cca 42 mil kn? Osim toga, ako pogledas izvjesce o novcanom tijeku, gdje bi se vidjelo tih 179 mil kn misteriozno doslih?

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Stvarno misteriozno. Dobro kapital i rezerve ukupno su se smanjile zbog manje dobiti jer nema prodaje brodova što je bila praksa prošle godine. Ali razlika u rezervama je u odnosu na prethodno izvješće veća za 179 mil. kn (a zašto toga nema u novčanom toku? – misteriozno)

Onima koji smatraju da su izvješća netransparentna i da se tu nešto “mulja” predlažem da što prije izađu iz te dionice i da nas ostale puste na miru, a ne da nas kljukaju svakojakim analizama koje ne “drže vodu”.[angry]

Pa ti da nas ucis sta da radimo. Uzeli mi davno svoje od docapa i netragom nestali.[thumbsup]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Inace su tvoji postovi ok, al ovo je cista nebuloza, pa fala bogu svaki dan se cijena dionice mjenja, znaci mozes svaki dan zaradit, ili izgubit. Ne treba ti dokap da bi zaradio.
. To smo ocekivali, stovise tome smo se i nadali……procitajte nekoliko stranica unazad postove od stovanih kolega.

Vezano za nebulozu ja bi rekao da sam bio dobar prognozer. Narucene 4 novogradnje, u godini smo kad za njih moras staviti i neke novce i znajuci stil vladanja docap je bio samo pitanje vremena. Dionica je preko noci skocila 25% a ja u njoj mjesec dana. Prodaja na 3600 i novac u druge dionice, podcjenjene usljed korekcije koje su do danas odradile preko 40% za razliku od ULPL koja je nesto malo mrdnula zadnjih par dana. A sad jos jedna prognoza. Buduci je docap dosao rano nebi me cudio jos jedan krajem godine. I ne brini. Bude li ga bit cu unutra.
Vezano za vracanje nazad ja bi se vratio na godisnje izvjesce. I ono je bilo cudno pa su kolege komentirale da je mozda novac na offshore firmama i da ce ga prikazati i 1Q. Moj komentar je bio ukoliko je to tacno ko nam garantira da ce sav novac zavrsiti u ziru. Jer ako varas drzavu skrivajuci novac na offshore firmama mozes i kolege dionicare (male). Ipak je pozamasna kolicina novca potrebna za dokupiti dionice docapa ekipe iz top 10. Ovo je sve spekulacija ali gdje ima dima ima i vatre kazu nasi stari.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Key developments

Uljanik Plovidba D.D. Announces Earnings Results for the Full Year of 2007
03/28/2008
Uljanik Plovidba D.D. announced earnings results for the full year of 2007. For the year, the company has posted a net profit rose to HRK 254.6 million ($55.2 million/€35 million) from HRK 103.3 million a year earlier. The results were better than in 2006 due to one-off revenue from sale of vessels and revenue from the transfer of retained profit of a foreign subsidiary.

Uljanik Plovidba D.D. Reports Earnings Results for the Nine Months to September 2007
10/23/2007
Uljanik Plovidba D.D. reported earnings results for the nine months to September 2007. The company reported nine-month net profit rose to HRK 255.2 million ( $50 million/€35 million) from HRK 98.2 million a year earlier due to one off-revenue. Total revenue was HRK 395.5 million against HRK 226.0 million for the same period last year. The business results are better than in the same period last year due to one-off revenue from sale of vessels and transfer of retained profits from an earlier year of one foreign subsidiary.

Uljanik Plovidba D.D. Reports Earnings Results for the First Half of 2007
08/6/2007
Uljanik Plovidba D.D. reported earnings results for the first half of 2007. For the period, the company reported net profit of HRK 167.1 million on total revenue of HRK 263.8 million against net profit of HRK 29.9 million on total revenue of HRK 118.4 million for the same period a year ago.

Ovoj je sažetak studije HR brodara gdije je Uljanik plovidba izdvojen kao idealan za preuzimanje zbog malih udjela Največih dioničara ….
EVO vam malo analize sa investments in ex yugoslavian coutryes provided by comeety 300 resarch ,TAVISTOCK INSTITUTE —http://www.tavinstitute.org/work/ koji savijetuje preuzimanje…
inače studiju je naručio—–http://www.royallondongroup.co.uk/home/Home.asp po nalogu grupe investitora iz Londona…Pa vi vidite ima li vatre ili je to samo dim

New Report

Close