Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
Zarada moguca iskljucivo kroz docape. To je bio iskljucivi motiv mog kratkog izleta u ovu dionicu. Netransparentno do zla boga.
također…. [kiss]
najgore je kada su velika očekivanja
ja nisam ništa očekivala pa nisam razočarana
prihodi gotovo isti kao i prošle godine
bitno je da nisu manji
financijski prihodi pun klinac bolji
rashodi više manje isti
dugoročne obveze znatno manje
e sad, prenesena dobit, tu je malo nejasna situacija
meni se ovo čini kao neko hvatanje zaleta
a možda i griješim
ali koliko vidim, tržište dobro reagira
ja sam skromno biće i to mi je dovoljno
Techman: ” Zarada moguca iskljucivo kroz docape. To je bio iskljucivi motiv mog kratkog izleta u ovu dionicu. Netransparentno do zla boga. ” također…. [kiss]
Ako je ” tome tako ” , hajdemo pod hitno do kraja godine još ” par dokapitalizacija ” !
[smiley][smiley][smiley][smiley][smiley]
Zarada moguca iskljucivo kroz docape. To je bio iskljucivi motiv mog kratkog izleta u ovu dionicu. Netransparentno do zla boga.
Inace su tvoji postovi ok, al ovo je cista nebuloza, pa fala bogu svaki dan se cijena dionice mjenja, znaci mozes svaki dan zaradit, ili izgubit. Ne treba ti dokap da bi zaradio. Tvoji motivi su tvoji al ne znaci da su i tocni.
Inace ne vidim cemu nezadovoljstvo izvjescem, pa valjda je svima jasno da se ulpl ne bavi nekim investiranjem tipa dionice ili obveznice, da bi se ti financijski prihodi iz izvjesca mogli smatrat za nesto drugo osim za prenesenu dobit iz proslog kvartala.
To smo ocekivali, stovise tome smo se i nadali……procitajte nekoliko stranica unazad postove od stovanih kolega.
Ali nemam ja sta pricat, burza govori za sebe, ocigledno je da vecina investitora smatra izvjesce pozitivnim kad su nagradili dionicu s toliko prometa i rastom cijene.
Po TA čini mi se da smo prešli gornji boolinger…
može prijevod za nas koji se ne kužimo u TA?
Financijski prihodi su i prošle godine bili veliki, a uprava ih je obrazložila prijenosom dobiti podružnice. Moguće da se to isto ponovilo i u 1Q 08′.
Međutim, tu se onda postavlja pitanje zbog čega poslovanje podružnice nije iskazano u konsolidiranom izvješću? Da je, onda se nebi imalo što prenositi. Na kraju krajeva, prijenos dobiti je transakcija koja ne utjeće na RDG nego samo na CF.
Ako je točno da toliki iznosi potjeću iz dobiti podružnice onda se ja pitam šta radi matica. Ili matica samo trguje brodovima, a podružnica organizira pomorski prijevoz?
Mutno da mutnije ne može biti.
Savage:
”
”
pa očično probijanje boolingera u određenom smjeru znači daljnji jači rast ili pad. u ovom slučaju rast.
p.s. slično je bilo i sa ATPL na 2750… dakle prelazak boolingera, zatim mala korekcija za 50 kn i onda rast do 3000. bumo videli…
mrnjau: ” Savage: ” Po TA čini mi se da smo prešli gornji boolinger… ” može prijevod za nas koji se ne kužimo u TA? ” pa očično probijanje boolingera u određenom smjeru znači daljnji jači rast ili pad. u ovom slučaju rast. p.s. slično je bilo i sa ATPL na 2750… dakle prelazak boolingera, zatim mala korekcija za 50 kn i onda rast do 3000. bumo videli…
Uf, uf[rolleyes]
mrnjau:
”
Savage:
”
”
”
pa očično probijanje boolingera u određenom smjeru znači daljnji jači rast ili pad. u ovom slučaju rast.
p.s. slično je bilo i sa ATPL na 2750… dakle prelazak boolingera, zatim mala korekcija za 50 kn i onda rast do 3000. bumo videli…
Bollingerovi pojasi su neobično uski, to bi moglo nagovijestiti promjenu trenda ove dionice, nadajmo se prema gore. Uz to divergencija (MACD) se povečava. Kako bi rekao Marijan Ban: Sve liči na san. Što će se doista dogoditi bumo vidli.
Financijski prihodi su i prošle godine bili veliki, a uprava ih je obrazložila prijenosom dobiti podružnice. Moguće da se to isto ponovilo i u 1Q 08′.
Međutim, tu se onda postavlja pitanje zbog čega poslovanje podružnice nije iskazano u konsolidiranom izvješću? Da je, onda se nebi imalo što prenositi. Na kraju krajeva, prijenos dobiti je transakcija koja ne utjeće na RDG nego samo na CF.
Ako je točno da toliki iznosi potjeću iz dobiti podružnice onda se ja pitam šta radi matica. Ili matica samo trguje brodovima, a podružnica organizira pomorski prijevoz?
Mutno da mutnije ne može biti.
Pa onda lijepo prodajte dionice nitko vam ne brani …i prestanete piliti po toj mutnoći….prodaš i na miru si i odeš u neku dionicu di nije mutno i kraj….ne razumijem što postate mutno mutno a svi ste zaradili na ULPL masu ….i još vrijednost dionice raste…. pa javite mi za sve tako mutne dionice da ih kupim….
Normalno je da se FI brljaju pa to rade sva poduzeća poznatog svijeta i zato sam se prije nekog vremena osvrnuo na “temeljne analize fundamenta siromašnih” ali nema responsa …..
Kome se ne sviđa proda i ode na drugu dionicu i tamo piše o činjenicama a ne svojim stavovima o mutnoči…
Dionica je mrak ,firma je mrak, sektor je mrak…i što sada ako prikažu lažne podatke zar mislite da podatci formiraju cijenu na HRVATSKOJ BURZI ….[wink] pa praksa baš nije pokazala tako …ovdije ako ide jedna gore idu sve ili sve padaju neovisno o sektoru i financijskim izvješčima …
Zato vam ja tvrdim da ova dionica realno vrijedi 5000 Kn komad isto kao što tvrdim da vrijedi 1700 Kn komad…a sada što će reči mali igrači koji kupovinom 1,3 5 ili 12 dionica pozicioniraju dionicu odnosno njenu tržišnu vrijednost to ne može predvidjeti ni dragi bog.A kamoli nekosolidirana fin. izvješča.
ZAKLJUČAK: Uživajte što dionica ide gore i svi koji ste ušli u nju ove godine i na 3750 kn kroz dokap ste ulaz spustili na 2700 pa do onda guštajte u prirodi i kroz novi dokap ćete ulaz spustiti 2075 kn pa već sada zarađujete ali se trebate strpiti do kraja godine…..pa onda procjeniti što će biti prije dokapa …rast ili rasprodaja… Ovo je dionica na duge staze i tek za godinu dana treba povući crtu. a day traderi će formirati cijenu do onda….a i tako sam vam sve postao što će biti početkom 2009 ,pa do onda lep pozdrav…idemo kroz turizam uzeti parsto tisuća eura da se može na miru prezimit i diskutirati po forumima tko je bolji analitičar i prognozer.
PUSA[bye]