Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,70 | 15 | 1 | 14,30 | 14,60 | 2,80% |
Pa, i nije nesto.
ovako par komentara… ako gledamo uupne prihode bez “ostalih prihoda” od 1Q2007. onda su se prihodi povećali sa 55 na 80 milja, no nije mi jasno od kud im toliko financijskih prihoda? jeli moguće da su to zapravo prihoda od inozemnih podružnica pa ih stavljaju pod financijeske a ne pod redovno poslovanje? jer prihodi od redovnog poslovanja baš i nisu bajni. komentar iskusnijih?
jer prihodi od redovnog poslovanja baš i nisu bajni. komentar iskusnijih?
Da, to je bila srz mog komentara.
Bez izvanrednih + finacijskih, flat prodaja.
Financijski prihodi 23 od 80 mil.
Izgleda da su ovdje prebacili dobit nedostajuću u 4.Q 2007. (kad je bila skoro nula)
Bez toga prihodi i rashodi (bez izvanrednih) gotovo identični 2007.Nevjerovatno – a imaju 3 nova supramaxa – trebali bi plivati u prihodima.
Jednostavno , avanturistička dionica – zarada svakako moguća , ali odoše živci……
Financijski prihodi 23 od 80 mil.
Izgleda da su ovdje prebacili dobit nedostajuću u 4.Q 2007. (kad je bila skoro nula)
Bez toga prihodi i rashodi (bez izvanrednih) gotovo identični 2007.Nevjerovatno – a imaju 3 nova supramaxa – trebali bi plivati u prihodima.
Jednostavno , avanturistička dionica – zarada svakako moguća , ali odoše živci……
ako je do toga da je to prebacivanje dobiti onda se ne bojim… vjerojatno će dobit iz 1Q iz inozemnih podružnica prebaciti na 2Q. ako tako gledamo ja sam sa izvješćem zadovoljan.
Bez izvanrednih prihoda od 1Q prošle godine dobit porasla sitnih 280%, sa 8.751.000 na 33.251.000.
Lijepo.
Evo i FA za TTM.
TTM
Osnovni pokazatelji
Trenutna Cijena 2307
Broj dionica 397.776 (bez trezorskih)
EPS 452,10
SPS 943,62
Bv 1.070,32
MkCap 917.669.232
EBIT 180.262.000
EBITDA 234.885.000
EV 1.552.465.232
P/E 5,10
P/S 2,44
P/Bv 2,16
P/EBIT 5,09
P/EBITDA 3,91
EV/EBITDA 6,61
Pokazatelji profitabilnosti
Prinos na vlastiti kapital (ROE) 42,34%
Prinos na imovinu (ROA) 14,89%
Neto profitna marža 47,91%
Bruto profitna marža 48,03%
Operativna profitna margina 54,95%
+ za trud ali… sad se to fino napravi za 580.000 a ne 400.000 dionica da dobijemo realniju sliku…
Zašto je tako veliki promet već 2.3 milje kuna.?
Netko ima neki info?
ŠPANCIR: ” Financijski prihodi 23 od 80 mil. Izgleda da su ovdje prebacili dobit nedostajuću u 4.Q 2007. (kad je bila skoro nula) Bez toga prihodi i rashodi (bez izvanrednih) gotovo identični 2007.Nevjerovatno – a imaju 3 nova supramaxa – trebali bi plivati u prihodima. Jednostavno , avanturistička dionica – zarada svakako moguća , ali odoše živci…… ” ako je do toga da je to prebacivanje dobiti onda se ne bojim… vjerojatno će dobit iz 1Q iz inozemnih podružnica prebaciti na 2Q. ako tako gledamo ja sam sa izvješćem zadovoljan.
Slažemo se.Samo ne volim kad dobit nestaje i pojavljuje se kao iz šešira.Ekipa je prokleto laka na obaraču i to me živcira – ali , bez pravog rizika……..nema.pravog profita.
Ovo mi izvješće uopće nije jasno. Kako je moguće da sa bulkerima koji bi trebali poprilično zarađivati imaju iste prihode kao i prošle godine?!?!
Jedino su mi financijski prihodi enigma…
Dobro kaže Špancir avanturistička dionica…
Financijski prihodi 23 od 80 mil. Izgleda da su ovdje prebacili dobit nedostajuću u 4.Q 2007. (kad je bila skoro nula) Bez toga prihodi i rashodi (bez izvanrednih) gotovo identični 2007.Nevjerovatno – a imaju 3 nova supramaxa – trebali bi plivati u prihodima. Jednostavno , avanturistička dionica – zarada svakako moguća , ali odoše živci……
Zarada moguca iskljucivo kroz docape. To je bio iskljucivi motiv mog kratkog izleta u ovu dionicu. Netransparentno do zla boga.