ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hm, u vezi novog Zakona o tržištu kapitala je izašao članak i ima ovo što se dijelom odnosi na ULPL:

Savage, 12.05.2008. u 13:49
A s obzirom na dosadašnju praksu, valja napomenuti i da dokapitalizacije privatnim ponudama kakve su bile omiljene kod dijela javnih dioničkih društava više neće biti moguće.

http://www.poslovni.hr/79294.aspx
[/quote]

mislim da se prije odnosi na dokap Podravske s kraja 2006. kad je odvjetnik banke pokupio 2000 komada jer je bio među prvima u redu i za par sati čekanja zaradio nekoliko milijuna… Taj drugi krug dokapa je bio poništen. Ne vidim zašto bi branili dokap ULPLa i time priječili firmu u razvoju.

BTW počišten skriveni nalog od 200 komada na 2200

Top bid
CIJENA KOLIČINA
2.180,01 10
2.180,00 20
2.176,20 7
2.176,10 9
2.176,00 9
2.175,00 6
2.165,02 8
2.165,01 13
2.160,00 16
2.150,01 4
Top ask
CIJENA KOLIČINA
2.233,00 6
2.234,00 7
2.243,00 20
2.245,00 30
2.249,00 2
2.249,99 4
2.258,86 4
2.278,00 4
2.279,00 10
2.299,00 30

Hm, u vezi novog Zakona o tržištu kapitala je izašao članak i ima ovo što se dijelom odnosi na ULPL:

sox101, 12.05.2008. u 13:54
A s obzirom na dosadašnju praksu, valja napomenuti i da dokapitalizacije privatnim ponudama kakve su bile omiljene kod dijela javnih dioničkih društava više neće biti moguće.

[/quote]

nema više dokapa po 400kn …..[cry]

zare:

zare, 12.05.2008. u 13:59
A s obzirom na dosadašnju praksu, valja napomenuti i da dokapitalizacije privatnim ponudama kakve su bile omiljene kod dijela javnih dioničkih društava više neće biti moguće. ”

mislim da se prije odnosi na dokap Podravske s kraja 2006. kad je odvjetnik banke pokupio 2000 komada jer je bio među prvima u redu i za par sati čekanja zaradio nekoliko milijuna… Taj drugi krug dokapa je bio poništen. Ne vidim zašto bi branili dokap ULPLa i time priječili firmu u razvoju.

[/quote]

Ne bi priječili dokap nego način dokapa. Ne znam što piše u zakonu, ali moguće da više ne bi postojale privatne ponude nego samo javne… Ali moguće da su novinari samo krivo prenijeli…

@ zare
Tu je nacrt prijedloga Zakona o TK: http://www.hanfa.hr/uploads/20080430150430.pdf, ali nisam našao ništa o tome o čemu pišeš.

Savage:

zare:

Savage, 12.05.2008. u 14:20
A s obzirom na dosadašnju praksu, valja napomenuti i da dokapitalizacije privatnim ponudama kakve su bile omiljene kod dijela javnih dioničkih društava više neće biti moguće. ”

Ne bi priječili dokap nego način dokapa. Ne znam što piše u zakonu, ali moguće da više ne bi postojale privatne ponude nego samo javne… Ali moguće da su novinari samo krivo prenijeli…
[/quote]

to mi nema neke logike jer bi to značilo kršenje prava malih dioničara. osim ako dokap nebi išao po tržišnoj cijeni.

Još i bolje da nema dokapa po dosadašnjim uvijetima[thumbsup], ko oće plovidbu našu neka plati i diže cijenu[pray]

ttp://www.youtube.com/watch?v=XTzjTaGxews

Uljanik Plovidba d.d. – stjecanje vlastitih dionica

Sukladno članku 118.a. Zakona o tržištu vrijednosnih papira, ULJANIK PLOVIDBA d.d. sa sjedištem u Puli, Carrarina 6 potvrđuje da je dana 12. svibnja 2008. godine stekla 100 vlastitih dionica.

meni je milo kad se trezor puni

free tibet

ovo sa krajem dokapa po nominali je izvrsva vijest za ovu dionicu
više neće biti namještanja cijene od uprave i sličnih upitnih poteza

to znači da cijena može sad gore

Postanite Eu-robovi

ovo sa krajem dokapa po nominali je izvrsva vijest za ovu dionicu više neće biti namještanja cijene od uprave i sličnih upitnih poteza to znači da cijena može sad gore

Ako dio dobiti opet ne nestane u bespuću povijesne zbiljnosti.

ovo sa krajem dokapa po nominali je izvrsva vijest za ovu dionicu više neće biti namještanja cijene od uprave i sličnih upitnih poteza to znači da cijena može sad gore

Po čemu to znači? Što utjeće na to. Pa ova dokapitalizacija je prošla po starim uvjetima, odnosno po 400,00 kn po dionici. Odnosno, što to ustvari znači? Da će dokapitalizacija ići po tržišnoj cijeni?

Ljubazne tete iz RBA Pula su mi dojavile da je preporuka stigla i da je unešena u sustav.

to znači da ako zaživi ovaj novi pravilnik da više neće biti trgovanja povlaštenim informacijama između ostaloga već da će se sve buduće privatizacije voditi nekim drugim a ne nominalnom vrijednostima, a to znači da će biti manje špekulanata i lovaca u mutnom

@špancir
to je istina da uprava može kao dugi niz godina prikazivati nekonsilidirano izvješće al se nadamo da je ipak put u europu popločen nekim novim principima i etikom

nažalost sam izašao iz ove dionice upravo zbog ovih velikih oscilacija i sad mi ostaje samo da dočekam dionice iz dokapa

Postanite Eu-robovi

New Report

Close