ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 12:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
15,20
228
15
15,20
15,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Riješeno e-bankingom ali sam svejedno poslao mail u RBA. Nazvala me gospođa voditeljica poslovnice i ponovila mi priču kako svaki službenik na šalteru mora pročitati uplatnicu i ako vidi da je uplata za Uljanik ne smije provesti uplatu. Objašnjenje je da npr. preko e-bankinga sam pruzimam odgovornost a ovako bi mogao okriviti službenicu. Eto. [lol]

Ovo mi stvarno nije jasno jer ja sam najnormalnije platio u RBA. A objasnjenje mi je stvarno na kraju pameti, pa normalno da bi mogao okriviti sluzbenicu ako ti krivo uplati, ali to mozes napraviti i za svaki racun koji u banci placas ako ti ga sluzbenica krivo uplati. Na kraju krajeva, i e-banking netko nadgleda i biva odgovoran ako se u sustavu dogodi neka greska.

SLK:

Sa papirima si dobio broj računa na koji novac treba uplatiti te poziv na broj. Uzmi opću uplatnicu i uplati u bilo kojoj banci ili FINA-i taj novac na taj račun (jer ti poslovnica RBA i tako nije pri ruci). Ili ako imaš e-banking, preko interneta plati i isprintaj dokaz. To je račun ULPL pri RBA a ne račun RBA. Nemaju oni što taj novac prebacivati ULPL jer si ti uplatio izravno ULPL.

Pošalji uplatnicu i upisnicu u RBA Pulu.

Riješeno e-bankingom ali sam svejedno poslao mail u RBA. Nazvala me gospođa voditeljica poslovnice i ponovila mi priču kako svaki službenik na šalteru mora pročitati uplatnicu i ako vidi da je uplata za Uljanik ne smije provesti uplatu. Objašnjenje je da npr. preko e-bankinga sam pruzimam odgovornost a ovako bi mogao okriviti službenicu. Eto.
[lol]

Mislim, nemam riječi. Kakve gluposti priča ta žena. Bah…

Uglavnom da si ti to riješio, to je najbitnije.

No respect

potpuno suludo.

pa ako bi službenica krivo utipkala ti ne da je bi “mogao” okriviti nego bi i bila i te kako kriva.

šta oni tretiraju svoje službenike kao neke maloumnike kojima je to radno mjesto socijalizacijska mjera pa im se ne može povjeriti ništa ozbiljno? ili zaista takve zapošljavaju?

bankama i je zadaća među ostalim baš to da preuzimaju odgovornost za takve stvari. ako dođe starica koja ima uplatnicu na milju kuna a slabo vidi da se može obratiti njihovim službenicima s povjerenjem da će joj točno ispuniti uplatnicu i obaviti transakciju.

i kako oni prepoznaju koju uplatu mogu prihvatiti a koju ne jer je potencijalno opasna? dokap slučajno ide preko njih pa tu uplatnicu prepoznaju kao bauk, ali uvijek im može doći netko s uplatom za koju oni ni ne znaju što sve o njoj ovisi. ili oni prihvaćaju samo njima dobroćudne uplatnice za pričuvu i komunalije? [shocked]

frishki: ” SLK: ” Sa papirima si dobio broj računa na koji novac treba uplatiti te poziv na broj. Uzmi opću uplatnicu i uplati u bilo kojoj banci ili FINA-i taj novac na taj račun (jer ti poslovnica RBA i tako nije pri ruci). Ili ako imaš e-banking, preko interneta plati i isprintaj dokaz. To je račun ULPL pri RBA a ne račun RBA. Nemaju oni što taj novac prebacivati ULPL jer si ti uplatio izravno ULPL. Pošalji uplatnicu i upisnicu u RBA Pulu. ” Riješeno e-bankingom ali sam svejedno poslao mail u RBA. Nazvala me gospođa voditeljica poslovnice i ponovila mi priču kako svaki službenik na šalteru mora pročitati uplatnicu i ako vidi da je uplata za Uljanik ne smije provesti uplatu. Objašnjenje je da npr. preko e-bankinga sam pruzimam odgovornost a ovako bi mogao okriviti službenicu. Eto. [lol] ” Mislim, nemam riječi. Kakve gluposti priča ta žena. Bah… Uglavnom da si ti to riješio, to je najbitnije.

kupujem dionice već 3 godine a sve preko RBA,navratio jedan dan u siget a djelatnica i ŠEFICA mi kažu da oni nemaju svoje brokere,pe kad sam joj pokazao svoje stare uplatnice-blokada u glavi i tilt-toliko o toj banci

Načuo sam da RBA zaračunava i proviziju prilikom uplate u poslovnicama koje su navedene u Prospektu. Ima li tko info o kojem iznosu se radi?
Prilikom svih predhodnih dokapitalizacija uplate su se vršile u poslovnicama Splitske banke bez provizije.

Istina, naplaćuju proviziju 🙂 smijesno…. sitan iznos, nije tragedija, ali je glupo.

Na 2.000kn uplate (5kom) sam platio 7kn provizije. Na moj komentar da se u prethodnim dokapima nije plaćalo ništa, gđica je [rolleyes] i rekla “bila je to druga banka”.

Načuo sam da RBA zaračunava i proviziju prilikom uplate u poslovnicama koje su navedene u Prospektu. Ima li tko info o kojem iznosu se radi? Prilikom svih predhodnih dokapitalizacija uplate su se vršile u poslovnicama Splitske banke bez provizije.

Provizija je 0,35%

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

dali je 12.05. zadnji mogući dan uplate dokap…..

dali je 12.05. zadnji mogući dan uplate dokap…..

ako sam ne znaš zbrojiti dane (a lijepo ti piše..14 dana od dana slanja preporučenog pismena) nazovi Uljanik plovidbu : odjel za investitore

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

Riješio sam danas dokap u pet minuta. Tko kaže da neznaju svoj posao u RBA, čudi se službenica kad sam joj rekao da neki govore kako su imali problema pri upisu.
Nego, više me muči to što su oni koji su prodali prije mjesec dana po 3700 prošli oko 25% bolje od nas.

Tako je!Mi palamudimo o provizijama i nesposobnoj birokraciji u RBA,a vrijednost dionice pada, pa i ove dodatne kupljene u dokapitalizaciji neće nadoknaditi izgubljenu dobit.Oni koji su prodali po 3500 do 3700 prođoše super.A oni koji su kupovali po tim cijenama i računali na dobar prosjek zbog dodatnih dionica u dokapoitalizaciji od 400 kuna, moraju čekati da im dionica naraste bar 255o kuna,pa da budu na pozitivnoj nuli…[angry]

New Report

Close