Gospodo sa nekima ovdje nešto ne štima !
Ostvarena dobit 254-mil kuna , kod druge kompanjie 239-mil kuna !
Dionica 400.000- kuna , a kod druge 1.395.520- ! Znači 3,48- puta više po dionici / da zanemarimo da je i neto dobit veća /, a vama ” Malo ” ![smiley][smiley]
KNECHT19:
”
Usput febo tako je bilo do sada (zadnje tri godine) valjda je sve po zakonu?
”
Dal je po zakonu ili nije nas boli salgija, pa ne radimo za poreznu upravu, al dal nas veslaju ili ne
na to je već teže odgovorit…
[smiley]
Nitko nas ne vesla,nego mi veslamo sami sebe.Gledamo a ne vidimo. Dioničari TNPL su u zadnjih 12 mjeseci
izgubili , a ULPL je kombinacija tankerske i mokre flote slično TNPL ali u nešto povoljnijem omjeru,a dioničari ULPL su dobro zaradili Tko je jamio jamio, rekao je SLK. Dakle,kao što kaže kolega MRZLJAK ova dionica je sada preskupa,jer ovaj niz špekulativnih dokapitalizacija je zbunio vlasnike dionica,koji su zaboravili da svaka dokapitalizacija vodni kapital i da je trebalo doći do većih zarada iz redovnih prihoda.
Menađment se poigrao sa malim dioničarima/IPO investitorima/,koji ionako pojma nemaju,a ovo je najbolji
način da ih se odere.
Kike Floričić je izašao nedavno,a sada i sestra.Pa barem on dobro kuži brodare.A i Techman je napustio
ovog brodara i ušao u JDPL.
Da je rad Uprave na boljitak firme i svih dioničara pozitivan , govori i podatak da se broj dioničara od 30.09.2007.godine sa 3.232-dioničara popeo do 31.12.2007. na impozantnu brojku od 3.715- dioničara ! Znači porast broja dioničara samo u jednom kvartalu za 483- dioničara !
Svi koji su unutra vjeruju u ” svoju kompaniju “. Očekujem da će nas na kraju 1-kvartala 2008- biti preko 4.000- dioničara ![smiley][smiley]
Tako je Robine a tek 1 Q 2008 će biti fantazija u pozitivnom smislu naravno.[thumbsup]
to je moguće .. ali Q4 2007 je loš ili lošiji od prethodnih kvartala ..
i mene zanima kada se uračunavaju dobiti podružnica u FI .. jel to u istom kvartalu ili sa nekim vremenskim odmakom ..
febo: ” KNECHT19: ” Usput febo tako je bilo do sada (zadnje tri godine) valjda je sve po zakonu? ” Dal je po zakonu ili nije nas boli salgija, pa ne radimo za poreznu upravu, al dal nas veslaju ili ne na to je već teže odgovorit… [smiley] ” Nitko nas ne vesla,nego mi veslamo sami sebe.Gledamo a ne vidimo. Dioničari TNPL su u zadnjih 12 mjeseci izgubili , a ULPL je kombinacija tankerske i mokre flote slično TNPL ali u nešto povoljnijem omjeru,a dioničari ULPL su dobro zaradili Tko je jamio jamio, rekao je SLK. Dakle,kao što kaže kolega MRZLJAK ova dionica je sada preskupa,jer ovaj niz špekulativnih dokapitalizacija je zbunio vlasnike dionica,koji su zaboravili da svaka dokapitalizacija vodni kapital i da je trebalo doći do većih zarada iz redovnih prihoda. Menađment se poigrao sa malim dioničarima/IPO investitorima/,koji ionako pojma nemaju,a ovo je najbolji način da ih se odere. Kike Floričić je izašao nedavno,a sada i sestra.Pa barem on dobro kuži brodare.A i Techman je napustio ovog brodara i ušao u JDPL.
da potpisujem sve navedeno .. od kolege lopine ..
i postavljam još jedno pitanje : zašto uprava nije dokapitalizirala po tržišnoj cijeni ili bliizu te cijene (-10% -20%) .. nego uvjek po nominali ? koja je bila 10x deset puta manja cijena ..?!
KNECHT19: ” Tako je Robine a tek 1 Q 2008 će biti fantazija u pozitivnom smislu naravno.[thumbsup] ” to je moguće .. ali Q4 2007 je loš ili lošiji od prethodnih kvartala .. i mene zanima kada se uračunavaju dobiti podružnica u FI .. jel to u istom kvartalu ili sa nekim vremenskim odmakom ..
morali bi se uračunavati po načelu nastanka poslovnog događaja što bi značilo trenutno tim više što je podružnica dio matice i ulazi u običan FI a ne u konsolidirani..
Sve u svemu, dionica će se tržiti na ovim razinama još dugo jer će prodavati oni kojima se isplati izlaziti (a brijem da je takvih dosta). A što se tiče klana Floričićevih, po mom mišljenju izlaze zato što im je ulaz bitno niži, a moraju nekako sanirati (nerealizirane) gubitke koje su u zadnje vrijeme napravili na nekim drugim dionicama na hrv. tržištu…
morali bi se uračunavati po načelu nastanka poslovnog događaja što bi značilo trenutno tim više što je podružnica dio matice i ulazi u običan FI a ne u konsolidirani..
hvala .. onda znači da nema nekih “skrivenih” “magičnih” prihoda dobitaka , koji bi se vidjeli u Q1 2008 ..
a taj financijski prihod u Q4 je bio vrlo mali 2,6 M kn ..
znači ne bi se trebao očekivati neki spektakl od Q1 2008 ..
hvala .. onda znači da nema nekih “skrivenih” “magičnih” prihoda dobitaka , koji bi se vidjeli u Q1 2008 ..
a taj financijski prihod u Q4 je bio vrlo mali 2,6 M kn ..
znači ne bi se trebao očekivati neki spektakl od Q1 2008 ..
Točno. Znači, možeš postaviti nalog za kupnju na 100kn…
U GFI 2007 stoji , da su rezultati poslovanja bolji su u odnosu na isto razdoblje protekle godine zbog ostvarenih ostalih prihoda s temelja prodaje brodova i financijskih prihoda od unosa zadržane dobiti inozemne podružnice iz proteklih razdoblja.
Kada će se po tvome zadržana dobit inozemne podružnice prenesti u izvješće i koliko bi mogla iznsiti?
Zadržana dobit je već prenesena u 2007.iz ranijih razdoblja.Tako barem piše.Da li postoji još takvih rezervi to znaju insajderi i ja bih volio da ima još sredstava,ali to ja ne vidim i ne znam.A vi ako vjerujte ćuvajte postojeće dionice i kupujte na vlastiti rizik,a ja ću kupovati kada mislim da mi je isplativo na temelju meni dostupnih
informacija.
Volio bih da ste u pravu i da zaradite što više.