Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 15,20 | 228 | 15 | 15,20 | 15,50 | 0,00% |
Techman: ” Jer je to dobar ulaz u sljedeci docap. ” Da li je to originalni hrvatski proizvod, dokapitalizacija po nominali iz godine u godinu ili postoje slicni obrasci i na stranim burzama u etabliranim kapitalistickim drustvima i kompanijama? Ovo mi vise lici na perpetuum mobile za bogacenje velikih dionicara, a prijevoz nafte i kontejnera je posao, vise onako, usput.[shocked]
Logika kaze da iz netto dobiti ne mogu financirati novogradnje (4 kemikalca u 3 Maju). Kad ne ide tako zar nije bolje uzest od kolega dionicara beskamatno i usput i sam dobro zaradit. Nebi se cudio jos jednom docapu ove godine. Aktualni je dosao malo pre rano. [wink]
Prema formuli kolege SLK prognoza jučer za danas glasila je:
X = (ULPL 26.03.) = 3.270 kn
faktor 1.45 = postojeće dionice + dokap.
Y = marža rizika (cca 5% cijene X)
—
Z =(ULPL 27.03) = 2.368 kn
Znači po ovoj logici cijena 27.03.2008 bi morala biti oko 2.368 kn.
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1128&pg=421
Stvarna cijena danas 27.03. iznosi 2375,00 kn – znači pogreška je bila za 7 kn odnosno 0,3%.
Kako kaže kolega SLK: “Tako je bilo kod zadnja dva dokapa, a patterni nisu vječni” a očito važila je ova formula i kod ove dokap.
Kolega SLK – očito ti je matematika jača strana.
Bolje bi bilo da nisam pogodio.
A ta formula nije neka viša matematika, nego logika.
Eto, rijetko, ali ponekad i logika radi na Burzi. U ovom slučaju, tri puta za redom.
Bolje bi bilo da nisam pogodio.
A ta formula nije neka viša matematika, nego logika.
Eto, rijetko, ali ponekad i logika radi na Burzi. U ovom slučaju, tri puta za redom.
Ima li koja formula za sutra? [lol] [wink]
Nebi se cudio jos jednom docapu ove godine. Aktualni je dosao malo pre rano. [wink]
dobro razmišljate kolega….. [wink]
Meni te dionice stoje kod brokera na mojem računu, dali sam ja trebao ista napraviti s dionicama da bi dobio pravo na ove dionice na dokapitalizaciji?
ako Atlanska ima ovakvu dobit onda će i Uljanik plovidba iskazati izvrsne rezultate. Da li ćemo opet u blokadu prema gore?[thumbsup]
analiza by Governor: ULPL pobijedila tržište!
Kolege, ULPL je jedina dionica na ZSE koja ne samo da nije pala u zadnjem valu korekcije, nego je i narasla!
Relevantna cijena za početak analize je cijena prije objave o dokapu, a to je 3000 kn na dan 19.02.2007.
Na taj dan primjerice, cijena ATPL je bila 2670. JDPL 629. TNPL 5050. Rast ULPL od 3000 do 3700 po objavi je špekulativnog karaktera i nema uporište u Mcapu.
Stvar je u tome što bi Mcap nakon dokapa trebao biti jednak Mcap-u prije objave o dokapu uvećan za dodanu vrijednost od iz dokapa (u ovom slučaju 400 kuna po dokap dionici).
Točan matematički izračun cijene nakon dokapa uz pretpostavku flat tržišnog sentimenta je:
Cijena nakon dokapa=3000/(1+0,45)+(400/(1/0,45+1))
gdje je 3000 početna cijena (tržišno određena bez špekulacija o dokapu), 0,45 je postotak povećanja broja dionica, 400 je cijena dokap dionice tj. dodana vrijednost koja se mora alocirati po _svakoj_ postojećoj dionici nakon dokapa, i on u ovom slučaju iznosi 124 kn po dionici (drugi dio formule-iza plusa).
Cijena nakon dokapa bi matematički trebala biti cca 2200 što je ekvivalent 3000 prije objave o dokapu
Momentalna situacija: cijena ULPL je 2370 kn, što je rast u odnosu na 19.02.2008 od 8%. U promatranom periodu tržište je palo više od 5%, a sektor više od 10% (pogledajte cijene sektora u gornjem dijelu posta). Što znači da smo pobijedili tržište za gotovo 15%, a sektor za nevjerojatnih 20%!!
Moram rpiznati da sam danas očekivao cijenu od 1800 do 2200 kuna, i oduševljen sam razvojem situacije!
Društvo, pravi smo holderi i nastavimo li tako, vrlo brzo smo nazad na 3000!! Svaka čast![thumbsup]
U pozivu na dokapitalizaciju ti je objavljena dobit za prošlu godinu
Ovu našu ” miljenicu ” tržište je definitivno prepoznalo !
U zadnjih godinu dana protrgovano je 128.179- dionica , što čini blizu 50% dionica , sa prosječnom cijenom trgovanja od 3.358-kuna po dionici !
Današnje postignute razine trgovanja na tragu su istog ! Ne trreba se tomu čuditi , jer ova dionica je dobrano ” fundamentalno potkovana ” i ima prostora za daljnji rast ![smiley][smiley]