ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 11:57
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,80
192
13
14,60
14,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

governor prosto sam uzeo vremensko razdoblje od saznanja za prošlu dokapitalizaciju do registriranja dokapitaliziranih dionica krajem 12/2007., a zatim kad su nove dokapitalizirane dionice evidentirane u SDA, 02.01. je zadnje nepromijenjeno stanje s dokapitaliziranim dionicama. Razdoblje od 02.01. je početak promjene stanja vlasništva prvih deset dioničara, jer sam pretpostavio da su oni vjerovatno tada počeli donositi odluku o novoj dokapitalizaciji, te su počeli sa pripremama za novu dokapitalizaciju. I konačno na kraju me zanima da li će se pritisak prodaje nastaviti, jer ako se nastavi, vjerovatno neće doći do većeg rasta do 26.03. Ako cijena bude 3.500 kn -4.000 kn uz pad od 45% bit će 2.400 kn – 2.750 kn. Međutim ako se smanji pritisak prodaje, vjerovatno će biti veći rast do 26.03. npr. 4.000 kn -4.500 kn, a to bi onda bio pad poslije na vrijednost 2.750 kn – 3.100 kn. I to je ono zbog čega sam postavio tu usporedbu, a to je razlika od 300-400 kn po dionici, što nije zanemarivo.

Čekaj ovdje pad od 45% na 4000 je 2200, a ako računaš porast onda je to 2750 +45% je 4000, prema tome nešto tu ne štima.

Vergilije: ” Ne sumnjam ja da će dokapitalizacije biti. Ovo su samo razmišljanja o kretanju cijene. ” U svakom slučaju koliko se meni čini isplati se sudjelovati u dokapu jer je po mojoj računici sigurno najbolje prodati nakon stabilizacije, a ne na dan D jer ma koliko se činilo privlačnim prodati na dan D nikad cijena nije toliko pala da ove dodatne dionice dionice nisu pokrile gubitak na već imanim dionicama. I još se k tome puno živaca uštedi. Pad na 3000 +-100 je realan a ispod 2700-2800 čisto sumnjam da ćete gledati dotičnu u najgorem scenariju. Pozdrav!

Ne zelim bit zloguk ali ovaj post cu spremiti pa ga mozemo prokomentirati nakon dana “D”. Ja sam malo veci pesimista. Ne toliko zbog ULPL koliko zbog generalnog stanja na ZSE.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

@ Techman

Ne kažem da će tako biti, ali već trenutna cijena od skoro 3400 kn daje naslutiti da i bi nakon 20-25% pada bila zadržana na 2600 kn. Najbitnije će biti pred dan D. Ako će tad biti 3700 onda pad dan nakon nebi trebao biti ispod 2800. Dobar dio toga naravno ovisi i o ZSE. A ako neće biti tako onda jbg fulao sam, ja nažalost jedan od onih bezgrešnih forumaša kojih je forumu valjda 90%.

Pozdrav!

” Ne zelim bit zloguk ali ovaj post cu spremiti pa ga mozemo prokomentirati nakon dana “D”. Ja sam malo veci pesimista. Ne toliko zbog ULPL koliko zbog generalnog stanja na ZSE.

Sumnjam da bi pisao ovako da nisi mijenjao ULPL za JDPL. Kako stvari sada stoje, pogriješio si.
A kako će bit kasnije, pokazat će vrijeme.

Imam obje.

I'LL BE BACK

quo vadis: ” Daj Lavgar objasni što si mislio sa time: Dok fondovi ne preslože portfelje,a imaju vremena do 01.07,neće vam ništa pobjeći. ” Daj da sad ne zagađujem temu probaj pronači nešto vezano na temu “čišćenje burze”[pray]

Ma nećete zagaditi ništa samo lijepo objasnite.

I ja sumnjam da bi pisao ovako da nije mijenjao ULPL za JDPL (mislim, da mu je to bila pogreška – vidjet će se vrijemenom). Dobro nije nam to tema pa ne bi trebali više o tome (kako tko želi).[yawn]

Ma nećete zagaditi ništa samo lijepo objasnite.

Uvodi se kriterij ulaganja I.F. po kojem smiju ulagati samo u dionice s free floatom večim od 100mil.kuna.
Isto pravilo važi i za mirovinske fondove.Trenutačni pad burze im odgovara (koje li slučajnosti) da jeftino kupe dobre i likvidne dionice.Dakle prvo,fondovi preslažu portfelje i nije ih briga koliko će srušiti cijenu dionica iz kojih izlaze jer izlaze zauvjek,drugo,mali povlače lovu iz fondova pa ovi još više prodaju,treće,mirovinci povlače lovu iz O.I.F.pa ovi opet prodaju nemilice,četvrto,opča kriza na svim burzama i peto najvažnije,samo prodaju a skoro ništa ne kupuju dok ne sruše maksimalno.
Rok do kad pretumbavanje mora završiti je 01.07.2008.Pa sad naši analitičari mudro predviđaju da će oporavak naše burze uslijediti u drugoj polovici godine.I zamislite ,bit će u pravu.Ali ne zato jer su vidoviti već zato jer je to logičan slijed događaja.Dionice će biti nakon 01.07. u čvrstim rukama i igra može početi.A igra se zove namami zeca u kuću i oderi mu kožu.
Zato smatram da je pogrešno prodavati ULPL jer će se poklopiti oporavak burze i sjedanje novih dionica iz dokapa na naše račune.
P.s. Oni koji se ne slažu s mojom filozofijom neka zanemare ovaj post,nije mi namjera niti želja uvjeravati bilo koga u bilo što.

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Čekaj ovdje pad od 45% na 4000 je 2200, a ako računaš porast onda je to 2750 +45% je 4000, prema tome nešto tu ne štima.

Krivo sam se izrazio, mislio sam na cijenu poslije dana D, uvećanu za 45%, na uvjete iz dokapitalizacije. A da sam napisao pad od 31,25%, svi bi pitali otkuda taj postotak. Kako god okrenemo, dionica je kvalitetna, bilo bi malo bolje da većinski vlasnici manje prodaju, al i ovako vjerujem da će biti dobro.

MIG68, netrebaš se bojati vlasnika iz top 10, oni pred dokap prodaju dionica za 4-5 milijuna kuna i sa tim novcem kupe u dokapu 10-12 tisuča novih dionica. Čak ni oni ne nose u žepeku te novce, niti ih drže doma u kasici prasici.

MIG68, netrebaš se bojati vlasnika iz top 10, oni pred dokap prodaju dionica za 4-5 milijuna kuna i sa tim novcem kupe u dokapu 10-12 tisuča novih dionica. Čak ni oni ne nose u žepeku te novce, niti ih drže doma u kasici prasici.

pa naravno ..

proda 100 po X i onda kupi 250 za cijenu tih x koje je dobio

[color=blue][i]Trgovina na malo ,veliko i od panicara u korekciji [/i][/color]

Dionica ce nakon dana D pasti na razinu na kojoj je bila prije vijesti o dokapitalizaciji. Posto je ovaj puta ogromni rast izostao (ULPL je vec sad trebala biti oko 4000), velikog pada nece biti.. Nakon dana D ULPL ne ide ispod 2900

Blago siromašnima duhom...

Uvodi se kriterij ulaganja I.F. po kojem smiju ulagati samo u dionice s free floatom večim od 100mil.kuna.

Imaš neki pisani izvor ili ….[huh]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

New Report

Close