ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 09:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,80
192
13
14,60
14,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa gledano po prošlim dokapitalizacijama mislim da konzervativno možemo očekivati rast do minimalno 3700 te moguće dodirivanje 3900 (možda čak i 4000) na dan D a nakon toga pad na nekih 3000-3100, a možda i manji pad ovisno o stanju tržišta.Može se vrlo lako desiti i da ostanemo iznad 3100 komotno. IMHO

Hm..sve ovisi o sentimentu tržišta ovih dana. Kako stvari sada stoje, vijesti su poprilično dobre.

Ameri danas, kao i prošli tjedan u debelom plusu, brodari još više
Največi tjedni pad zlata od 1983.
Najveći tjedni pad RCB indexa u povijesti.
ZSE u oversoldu.
Dokap.

moglo bi bit dobro[thumbsup]

I'LL BE BACK

Pa gledano po prošlim dokapitalizacijama mislim da konzervativno možemo očekivati rast do minimalno 3700 te moguće dodirivanje 3900 (možda čak i 4000) na dan D a nakon toga pad na nekih 3000-3100, a možda i manji pad ovisno o stanju tržišta.Može se vrlo lako desiti i da ostanemo iznad 3100 komotno. IMHO

Ovo definitivno nije konzervativno, zadnja dokapitalizacija (LKPC) je jedva par posto porasla prije isteka roka. Pad na 3000 [lol] [lol]

Ja ću je hvatati oko 2400[wink]
IMHO

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Daj Lavgar objasni što si mislio sa time:

Dok fondovi ne preslože portfelje,a imaju vremena do 01.07,neće vam ništa pobjeći.

Savage: ” Pa gledano po prošlim dokapitalizacijama mislim da konzervativno možemo očekivati rast do minimalno 3700 te moguće dodirivanje 3900 (možda čak i 4000) na dan D a nakon toga pad na nekih 3000-3100, a možda i manji pad ovisno o stanju tržišta.Može se vrlo lako desiti i da ostanemo iznad 3100 komotno. IMHO ” Ovo je definitivno nije konzervativno, zadnja dokapitalizacija (LKPC) je jedva par posto porasla prije isteka roka. Pad na 3000 [lol] [lol] Ja ću je hvatati oko 2400[wink] IMHO

Dokle mislite uspoređivati dokap ULPL sa LKPC?
Ta vam je analogija potpuni promašaj…, a vi kako hoćete…

I'LL BE BACK

Analogija je na mjestu, jer je sentiment tržišta isti. Pa komotno možeš usporediti sa ULPL prvom dokapitalizacijom, razlika je par posto….

http://www.rast.hr/hr/trziste/grafikoni/ULPL-R-A,ZSE.html

Pa analogija ti nikako nije na mjestu (osim što želiš, da dionica ULPL nakon dokap. što više rokne na dole pa da je jeftino kupiš). [lol]

Štos je u vlasništvu. Zna se tko je vlasnik u LKPC i zbog kojih interesa dokap. tamo nije uspjela. U ULPL nema fondova i države u TOP 10 (već izključivo fizičke osobe) zato i postoji veliki interes (kao i tri puta do sada) da se 31.3. na skupštini izglasa dokap.[cool]

Ne sumnjam ja da će dokapitalizacije biti. Ovo su samo razmišljanja o kretanju cijene.

Postavite se iznad blokade vi koji mislite sutra prodavati. Prodat ćete.
Neka skuplje plate oni koji nisu iskoristili popust prošlog tjedna.

I'LL BE BACK

Ne sumnjam ja da će dokapitalizacije biti. Ovo su samo razmišljanja o kretanju cijene.

U svakom slučaju koliko se meni čini isplati se sudjelovati u dokapu jer je po mojoj računici sigurno najbolje prodati nakon stabilizacije, a ne na dan D jer ma koliko se činilo privlačnim prodati na dan D nikad cijena nije toliko pala da ove dodatne dionice dionice nisu pokrile gubitak na već imanim dionicama. I još se k tome puno živaca uštedi. Pad na 3000 +-100 je realan a ispod 2700-2800 čisto sumnjam da ćete gledati dotičnu u najgorem scenariju.

Pozdrav!

Daj Lavgar objasni što si mislio sa time: Dok fondovi ne preslože portfelje,a imaju vremena do 01.07,neće vam ništa pobjeći.

Daj da sad ne zagađujem temu probaj pronači nešto vezano na temu “čišćenje burze”[pray]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

past če za onoliko koliko je rasla zbog vijesti o dokapu

Hanfa ništa ne odlučuje 31.03..Na taj dan je skupština pa ako na skupštini izglasaju dokap onda se s tim prijedlogom ide prema hanfi koja predmet razmatra obično u roku od mjesec dana.Znači ako hanfa promjeni datum,a može,to će se znati tek kroz mjesec dana,ništa prije.Da rezimiramo:tko neće o dokap treba prodati sutra i prekosutra,tko ide u dokap može prodati nakon 31.03.kad uprava pusti vijest da je na skupštini prihvačen prijedlog o dokapu a oni (kao ja) koji žele biti sigurni jednostavno ostaju unutra. Nemojte žuriti van nije još kraj korekcije.Dok fondovi ne preslože portfelje,a imaju vremena do 01.07,neće vam ništa pobjeći.[rolleyes][rolleyes]

E sada mi nije jasno, znaći nije sigurno da sam u dokapu ako prodam 27.03.

New Report

Close