Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
@ lula Budući da ima unutra s jedne strane hrpa špekulanata koji čekaju 4k da se iskrcaju, a s druge strane, marginaša koji nisu skloni riziku i žele srezati izloženost, ne očekujem da će zaključna biti iznad 4.000 …
Tko se mislio iskrcati taj se i iskrcao…ovi koji su ostali nemaju se niti namjeru iskrcavati prije dokapa
Evo usporedbe stanja prvih 10 za vrijeme prošle dokapitalizacije, i stanje ove godine po saznanju za novu dokapitalizaciju, jer vjerovatno su prvih deset znali za dokapitalizaciju i početkom 2008. godine, dok mi ostali nismo znali, vidljiva je promjena u dvostruko većoj prodaji 3597/7973 sad u odnosu na jesen 2007. godine.
Evo usporedbe stanja prvih 10 za vrijeme prošle dokapitalizacije, i stanje ove godine po saznanju za novu dokapitalizaciju, jer vjerovatno su prvih deset znali za dokapitalizaciju i početkom 2008. godine, dok mi ostali nismo znali, vidljiva je promjena u dvostruko većoj prodaji 3597/7973 sad u odnosu na jesen 2007. godine.
Totalno ne razumijem ovu usporedbu s datumom 17.12.1007. Čemu taj datum? Što ti zapravo uspoređuješ?
Isto tako i 02.01.2008?[undecid]
Ako uspoređuješ stanje po objavi prošle dokapitalizacije i dan D prošle dokapitalizacije(ili što već) s istim datumima ovog dokapa, onda zašto ne uzimaš identične momente za usporedbu?
I još nešto, pa naravno da je sad više prodaje kad se mora dokapitalizirati i više dionica, ne? Pa ne raste lova na drvetu!!!
A ako je koji prodao nešto više dionica u periodu do dana D u ovom najnovijem dokapu, nego što mu treba love za dokap, možda misli kupovati i na 27.03 i nakon (nitko nemože znati dokle će cijena ići dole, mi možemo pretpostaviti nekakav patern ali u uvjetima kakvo je tržište ovih dana nepredvidivo nezahvalno je išta prognozirati),te na taj način pružiti i svojevrstan support na bidu, te se nakupovati još dionica u eventualnom yoyo efektu. U krajnjoj liniji, njima i nije baš u interesu da im cijena zaroni nakon dokapa više od matematičke pretpostavke, zar ne?
Pa krenite malo od sebe, što bi vi napravili da imate podosta dionica ULPL još od davnih dana i da vam je ovo 3, ili 4. dokap i da k tome vjerujete u firmu i njenu budućnost, a kamoli da ste u vlasničkoj strukturi?
Stvarno mi nije jasno što vam je čudno da prije dokapa prodate cca 5% svojih dionica da bi s tim novcem kupili još 45% novih.
Ljudi, dokle se ovome mislite čuditi i što vam još nije jasno? hvala.
Nije ni meni jasno što je pisac mig68 hteo da kaže. TOP 10 sudjeluje već četvrti put u dokap. Znači četiri puta kupuje dionice po nominali 400 kn. I da se razumijemo ništa nemam protiv toga. I ja pokušavam sa puno manje nula na računu raditi isto. I stvarno što vam je čudno da prije dokap. prodate cca. 5% svojih dionica da bi s tim novcem kupili još 45% novih?[rolleyes]
Što više takvog biznisa in tko je razumio, razumio je. Ciao.
da li smo se trebali čuditi vidjet ćemo u četvrtak, a da eventualno čuđenje ne bude preveliko ja sa dijelom svojih dionica (nažalost većim od 5%) u utorak ili srijedu izlazim
governor
prosto sam uzeo vremensko razdoblje od saznanja za prošlu dokapitalizaciju do registriranja dokapitaliziranih dionica krajem 12/2007., a zatim kad su nove dokapitalizirane dionice evidentirane u SDA, 02.01. je zadnje nepromijenjeno stanje s dokapitaliziranim dionicama.
Razdoblje od 02.01. je početak promjene stanja vlasništva prvih deset dioničara, jer sam pretpostavio da su oni vjerovatno tada počeli donositi odluku o novoj dokapitalizaciji, te su počeli sa pripremama za novu dokapitalizaciju.
I konačno na kraju me zanima da li će se pritisak prodaje nastaviti, jer ako se nastavi, vjerovatno neće doći do većeg rasta do 26.03. Ako cijena bude 3.500 kn -4.000 kn uz pad od 45% bit će 2.400 kn – 2.750 kn. Međutim ako se smanji pritisak prodaje, vjerovatno će biti veći rast do 26.03. npr. 4.000 kn -4.500 kn, a to bi onda bio pad poslije na vrijednost 2.750 kn – 3.100 kn. I to je ono zbog čega sam postavio tu usporedbu, a to je razlika od 300-400 kn po dionici, što nije zanemarivo.
Nego da ja Vas pitam u utorak i srijedu do kud idemo? Malo nas je sj… ova korekcija… prošli dokap smo bili preko 4700Kn…
ali nije bilo korekcije i ovakva loša sentimenta već euforia, a i ima 30%više dionica,pa sad još više.
ploafon 4000[pray]
lutrija
je li dan D 27. ili 31.(samodol )
ako do 31 .izplovimo iz korekcije možda i neče biti veče razlike u cijeni na dan D i tjedan nakon .
nadam se pošto ču ih zadržati
Nego da ja Vas pitam u utorak i srijedu do kud idemo? Malo nas je sj… ova korekcija… prošli dokap smo bili preko 4700Kn…
Pa dovraga, nemre cijena ostat ista nakon konstantnog dodavanja dionica.
Sad bi na tu temu mogao bacit jedan reductio ad absurdum da ne drzim jedva oci otvorene. [lol]
lutrija je li dan D 27. ili 31.(samodol ) ako do 31 .izplovimo iz korekcije možda i neče biti veče razlike u cijeni na dan D i tjedan nakon . nadam se pošto ču ih zadržati
Tako i ja razmišljam,poklopit će se oporavak burze (privremeni) i dan D pa će amortizirati pad.I opet će biti pa kako sad to ,pa prošli put je više palo,šteta što sam prodao itd,uglavnom klasika.[proud]
Pa i dobit i prihodi nam se poduplavaju, a cijena ni makac…[proud]
Gledam cijenu ULPL od nove godine i ostala skoro ista (možda zbog dokap.) dok su u uvoj korekciji trenutno cijene ostalih dionica duboko pale, a pogotovo cijene brodarskih dionica. Možda je ovo kraj korekciji na dole pa ćemo gore (mislim pogotovo na one, koji će kupiti dionice ULPL po nominali od 400 kn). Mislim, da se to dugoročno izplati jer tako radi TOP 10 i uprava.
Pa ako je to dobro TOP 10 i upravi dobro je i nama.[cool]