Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
Može jedno objašnjenje?
3.1. Utvrđuje se Račun dobiti i gubitka ULJANIK PLOVIDBE za 2007. godinu:
DOBIT 29.511.575,54
3.2. Utvrđuje se konoslidirani račun dobiti i gubitka za Grupu ULJANIK PLOVIDBA
DOBIT 254.570.509
Pa nakon toga:
Dobit Društva ULJANIK PLOVIDBA ZA 2007. godinu u iznosu od 29.511.575,54 kuna
se raspoređuje kako slijedi: bla bla bal
Dakle pitanje je: A gdje se raspoređuje razlika između 254. ml i 29 ml?
Koju dobit uzimamo pri računanju mulčipli? (Znam da je odgovor ovu veću, ali zašto onda ovu veću ne raspoređujemo u npr. dividendu?)
Puno pitanja, malo odgovora …
imam nesto dionica pod skrbničkim (kupio sa lovom od margina ULPL), dali i njih moram stavit na slobodnu poziciju kao sto moraju i oni sa PBZ investorom?
imam nesto dionica pod skrbničkim (kupio sa lovom od margina ULPL), dali i njih moram stavit na slobodnu poziciju kao sto moraju i oni sa PBZ investorom?
Ne moraš, moraš se javiti banci i reći da želiš sudjelovati u dokapitalizaciji. Na dan dokapitalizacije moraš imati slobodan novac na skrbničkom i banka će uplatiti za tebe te registrirati iste na tvoj račun.
Ovo za PBZ investorom nisam znao. Čuj, stoje ti dionice na skrbničkom računu, a nisu pod marginom!? E, svaka vam čast tko god radi preko njih!
Jako dugo već pratim ovaj forum i konačno sam se odlučio registrirati da barem nekom pomognem riješiti neke dvojbe.Dakle što se tiče dokapa u kojima sam sudjelovao a to je naravno i prošli kod kojeg sam dionice kupovao preko PBZ Investora,nema nikakve potrebe stavljati dionice na slobodnu poziciju i ne znam od kuda vam te informacije.Jedino je bitno da ih na dan dokapa imate registrirane a nije važno jesu li na slobodnoj poziciji ili su registrirane kod nekog brokera.Nakon odobrenja hanfe dobit ćete doma preporučenu pošiljku od
uljanika o broju dionica koje možete dokapitalizirati i rok do kada ih morate uplatiti kod Splitske banke.Naravno
da dobijete i original formular u koji upišete par stvarčica koje traže,uzmete lovu ,uplatite i nakon kratkog vremena SDA vam pošalje obavijest o novom broju dionica na vašoj poziciji u SDA .Registrirate ih sa brokerom i možete ih prodavati ako hoćete.Jednostavno da jednostavnije ne može biti,i to vam je sa uljanikom uvijek tako.Pozdrav
Je li bolje kupovati ovog ili udućeg tjedna?[huh]
SMSM (IMHO hrvatski-Samo Moje Skromno Mišljenje) bolje ovaj tjedan. Pitanje je dana kada ekipa prestane skupljat za dokap pa ode cijena na 4000+.
Jako dugo već pratim ovaj forum i konačno sam se odlučio registrirati da barem nekom pomognem riješiti neke dvojbe.Dakle što se tiče dokapa u kojima sam sudjelovao a to je naravno i prošli kod kojeg sam dionice kupovao preko PBZ Investora,nema nikakve potrebe stavljati dionice na slobodnu poziciju i ne znam od kuda vam te informacije.Jedino je bitno da ih na dan dokapa imate registrirane a nije važno jesu li na slobodnoj poziciji ili su registrirane kod nekog brokera.Nakon odobrenja hanfe dobit ćete doma preporučenu pošiljku od uljanika o broju dionica koje možete dokapitalizirati i rok do kada ih morate uplatiti kod Splitske banke.Naravno da dobijete i original formular u koji upišete par stvarčica koje traže,uzmete lovu ,uplatite i nakon kratkog vremena SDA vam pošalje obavijest o novom broju dionica na vašoj poziciji u SDA .Registrirate ih sa brokerom i možete ih prodavati ako hoćete.Jednostavno da jednostavnije ne može biti,i to vam je sa uljanikom uvijek tako.Pozdrav
Dakle, ako je na PBZ investoru treba izvršiti registraciju, ako sam dobro razumjela i još jedno pitanje, možda je već pisalo, ali nisam pratila-na koji dan se moraju imati dionice da bi diobio dividendu?
@ marek i ostali klijenti PBZ investora:
Svi koji žele učestvovati u dokapitalizaciji ULPL (ili bilo kojoj drugoj), a dionice su kupili preko PBZ investora MORAJU odregistrirati svoje dionice.
U nastavku prilažem mail koji sam dobio iz odjela Direkcija skrbništva nad vrijednosnim papirima – PBZ banke:
Što se tiče postupanja banke u slučaju korporativnih akcija za klijente korisnike PBZ Investora, “Ovisno o tipu korporativne akcije drugačije se postupa tj. obzirom da se Banka ograničila na pružanje “ograničene” skrbničke usluge, Banka će provoditi samo mandatorne korporativne akcije bez ikakve dodatne naknade. Sve one korporativne akcije u kojima postoji mogućnost odabira, klijent će samostalno provoditi na način da odregistrira dionice.
U nastavku su dani primjeri postupanja za uobičajene korporativne akcije na hrvatskom tržištu:
– dividenda – novac se odobrava računu klijenta s datumom primitka novca u Banku – nema nikakvih dodatnih troškova
– dioba dionica / spajanje dionica – broj dionica će biti korigiran – nema nikakvih dodatnih troškova
– izmjena oznake izdavatelja / promjena nominalne vrijednosti – podaci će biti korigirani – nema nikakvih dodatnih troškova
– preuzimanje / dokapitalizacija / skupštine društava – za sudjelovanje u korporativnoj akciji potrebno je da klijent Banci dostavi zahtjev za odregistraciju pozicije (s PBZ Investora na vlasničku poziciju) te da dalje samostalno postupa po istoj (neovisno o Banci)”
Nadam se da smo sa ovom temom završili,
Pozdrav!
Klas optim: ” Je li bolje kupovati ovog ili udućeg tjedna?[huh] ” Što se dogodilo u sklopu?
Također pozdravljam promjenu !
Kada u Hrvatskoj dobijemo 80.000- novih ulagača godišnje , na nivou ” kupaca automobila ” , koji će ulagati u vlasništvo-dionice naših kompanija , gdje će nam biti kraj ????
[smiley][smiley]