Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 15,20 | 228 | 15 | 15,20 | 15,50 | 0,00% |
Inače nemam niti jedan komad ali ozbiljno razmišljam o ulasku.
Savage, ako misliš ući, kako je jedan kolega već napomenuo, 36xx je prilika, naravno IMHO. Ja sam ulazio po prosjeku od 3000, i još nadokupljujem na ovim razinama s parama od HT-a (prodao manji dio na 333). Možda se još malo spusti ovih dana, al sumnjam da će ispod 35xx.
Ne vjerujem da će cijena ostati na ovim razinama što se bližimo 26.03.08.
ipak… sve je to rizik, bilo bi dosadno da nije tako[thumbsup]
Put brodarstva je za kojih 3 godine potpuno jasan – ekspanzija je neminovna.
Oni koji pričaju da se ULPL razvodnja, pojma nemaju o brodarima i zato drukaju na dolje da čim jeftinije kupe. ULPL prodajem tek za koju godinu a do tada….strictness
[thumbsup]
hm, koliko treba sda da proknjiži vlasništvo? imam na investor regane ulpl i ako je tako kako kaže slk, trebao bih čekati 01.05. da mi sjednu sve dionice koje dobijem gratis i tek onda u prodaju. malo mi je to dugo čekati. ovo mi je prvi dokap i mislim da će se tržište dobro konsolidirati u travnju i čekanje na te dionice po 400 kn je mislim pušiona (ali samo za mene), jer sam, kako sam rekao, dao figuru za poziciju. možda (ako doista trebam čekati mjesec dana za pravo dokupa dionica) neću čekati dokap, nego dionice prodati na nekoj većoj cijeni, ako se ista pojavi do dana D. naravno, pretpostavka da je veća od 3710
[undecid]
može li mi netko reći kada treba odregistrirati dionice (pustiti ih na slobodnu poziciju u sda) i da li je doista točno da bi nakon i de iure izglasanog dokapa trebalo čekati mjesec dana?
to mi čini zaleđenu lovu do 01.05., a kako rekoh, predviđam konsolidaciju/stabilizaciju tržišta u travnju.
ma i prije…
Put brodarstva je za kojih 3 godine potpuno jasan – ekspanzija je neminovna. http://seekingalpha.com/article/66266-dry-bulk-shipper-anomaly-in-spot-pricing-creates-buy-opportunity?source=yahoo Oni koji pričaju da se ULPL razvodnja, pojma nemaju o brodarima i zato drukaju na dolje da čim jeftinije kupe. ULPL prodajem tek za koju godinu a do tada….strictness [thumbsup]
svakom daljnjom dokapitalizacijom trenutno se razvodnjava kapital društva na način da zarada po dionici trenutno biva manja. ukoliko se sredstva od dokapa međutim ulože u dugotr.imovinu društva odnosno u core business tada bi u nekom budućem periodu pokazatelji rentabilnosti trebali porasti kroz dodatne zarade od te nove imovine. e sad se samo postavlja pitanje učestalosti dokapa i da li će rentabilnost kapitala (kroz dodatni rast prihoda) to moći tako brzo pratiti. također pritisak na tržišnu cijenu dionice vršit će svaka nova dionica koja bude u opticaju na tržištu (nakon svakog dokapa) jer će uvijek postaojati oni koji će ih htjeti prodati a bit će ih sve više nakon svakog novog dokapa.
Tako otprilike ja gledam na to.NHF
[smiley]
Kao što su neki prije rekli nemoguće je predvidjeti cijenu prije i poslije dokapa i uzaludno je uopće pričati o tome. Ona će najviše ovisiti o kretanju cijele burze idućih mjesec dana i zato jedino što možemo je nadati se da crobex ostane bar na ovim razinama. Nekako me strah sutrašnjeg dana.
Na cijenu ULPL gledam ponajviše dugoročno sa svim mogućnostima na njezino formiranje. Koja je fer cijena? – neću kazivati, jer gledam dionicu ULPL kao dobru dogoročnu perspektivu.
Tako za dva bulkera ULPL za koji mjesec prestaju ugovori, a novi ugovori (TC) će se vjerovatno zbog velike expanzije u svijetu brodara sklopiti po puuuuno višim cijenama. A da ne pričam o novim brodovima sljedeće godine….Zato kome je bitno kakva će biti cijena sljedeći mjesec? Mene b…..
…bit će još lijepih vijesti ove godine za ULPL…….
nije da otkrivam toplu vodu…ali [rolleyes]
neću niš pisati na temi jer moderator bi izbrisao post, možda zato jer ispada drukerski……a nisam to nikad radio nego iznosio uvijek samo ono što sam čuo……
….na PM odgovaram ako nekoga zanima [bye]
mene zanima[huh]
drukera ko žutih mrava na sve strane (naišla sam čak i na post da je Toda dobio Migros par dana prije objave da niš od toga, haha!), nemaš beda
a i ne znam kaje PM (pada mi nekaj neprilično na pamet)
molim moderatora da se ne obazire na moje šale
dosad me par puta skidao, nikak da se opametim
KNECHT19: ” Put brodarstva je za kojih 3 godine potpuno jasan – ekspanzija je neminovna. http://seekingalpha.com/article/66266-dry-bulk-shipper-anomaly-in-spot-pricing-creates-buy-opportunity?source=yahoo Oni koji pričaju da se ULPL razvodnja, pojma nemaju o brodarima i zato drukaju na dolje da čim jeftinije kupe. ULPL prodajem tek za koju godinu a do tada….strictness [thumbsup] ” svakom daljnjom dokapitalizacijom trenutno se razvodnjava kapital društva na način da zarada po dionici trenutno biva manja. ukoliko se sredstva od dokapa međutim ulože u dugotr.imovinu društva odnosno u core business tada bi u nekom budućem periodu pokazatelji rentabilnosti trebali porasti kroz dodatne zarade od te nove imovine. e sad se samo postavlja pitanje učestalosti dokapa i da li će rentabilnost kapitala (kroz dodatni rast prihoda) to moći tako brzo pratiti. također pritisak na tržišnu cijenu dionice vršit će svaka nova dionica koja bude u opticaju na tržištu (nakon svakog dokapa) jer će uvijek postaojati oni koji će ih htjeti prodati a bit će ih sve više nakon svakog novog dokapa. Tako otprilike ja gledam na to.NHF [smiley]
Mogao bih se samo djelomično složiti sa gornjom diskusijom !
Kapital društva svakom dokapitalizacijom ojačava , nema govora o razvodnjavanju ! Kao u izvješču za 31.12.2007. očekujem značajno povečanje dugotrajne materijalne imovine to očekujem i porast zarade od iste !
Od sredstava prošle i prikupljenih sretstava dokapitalizacije koja će biti tek izglasana očekujem nove kupnje brodova , a stime i budući porast zarada ! Kako idem u dokapitalizaciju , posjedovat ču više dionica i zasigurno će mi i tržišna vrijednost ukupnog portfelja / u Uljanik plovidbi / biti veća ![smiley][smiley]
dobro zbori RH, treba i iz tog kuta promotriti stvari. da je stock-split, to bi bilo drugo, no tu je riječ o ulaganju u rast, a to je dobro, kajne? dugoročno, mislim, mada meni paše i da se paničari i jahači iskrcavaju, ja bum ih čekala na bidu, hehe
meni je to sve kul
mene zanima[huh] drukera ko žutih mrava na sve strane (naišla sam čak i na post da je Toda dobio Migros par dana prije objave da niš od toga, haha!), nemaš beda a i ne znam kaje PM (pada mi nekaj neprilično na pamet) molim moderatora da se ne obazire na moje šale dosad me par puta skidao, nikak da se opametim
sto se tice PM-a, pretisnes na moje ime i onda imas opciju “posalji priv.” [thumbsup]