ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 23:14
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
15,20
228
15
15,20
15,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zanima me jel dokumentacija za dokap stiže preporučenom poštom ili običnom?

Preporučeno.

No respect

Buco:

Zanima me jel dokumentacija za dokap stiže preporučenom poštom ili običnom?

Preporučeno.

… mrzim preporučeno, nikad mi nema nikog kad poštar dođe… Hvala na odgovoru…

@Faust.

Ovaj put je istina prije objave bila nisko zbog korekcije i prošle godine isto možda,ok.ali 15.11.2006 nije bilo korekcije ,2405kn.I opet je nakon dokapa 02.01 2007 pala niže,znači na 2250kn.
Nije bitno koji točno dan nakon dokapa,bitno je da nakon svakog dokapa padne niže nego što je bila prije.
Dokaz je graf na zse.Ali ja sve to smatram raspravom a ne prosipanjem neke velike pameti.Ako netko pomoču grafa i brojki dokaže suprotno onda sam u krivu.Tvrdim da nakon dokapa ide ispod 3000kn,pa makar na kratko.

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Cijena dionice nakon završetka mogućnosti sudjelovanja u dokapu, dakle 27.03. nije u apsolutno nikakvoj korelaciji sa cijenom na dan prije objave dokapitalizacije.

Koliko je cijena dionice pala nakon zavšetka mogućnosti dokapizalizacije se može gledati u okviru od samo i jedino nekoliko dana. Samo tada je jedini bitan faktor završetak dokapa. Za sedam dana, u igri su svi ostali: trend burze, brodara i sve ono što utječe na cijenu jedne dionice.

No respect

@SLK

Razumijem na što ukazuješ i u pravu si gledano s tvog stajališta.Ja gledam na stvar iz drugog ugla,mene interesira dali nakon dokapa ,nebitno koliko kasnije,mogu kupiti ULPL a da matematički budem na istom kao da sam sudjelovao.U zadnja dva navrata je to iz različitih razloga bilo moguće.Radi se o špekulaciji koja se može ostvariti a i ne mora.Nema ljutiš,pozdrav[thumbsup]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

hm… češ-češ, lavgar je malo detaljnije to ipak proanalizirao (na koncu konca, kao i ja) i vjerojatno, kao pravi ziheraš, uzeo onaj gori scenarij. slažem se s njim i ne očekujem plafon od 3000 kn niti tjedan dana nakon fijuknuća dionice. mislim da bi nas moglo dočekati kojih 2700-2850. nadam se da griješim. slk veli da nije u korelaciji cijena prije dokapa i nakon. prate se trendovi i odstupanja i nisu uvijek bili isti uvjeti na tržištu kad je objavljen dokap. trenuci objave zadnjeg dokapa ulpl su nešto prestrašno za zse… zanimljiv scenario nas očekuje.
ja sam dao figuru za poziciju. prodao dobre dionice i kupio ulpl kalklirajući da će stabilizacija tržišta potrajati oko 45 dana, taman da se vratim ponovo na stare dionice uz nešto malo razlike za grah sa rebarcima i vino-voda pol-pol.

A mogli bi malo proučiti graf koji pokazuje stanje prije i poslije prijašnjih dokapitalizacija.Evo naprimjer:Dana 15.11.2006 cijena ULPL =2405kn.(vijest o dokapu),nakon dokapa pada 02.01.2007 na 2250kn.Na dan objave slijedeće dokapitalizacije 17.08.2007 cijena 3099kn.,nakon dokapa 2900kn.Ovaj put je na dan objave čak niža nego prošli put-3000kn[shocked].Na osnovu ovoga probajte izračunati kakva će cijena biti nakon dokapa[rolleyes] (do sad nakon svakog dokapa cca.10% niža)

ako ćemo gledati po nekih prosječnim cijenama 3 dana prije objave i 3 dana nakon objave – kraj 2006. – Prije objave je bila cca 2500 i nakon toga pala na 2200. U drugoj se mogla kupiti po 3000, ali uzmimo u neku goru ruku da je bila 3200 da bi nakon dokapa bila 3500 znači 10% viša. Sad je prije objave bila 3000. IMHO mislim da će nakon dokapa biti oko 3300, a u najgorem slučaju da ispod 3000 nema šanse da padne ako se tržište znatnije ne poremeti. Inače nemam niti jedan komad ali ozbiljno razmišljam o ulasku.

ako razmišljaš o ulasku, sad ti je prava prilika savage. mislim da je close u petak bio 3659, a ja je isti dan po objavi dokapa platio 3710. otišla je gore još par lipa i pala na ovu sada cijenu. ako malo proanaliziraš prijašnje dokape, vidjet ćeš da je uvijek jedan zub/azrez niske cijene. to je upravo ovaj…
ne možeš omanuti ako uđeš…

Dečki i cure: jedini pattern koji se može pronaći u posljednja dva dokapa, jest da će cijena 27.03. biti oko 25% niža od cijene 26.03.

Imati 2 dionice po cijeni od 26.03. jest isto što i imati 3 dionice po cijeni od 27.03 plus diskont čekanja.
Svi koji nisu prodali 26.03. neće sutra prodati jeftinije od 25%. Realno, cijena bi trebala pasti za cca. 30%, no pada manje upravo zbog toga što svi koji sudjeluju u dokapu, imaju određeni diskont, jer na svoje dionice iz dokapa moraju čekati oko mjesec dana.

Ako vam je bitno da ULPL 27.03. bude 3000 kuna, onda zadnja cijena 26.03. mora biti 4000 kuna.
I to je sva mudrost i jedino što se može prognozirati.

Zato kažem da nema korelacije cijene prije objave dokapa i nakon završetka. Sve ovisi o zadnjem danu dokapa.

No respect

Ne razumjem u cemu je problem .
na koliko ce cijena dinice pasti ili na koliko ce rasti .
svi ,bas svi , koji ne mogu izracunati,
i nerazumiju neka se ostave corava posla .
Cijena moze znacajno pasti ,gledajuci stanej trenda i dokapitalizacije ne mora zanciti da ce cijena rasti .
Ocito je da prodaja jaca ( kao i na svim dionicama ) , ali samo najbolji ostaju .
Živi bili pavidjeli [thumbsup].

najvrednije stvari u životu su besplatne

Kako ima još samo 17-dana trgovanja , da doznamo što bi bilo kad bi bilo !
Razumljiv mi je i strah svih onih , koji su izigrani na nekim drugim dionicama / ” u strahu su velike oči ” / ! Podržavam diskusije dvojice predhodnika uz jednu malu napomenu !
Na ovoj dionici dobrodošli su svi tipovi ” ulagača ” , čak i oni koji ništa ne znaju i koji nemaju dosada nikakvog iskustva , ako se držimo one naše : ” i čorava Koka zrno Nađe ” !
[smiley][smiley]

Ne razumjem u cemu je problem .
na koliko ce cijena dinice pasti ili na koliko ce rasti .
svi ,bas svi , koji ne mogu izracunati,
i nerazumiju neka se ostave corava posla .
Cijena moze znacajno pasti ,gledajuci stanej trenda i dokapitalizacije ne mora zanciti da ce cijena rasti .
Ocito je da prodaja jaca ( kao i na svim dionicama ) , ali samo najbolji ostaju .
Živi bili pavidjeli [thumbsup].

Isto tako ne mora znaciti da ce cijena pasti,omjer kupnje i prodaje nije bas pouzdan signal,pogotovo sto jedna osoba iznad 4xxxx prodaje 1000 kom da nije njega omjer bi bio drukciji[wink].Kolega znam da imate love dokupite ,ne libite se[lol]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

New Report

Close