ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nema mi druge, kad mi toliko ljudi kaze na forumu da ce ici to dolje, morat cu ja to prodati,
ima li neka dobra dusa koja uopce hoce kupliti ULPL> [bye][bye][bye]
[pray][pray][pray]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Bok vipy!
Da te oraspoložim, ja ću kupiti i to puno!
Nov sam na forumu pa se nadam da te nebude herc ostavil prije nego moderator odobri poruku[cool]

nema mi druge, kad mi toliko ljudi kaze na forumu da ce ici to dolje, morat cu ja to prodati, ima li neka dobra dusa koja uopce hoce kupliti ULPL> [bye][bye][bye] [pray][pray][pray]

Da, u pravu si.

Molim dobru dušu da u ponedjeljak kupi moje dionice ULPL-a jer ću lupit po bidu sve. Dionica ne samo da se neće održati na razinama oko 3000, nego će pasti ispod 1000, a firma će neminovno otići u stečaj i pravno prijeći u d.o.o.

Spašavaj se tko može!!!

disclaimer:
Ispričavam se moderatoru na ovom proljevu. 🙂

interesira me da li je netko razmišljao o sljedećem scenariju: dionica ide cicimici od 36xy-37yx, NE SKOČI neposredno kod dokapa, ali nakon dokapa padne na 28xy-2999,99. treba uzeti u obzir da je ovaj dokap i cijela priča oko ulpl nastala u jeku ove umjetne kvazikorekcije i da više ništa nije toliko predvidljivo, a kamo li kretanje dionice slično kao u 3 prethodna dokap. sumnjam u cijenu ulpl od 3000 kn nakon dokapa, iskreno… (mislim da će biti ispod) any comment?

Ako kupis 2 komada za 3700 i dobis jedan za 400, prosjek ti je 2600, tak da si i dalje u plusu. A iskreno sumnjam da bu pala ispod toga.

A mogli bi malo proučiti graf koji pokazuje stanje prije i poslije prijašnjih dokapitalizacija.Evo naprimjer:Dana 15.11.2006 cijena ULPL =2405kn.(vijest o dokapu),nakon dokapa pada 02.01.2007 na 2250kn.Na dan objave slijedeće dokapitalizacije 17.08.2007 cijena 3099kn.,nakon dokapa 2900kn.Ovaj put je na dan objave čak niža nego prošli put-3000kn[shocked].Na osnovu ovoga probajte izračunati kakva će cijena biti nakon dokapa[rolleyes] (do sad nakon svakog dokapa cca.10% niža)

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Evo žabac, ima graf za pogledat. Pa nek se vidi kad je i koliko palo.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=ULPL-R-A

Ako ćemo brojat na koliko je padalo za vrijeme korekcije, kakvu je to dokapitalizaciju imala recimo ATPL, kad je pala sa 3800 na 2500? Pogledajte datume objave i datum kad prestaje mogućnost dokapa te i par dana poslije, a ne mjesec i pol dana poslije.

Neki gledaju totalno kontra. Nek razmisle malo bolje, rješenje zagonetke je pred nosom.

No respect

Ma vidio sam to na ZSE i za mene je ULPL i dokapitalizacija neuptina. Smatram da ova dionica ne može poslije dokapitalizacije toliko dolje, a da se na njoj ne može zaraditi. Sada, jedino je to tko je imao kakav ulaz u nju, pa se po tome može mjeriti isplativost, a ja mislim da je još na ovim cijenama isplativa (nije nagovor na kupnju).

Knjige i kava

Ozbiljni investitori spremni su trenutno kupiti ovu dionicu po cijeni od cca 4000 pa do 4200 kn, ali dok postoje paničari koji to prodaju puno niže, kupuju po trenutnim cijenama. Neposredno prije dokapitalizacije, kad “drhtavi” rasprodaju to što imaju, cijena će naglo porasti. Zašto vas brine na koliko će dionica pasti odmah nakon dokapa, kada će nakon objave rezultata za 1.Q cijena opet porasti. Vidim da nitko nije analizirao rezultate 4 Q/2007 (a oni su odlični), nego svi špekuliraju o cijeni koja će biti nakon dokapa. Ponavljam, ovo je dionica za investitore na duge staze, a ne za špekulante

Može li mi samo netko reći u kojoj banci se za prošlih dokapitalizacija uplaćivalo i na koji način se upisivalo? Pretpostavljam da se dobije formular koji se ili šalje u sjedište ili se predaje u banci???

Zahvaljujem i SAJB!

Može li mi samo netko reći u kojoj banci se za prošlih dokapitalizacija uplaćivalo i na koji način se upisivalo? Pretpostavljam da se dobije formular koji se ili šalje u sjedište ili se predaje u banci???

Zahvaljujem i SAJB!

Dobije se prospekt sa upisnicom na adresu. Societe Generale Splitska banka kod zadnjeg dokapa.
Možeš i preporučeno poslat ako ti nije pri ruci banka.

No respect

Ako ćemo brojat na koliko je padalo za vrijeme korekcije, kakvu je to dokapitalizaciju imala recimo ATPL, kad je pala sa 3800 na 2500? Pogledajte datume objave i datum kad prestaje mogućnost dokapa te i par dana poslije, a ne mjesec i pol dana poslije. Neki gledaju totalno kontra. Nek razmisle malo bolje, rješenje zagonetke je pred nosom.

Najviša točka prije skupštine i najniža poslije skupštine,bez obzira koliko dana nakon dana D.
A što ćemo,ignorirati korekciju da lijepše izgledaju brojke??[shocked]Uostalom,nakon točno mjesec dana puštam moj post br.131.[rolleyes]Brzo to prođe.

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Dakle, vezano za moje brokere kada sam ih pitao o isplativosti kupnje ove dionice dobio sam totalno diplomatski odgovor.
Ma isplati se, ali trenutno ima puno boljih prilika za kupnju na našoj burzi. Ajde, mislim si ja, otkrio si mi toplu vodu.

Knjige i kava

New Report

Close