ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 17:07
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,17
2.381
168
14,10
14,50
-1,40%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

goran9141 0,45 je manje od 0,5 i onda se zaokružuje na niže, barem tako matematika govori. Da se zaokružuje na jedno decimalno mjesto onda bi 0,45 bilo 0,5 a ako se zaokružuje na cijeli broj onda tek 0,5 se zaokružuje na 1, a sve ispod 0,5 pa i 0,45 se zaokružuje na 0.

Da, ali tamo piše od 0,5 do 1,4 = 1.

Ok, 0,45 je manje od 0,5 pa ispada da nemaš pravo na dionicu. Međutim, s druge strane ako ti je recimo 1,45, šta onda? To je više od 1,4, a manje od 1,5. Ničija zemlja? Dakle, treba 1,45 zaokružiti.. ako se x.5 zaokružuje na više, onda se valjda i x.x5 zaokružuje na više.. pa je 0,45 -> 0,5 -> 1, kao i 1,45 -> 1,5 -> 2?

Sory ako je već obrađeno, nisam još sve pročitao.

@mrnjau,

dobro sročeno.[thumbsup]

inače na ULPL do sada sam dobro zaradio i mogu reći da ju se isplati i kupiti i držati.
vjerojatno ću kroz koji mjesec ponovo unutra.
do tad pozdrav svim dioničarima ULPL na forumu.
na žalost moram uskoro van no ne zadugo.
[thumbsup][bye]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

MIG68:

goran9141 0,45 je manje od 0,5 i onda se zaokružuje na niže, barem tako matematika govori. Da se zaokružuje na jedno decimalno mjesto onda bi 0,45 bilo 0,5 a ako se zaokružuje na cijeli broj onda tek 0,5 se zaokružuje na 1, a sve ispod 0,5 pa i 0,45 se zaokružuje na 0.

Da, ali tamo piše od 0,5 do 1,4 = 1.

Ok, 0,45 je manje od 0,5 pa ispada da nemaš pravo na dionicu. Međutim, s druge strane ako ti je recimo 1,45, šta onda? To je više od 1,4, a manje od 1,5. Ničija zemlja? Dakle, treba 1,45 zaokružiti.. ako se x.5 zaokružuje na više, onda se valjda i x.x5 zaokružuje na više.. pa je 0,45 -> 0,5 -> 1, kao i 1,45 -> 1,5 -> 2?

Sory ako je već obrađeno, nisam još sve pročitao.

Mislim da su se oni od ovoga zaštitili u ovoj rečenici…
“l) Prilikom izračuna pripadajućeg broja dionica primjenjivat će se metoda zaokruživanja na puni broj bez decimalnih mjesta (0,5-1,4 = 1);”
Ukoliko je iz nekod drugog razloga, pozivam forumaše da napišu…

@febo
pozdrav i tebi
sretno

“Inteligentni investitor je realist koji prodaje optimistima i kupuje od pesimista”

free tibet

Ako se dogodi dokapitalizacija (a sigurno hoće), onda danas ova dionica vrijedi min. 4000-4200 kn. Ne mogu vjerovati da se trenutno prodaje po tako niskoj cijeni.[undecid]

evo za znalce koji ne znaju elementarnu matematiku, pronadite se u ovoj excel tabelici.

Autor posta posjeduje dionice ATPL-R-A i HT-R-A. Također, unaprijed zahvaljuje Neznanom junaku na asu.

i ja sam procitao sto pise Glas Istre, i također mi nije jasno što je htio reci Glas Razuma

Blago siromašnima duhom...

Posjedujem nekoliko dionica od prije te me zanima da li ih mogu prodati a da sudjelujem u dokap.
Koji je zadni datum bio za kupnju za sudjelovanje u dokap.?

Unaprijed hvala

Ako se dogodi dokapitalizacija (a sigurno hoće), onda danas ova dionica vrijedi min. 4000-4200 kn. Ne mogu vjerovati da se trenutno prodaje po tako niskoj cijeni.[undecid]

Graf govori više od riječi.

I mene zanima odgovor … Koji je zadnji dan BIO za kupnju da se moze sudjelovati u dok. HVALA

Posjedujem nekoliko dionica od prije te me zanima da li ih mogu prodati a da sudjelujem u dokap. Koji je zadni datum bio za kupnju za sudjelovanje u dokap.? Unaprijed hvala

dan održavanja glavne skupštine tj. 31.03.08. ako nemaš dionice zaključno sa tim datumom, ništa od dokapa

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

harmin: ” Klas optim: ” A zašto onda član Nadzornog odbora ima 100 milijuna kuna u dionicama,a predsjednik Nadzornog odbora svega milijun?Zašto naknadu u Nadzornom odboru članovi imaju čak 4 puta veću nego predsjednik Nadzornog odbora?Pa zato jer predsjednik sve potpisuje,a danas-sutra i krivično odgovara…Ah,da, predsjednik Nadzonog odbora je žena…dobra,poštena,naivna.??[wink] ” lakše malo, kolega. Nemojte tako junoški, provjerite malo činjenice i nemojte širiti dezinformacije. Počnite sa dionicama koje su radnici Uljanika (brodogradilišta) dobijali , pa pod dva brojem dionica kojim raspolaže gospođa predsjednica NO, a pod tri otkud Vam pravo da pljujete po dotiičnoj, malo više obzira molim. Hvala. ” Sve što sam rekla možete danas pročitati na http://www.glasistre.hr na stranici Gospodarstvo.Pa nakon pročitanog članka provjeravajte vi činjenice,dragi kolega iz Uljanik Plovidbe!!Za predsjednicu Nadzornog odbora rekla sam da je vrijedna i poštena,ali naivna..To mislim i dalje![kiss]

hajd’ molim te!
tko je ikad vidio da članovi no imaju 4 puta veću plaću od predsjednika no?
tko je ikad vidio ženu koja je …dobra,poštena,naivna.??[

New Report

Close