Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,10 | 155 | 11 | 14,10 | 14,50 | 0,00% |
Evo jedno hipotetičko pitanje… Ukoliko bi neka osoba imala ili kupila samo jednu dionicu dali bi mogla sudjelovati u dokapitalizaciji… Npr. ako netko kupi 1 dionicu po 4.000kn… 1×0,45= 0,45 (e sada dali se ovo zaokružuje na 0,5 jer sam prije pročitao da x,x5 se zaokružava na više…)? Ukoliko je tome tako onda bi se mnogima koji nemaju ULPL isplatilo kupiti jednu dionicu ULPL jer… npr. kupnja 1 dionice po 4.000 dokapitalizacija 1 po cijeni od 400kn dakle imali bi 2 dionice po prosječnoj cijeni od 2.200,00kn što je vrlo prihvatljivo. Molio bi da demantirate ili potvrdite moju teoriju… Hvala
Mislim da se za zaok. gleda samo prva decimala odn. ne 0,45 nego 0,4 pa u tom slučaju nemaš pravo na dokap. jedne dionice.
Za svaki slučaj nazovi 052 211544 pa pitaj.
goran9141
0,45 je manje od 0,5 i onda se zaokružuje na niže, barem tako matematika govori. Da se zaokružuje na jedno decimalno mjesto onda bi 0,45 bilo 0,5 a ako se zaokružuje na cijeli broj onda tek 0,5 se zaokružuje na 1, a sve ispod 0,5 pa i 0,45 se zaokružuje na 0.
Uteklo mi je vrijeme dok sam dopisivao. Ovo je prava verzija.
Jedna mala korekcija. I ja racunam da ce se dionica vratiti na nivo od oko 3000 kn.
Ako bismo pretpostavili da će nakon dokapitalizacije tržišna cijena dionice Uljanik plovidbe iznositi 3000 kuna te da investitor u vremenu do dokapitalizacije nema vremensku preferenciju novca, investitor bi danas za nju trebao platiti (3000*29-400*9)/20+30=4200 kuna
Unquote
Matematika je egzaktna nauka. Istina cijena nakon docapa je pretpostavka, ali vrlo realna. Znaci ulaz i na 4000 jos uvjek donosi profit a nema garancije da cijena nakon docapa ne bude manja ili veca. Kako sada stoji trziste (ne ZSA) cijena nakon docapa ima sanse da bude veca od 3000 kuna.
A koji se to brod može kupiti za 72 milijuna kuna?Možda Kerumova jahta??!Ili je to prilika za Upravu i veće dioničare da putem nove dokapitalizacije povećaju svoj imetak?[huh]
Deja vu.
Svaki dokap:
– potpuno ista pitanja
– isti odgovori
– iste sumnje
– iste nade
– isti postovi
– isti pozitivni i negativni stavovi
– iste svađe
– iste nejasnoće
Samo se akteri mijenjaju. Pola bude standardnih igrača ULPL, pola prolaznika.
Valjda se zato i vrte sad isti postovi.
Neka, samo drmajte. Valjda sam već predugo tu, pa postajem čangrizava baba.
Sretno nam svima sa ULPL…
SLK-a za člana NO-a ULPL-a….kad mali postanu kritična masa..
[proud]
evo malo iz medija, nadam se da pratite http://www.seebiz.eu/hr/burze/uljanik-plovidba-bez-konkurencije,9070.html
SLK-a za člana NO-a ULPL-a….kad mali postanu kritična masa.. [proud]
SLK-a 100% da. Čovjek ima iskustva i znanja sa dionicama. Fino je čitati njegove postove jer možeš puno naučit. *** obrisano ***
SLK-a za člana NO-a ULPL-a….kad mali postanu kritična masa..
[proud]
Ima i moj glas[rolleyes]
@quo vadis
Poštovani,
Molim da u budućim postovima ne stavljate izjave poput ove koju sam obrisao u vašem postu jer ničemu ne koriste, a mogu pokrenuti lavinu prepucavanja i spama na temi.
Hvala
Dečki, fala na poštovanju. I ja poštujem većinu vas na ovoj temi. Živjeli…
Ulažite u znanje i brodare.
S poštovanjem
SLK
SLK, kolko tražiš da uđeš u PTKM?
S obzirom kakav kult ličnosti se ovdje stvorio, pola forumaša bi počelo skidati sa prodaje, brzo bi bili na 100 eura!!!
P.S. Ako se kandidiraš za NO ulpl, imaš i moje glasove[wink]!
Lijep pozdrav kolega!
Odavno pratim forum, ali ne pišem jer smatram da nisam imao ništa pametno za reći. Vlasnik sam dionica ULPL-R-A od početka prosinca 2006. godine. Kupio sam ih kako bih sudjelovao u dokapitalizaciji i od tada ih nisam prodavao. S prvom objavom dokapitalizacije sam htio sav novac uložiti u ULPL, ali me stručna literatura odgovorila od takve namjere. Da sam tako napravio, danas bih imao riješeno stambeno pitanje i još mnoge lijepe stvari. Bila je još jedna dokapitalizacija u međuvremenu i sada još ova. Trenutni prinos na ovoj dionici mi je 130%. Nisam nikako prodavao, a da sam bio malo umješniji pa shortao, prinos bi mi bio i bolji. Stalno si govorim da sam budala što nisam još dokupljivao. Umjesto Uljanika bolji mi je bio T-HT i ostale “perjanice našeg tržišta” gdje sada pušim naveliko…. I zato bih htio poručiti svima koji su neodlučni i kojima je 130% u 15 mjeseci malo, neka ne kupuju ULPL, bolje kupujte HT, INU, DALEKOVOD i ostale dionice tako da narastu i da mogu prodati s nulom pa da mogu sve ulupati u ovu dionicu i da se konačno riješim financijskih problema u životu[proud][cool][pray]